carpacccio salade

Fresh & Easy: Carpaccio salade

“Ik eet elke avond restaurantwaardig” aldus mijn Mr. nadat ik hem deze carpaccio salade voorgeschoteld had. Je weet wat ze zeggen he, de liefde van de man gaat door de maag (het bewijs, we zijn al ruim 9 jaar samen). En die van de vrouw ook. En daarom zorg ik ervoor dat we iedere avond lekker eten. Lekker eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ik kan intens genieten van simpele gerechten. Eenvoudige recepten gemaakt met een handvol ingrediënten. Maar als je zo simpel wilt koken is het wel belangrijk dat je de beste ingrediënten selecteert. Supermalse carpaccio, echte Parmezaan, verse tomaatjes uit het seizoen en een romige pesto-dressing op basis van homemade pesto. Veel meer heb je dan ook niet nodig.

Wat ik vaak doe is meerdere salades tegelijk maken. Ik houd namelijk van afwisseling. Dan valt er wat te kiezen. Dus naast deze carpaccio salade maakte ik nog een super lekkere salade met perzik. Dat recept hebben jullie nog van mij tegoed. Mijn salades zijn echte koelkast-legers. Mooi woord he? Ik kijk terplekke wat er nog in de koelkast ligt en daar verzin ik een salade omheen. Nu is dat voor mij niet zo moeilijk, want mijn koelkast is altijd goed gevuld. Kaasjes in alles soorten en maten, groente en fruit, diverse soorten sla. Ik heb het allemaal. En met de verse basilicum uit de tuin maak ik in een handomdraai een verse pesto. Ideale basis voor een romige dressing. Zo simpel kan het zijn mensen. We moeten het onszelf vooral niet te moeilijk maken. Maar zorg wel dat je iedere dag lekker eet. Dat maakt het leven zoveel leuker.

carpacccio salade

carpacccio salade Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rucola
4 x 60 gr carpaccio
200 gr cherrytomaten
10 cm komkommer
1 rode ui
8 radijsjes
2 el kappertjes
30 gr pijnboompitjes
30 gr Parmezaan

Pesto dressing
2 el groene pesto
1 el mayonaise
Scheutje water

Zo maak je het
Verdeel de rucola over 4 borden.

Halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in partjes, de radijsjes in plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de sla.

Verdeel de carpaccio over de borden.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.

Maak een dressing van de pesto met de mayonaise en verdun deze met een scheutje water.

Drizzle de dressing over de carpaccio salade.

Garneer de carpaccio salade met kappertjes, de geroosterde pijnboompitjes en flink wat Parmezaan.

Serveer meteen.

PS deze inhoud is ook lekker in een wrap

carpacccio salade

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Video: Mystery box challenge met Sabine
10 Airfryer recepten van mijn insiders
Bewaar
10 Comments
 • zonderzooi

  24 juli 2016 at 12:03 Beantwoorden

  Oh heerlijk, nu ik dit zie krijg ik gelijk zin in carpaccio. Ga zo lunchen bij Bagels en Beans, dat wordt een broodje carpaccio denk ik! Deze ga ik ook eens snel uitproberen.

 • Kelly

  21 juli 2016 at 09:25 Beantwoorden

  Dit ziet er heerlijk fris uit!

 • Nicole

  21 juli 2016 at 08:57 Beantwoorden

  O heerlijk zeg! Ik laat zelf de tomaat weg of vervang hem door gedroogde tomaatjes 🙂

 • Darina

  21 juli 2016 at 08:17 Beantwoorden

  Heerlijk recept! Deze ga ik van het weekend maken voor bij de BBQ!

 • Tanja

  20 juli 2016 at 19:34 Beantwoorden

  Dit lijkt me heerlijk! Alleen van radijs hou ik niet maar mijn lief wel dus die geef ik er dan apart bij. En de perzik salade ziet er ook heerlijk uit!

 • Elisa

  20 juli 2016 at 16:06 Beantwoorden

  Lekker recept, maar mijn boer heeft hieraan niet genoeg! Daar moeten nog wat koolhydraten bij… en voor mij eigenlijk ook 😉

 • Demi | DE KOOKFABRIEK

  20 juli 2016 at 09:32 Beantwoorden

  Wat een heerlijk recept! Vandaag hoge temperaturen, dus deze salade gaat er wel in!

  • Annika

   20 juli 2016 at 14:06 Beantwoorden

   Ja, lekker fris en licht. Precies wat we nodig hebben nu 🙂

Plaats een reactie