quinoa tabouleh met merguez

Fresh & Easy: Quinoa Tabouleh

We gaan weer even op bezoek in het Midden Oosten. Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Officieel wordt hij gemaakt met bulgur, tomaat, veel verse kruiden en olijfolie. Ik maak hem vandaag van quinoa. Dat is net zo lekker. Ik heb het idee dat de quinoa hype weer een beetje voorbij is. Althans ik zie het niet zoveel meer voorbij komen op social. Ik heb het zelf ook een tijdje links laten liggen. Zonde wel want ik blijf het gewoon heel lekker vinden. Komt misschien ook wel door het grote aanbod aan granen en zaden, we hebben zoveel keuze. Alleen maar fijn natuurlijk.

Om er meer een hoofdgerecht van te maken bakte ik er wat merguez worstjes bij. Die kocht ik bij de Turk. Lekker zijn die. Je kunt er ook nog een salade bij maken. Of voeg kikkererwten en paprika toe voor wat extra body. En nog een tip van mij: maak meteen extra veel. Dan kan je de rest de volgende dag meenemen naar je werk als lunch. Handig toch? Ik vind de lunch toch altijd het lastigste eetmoment van de dag. Eigenlijk is dat het helemaal niet, want ik werk thuis. Dus de mogelijkheden zouden eindeloos moeten zijn. Maar vaak neem ik er te weinig tijd voor. En eet ik achter mijn laptop snel wat havermout, soep of een salade. Geen goed voorbeeld ik weet het. Ik ga mijn lunch leven beteren, dat beloof ik je. Maar nu eerst dit snelle en makkelijke recept. Komt ‘ie.

quinoa tabouleh ingredienten munt peterselie citroen

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr quinoa
8 st. merguez
200 gr cherrytomaatjes
1 rode ui
Rasp en sap van een halve citroen
Flinke hand peterselie
Flinke hand munt
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal kook ik het in de verhouding 1:2 (quinoa : water) in 10 tot 15 minuten gaar. Giet af en zet apart.

Bak de merguez rondom goudbruin in wat olijfolie.

Pel en snipper de rode ui en hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Halveer de cherrytomaten. Meng dit door de gekookte quinoa.

Snijd de peterselie en de blaadjes van de munt fijn. Voeg dit bij de tabouleh.

Breng de tabouleh op smaak met het sap en de rasp van een halve citroen (wel even wassen), een royale scheut olijfolie en peper en zout.

Serveer de quinoa tabouleh met de merguez.

quinoa tabouleh met merguez quinoa tabouleh met merguez

De tabouleh is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Zoete aardappelfriet uit de Philips airfryer + insiders update
Spaanse gazpacho
Bewaar
10 Comments
 • Jet Boelema

  27 september 2016 at 11:05 Beantwoorden

  Hoi Pauline, ik mis de rode peper in de ingrediëntenlijst. Maar morgen staat dit op ons menu. ben erg benieuwd. Weer eens wat nieuws….zoals bijna elke dag haha. En nu snel verder zoeken naar nog meer leuke en lekkere recepten voor deze week. Dank je voor je inspiratie 🙂 groetjes Jet

 • Irene

  1 september 2016 at 10:32 Beantwoorden

  Is het glutenvrij?

 • Julie

  11 juli 2016 at 09:29 Beantwoorden

  Hééé ik heb een bulgur-tabouleh op het menu staan deze week (ook met merguezworstjes van bij de Turk). Dank voor de extra inspiratie!

 • Tanja

  6 juli 2016 at 23:43 Beantwoorden

  Mmmm, lijkt me heerlijk! Opgeslagen en geprint!

 • Anky de vooght

  6 juli 2016 at 10:46 Beantwoorden

  Ziet er super uit. Ga het morgen meteen uitproberen. Grijs Anky

 • Margot

  6 juli 2016 at 10:46 Beantwoorden

  Dat ziet er goed uit en het is inderdaad een slim idee om meteen wat voor een lunch te maken.

 • Anky de vooght

  6 juli 2016 at 10:45 Beantwoorden

  Ziet er super uit. Ga het morgen zeker uitproberen\r\nGrijs anky

 • ina hooiveld

  6 juli 2016 at 08:32 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nZiet er weer heerlijk uit!!!\r\nOok de foto’s erbij maken het aantrekkelijk!!\r\nHeerlijk voor een zomerse dag en lekker makkelijk.\r\nInderdaad wat overblijft goed als lunch te gebruiken,\r\nIkzelf wil ook nogal eens gauw de lunch gebruiken als een\r\nsnelle maaltijd, waar ik me niet echt de tijd voor gun.\r\nHeb ook altijd je bananen brood in voorraad(vriezer), dat is \r\naltijd makkelijk.\r\nDank weer voor je inspiratie!!!

  • Pauline

   6 juli 2016 at 11:22 Beantwoorden

   Wat leuk om te horen, dankjewel. En graag gedaan natuurlijk.

Plaats een reactie