carpacccio salade

Carpaccio salade

Deze carpaccio salade is zo lekker, maar ook ontzettend makkelijk om te maken. En toch geeft het net dat extra luxe gevoel. Lekker eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Eenvoudige recepten gemaakt met een handvol ingrediënten. Deze carpaccio salade is daar het perfecte voorbeeld van. Maar als je zo simpel wilt koken is het wel belangrijk dat je de beste ingrediënten selecteert. Supermalse carpaccio, echte Parmezaan, verse tomaatjes uit het seizoen en een romige pesto-dressing op basis van homemade pesto. Veel meer heb je dan ook niet nodig.

carpacccio salade
carpacccio salade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 200 gr rucola
  • 4x 60 gr carpaccio
  • 200 gr cherrytomaten
  • 10 cm komkommer
  • 1 rode ui
  • 8 radijsjes
  • 2 el kappertjes
  • 30 gr pijnboompitjes
  • 30 gr Parmezaan

Pesto dressing

  • 2 el groene pesto
  • 1 el mayonaise
  • Scheutje water
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verdeel de rucola over 4 borden.

  2. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in partjes, de radijsjes in plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de sla.

  3. Verdeel de carpaccio over de borden.

  4. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.

  5. Maak een dressing van de pesto met de mayonaise en verdun deze met een scheutje water.

  6. Drizzle de dressing over de carpaccio salade.

  7. Garneer de carpaccio salade met kappertjes, de geroosterde pijnboompitjes en flink wat Parmezaan. Serveer meteen.

    PS deze inhoud is ook lekker in een wrap

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.