Easy: Courgette bolognese

gevulde courgette

Easy: Courgette bolognese

Dit recept voor courgette bolognese is het laatste dat ik eruit pers voordat de out of office aangaat. Extra leuk om mijn werkweek af te sluiten met een bolognese recept met de vakantie naar Italië in het vooruitzicht. Ik ga naar Puglia. Als jullie dit lezen ben ik overigens alweer thuis, maar ik werk natuurlijk vooruit. Want die inspiratie blijven we delen, no matter what. Gelukkig is Annika er ook om de boel in de gaten te houden.

Gevulde courgettes dus. Zie het als de snelle versie van mijn courgette lasagne. Met gehakt, tomatensaus en Parmezaan. Een heerlijk licht en zomers receptje. Een fijne salade erbij en klaar ben je. Het was de bedoeling om een halve courgette per persoon te eten. Maar ik (en Maurits ook) vond het zo lekker dat ik er 2 at. Zo achterelkaar mijn mond in. Ben jij ook een grote eter?, verdubbel het recept dan. Of serveer het met wat gekookte pasta, geroosterde knoflook aardappeltjes uit de oven of wat brood. Dan heb je iets meer vulling. Kom ik ineens op hoeveelheden. Ik vind dat vaak lastig in te schatten. De een eet weinig, de ander veel. De een serveert er nog van alles bij, de ander niet. Het is dus ook een beetje aan jullie om te bepalen of dit genoeg is voor 4 personen. Maar verdubbelen is dus heel easy. En komt het niet op? Geen nood aan de man. Dan heb je de volgende dag een prima lunch. Zo simpel is het eigenlijk. Waar maak ik mij druk om, het is tenslotte (bijna) vakantie.

gevulde courgettegevulde courgetteIngrediënten voor 2 -4 personen (zie tekst hierboven)
2 courgettes
150 gr gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
200 ml passata (=gezeefde tomatensaus)
1 tl oregano
Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepeltje. Hak het vruchtvlees in stukjes.

Leg de courgettes in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met iets olijfolie en wat peper en zout en zet ze alvast in de oven.

Bak het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort mee. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het gehakt en bak mee.

Voeg het courgette vruchtvlees toe en bak kort aan.

Voeg dan de passata toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de oregano. Laat het een minuut of 10 sudderen.

Haal na 20 minuten de courgettes uit de oven. Verdeel de  bolognese saus over de courgettes en rasp er flink wat Parmezaan overheen.

Zet de courgette bolognese nogmaals voor 10 minuten in de oven.

Een andere optie is om de courgette enkel gevuld in de oven te zetten, houd dan 30 minuten in totaal aan. Maar deze eerder beschreven optie is sneller.

Serveer met een lekkere salade, brood of pasta.

gevulde courgette

Liever voedselzandloper proof? Gebruik dan kippengehakt.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Hotspot: Nolita pizzabar Haarlem
Gebakken havermout met pindakaas en banaan
Bewaar
9 Comments
 • Frits van der Lep

  10 augustus 2018 at 21:25 Beantwoorden

  Vandaag weer eens gemaakt; blijft lekker en simpel te bereiden.

 • Jacques

  18 februari 2017 at 16:27 Beantwoorden

  Wat een geweldige smaak. sensatie. Een overheerlijk gerecht, we hebben gesmuld. En vandaag het restje op gegeten. Nogmaals genieten.

 • Ger

  30 juli 2016 at 10:07 Beantwoorden

  Heerlijk, deze recepten! De oven inschuiven en klaar is kees. En dan de keuken opruimen, wat drinken, kletsen en de geuren opsnuiven uit de keuken. Dat maakt mij zo gelukkig. En dan krijg ik altijd zo’n trek!

 • judith

  29 juli 2016 at 20:34 Beantwoorden

  Het was heerlijk !!

 • Tanja

  29 juli 2016 at 01:37 Beantwoorden

  Dat ziet er heel lekker uit en leuk uit en lijkt me me makkelijk vast in het voren te maken. De courgette 20 minuten in de oven en de vulling zover dat hij zo in de courgette kan als je eters er zijn , heel handig! De parmezaan meng ik met wat jong geraspt kaas anders vinden ze hem hier te sterk en door de jonge kaas smelt het beter. Ook leg ik op iedere helft nog een plak bacon, ik moet altijd een recept iets veranderen 😀

 • karlien

  28 juli 2016 at 00:33 Beantwoorden

  Ziet er erg goed uit! Ik gebruik wel vega gehakt maar ga het een keer proberen.

 • Margot

  27 juli 2016 at 14:52 Beantwoorden

  Dat ziet er leuk uit zo! En lekker natuurlijk!

 • carolien

  27 juli 2016 at 10:09 Beantwoorden

  Dit lijkt me echt heel erg lekker! Overigens ben ik dol op alles waar maar een beetje pastasaus doorheen zit, haha. Dit ga ik binnenkort maar eens maken.

 • Demi | DE KOOKFABRIEK

  27 juli 2016 at 08:26 Beantwoorden

  Ziet er heeerlijk uit! Met gevulde groenten kun je zoveel kanten op! Leuk om deze bolognese variant te zien

Plaats een reactie