Menu

Banaan van de BBQ met chocola

Simpel kan zo lekker zijn. Met als groot voorbeeld banaan van de BBQ. Love it! Niets lekkerders dan warme banaan met gesmolten chocolade. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb altijd zin in iets zoets na het eten. Ik probeer er niet al te vaak aan toe te geven en meestal kan ik mijn zoete zin wel redelijk stillen met een kopje koffie. Maar soms ook niet en dan moet ik chocola. Moeten!, ja echt, dat is geen kwestie van willen, maar moeten. Je begrijpt mij vast wel.

En zelfs na een barbecue waarin ik mijn buikje rond heb gegeten aan lekker vlees en salades gaat dit BBQ toetje er nog wel in. Je kunt het zo fancy maken als je zelf wilt. Met stukjes chocola, wat gehakte nootjes, mini marshmallows en een scheutje likeur. Ja hoor dat kan allemaal. En als je het echt goed wilt doen serveer je er ook nog een bol ijs naast. Dat is pas echt genieten. Ik ontwikkelde dit recept voor mijn Food We Love box van vorig jaar. Maar het is te lekker om het niet met jullie te delen. Oh en geen bbq in de buurt, het gaat ook prima in de oven hoor.

banaan van de bbq

banaan van de bbq

Ingrediënten voor 1 persoon
1 banaan
Paar stukjes pure chocolade
Paar mini marshmallows
Paar gehakte hazelnoten
Klein scheutje Amaretto

Zo maak je het
Neem een vel aluminiumfolie en vouw hier een soort bootje van, zodat de banaan hier straks in kan liggen.

Snijd de banaan in de lengte voorzichtig in. Trek de uiteindes met schil en al iets los van elkaar.

Verdeel de chocolade en de mini marshmallows over de holte van de banaan.

Leg de banaan op  het aluminiumfolie op de barbecue en laat hem in ongeveer 10 tot 15 minuten zacht worden.

Garneer de banaan van de bbq met wat gehakte hazelnoten en een klein scheutje Amaretto.

Eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij. Smullen!

banaan van de barbecue

Photo 3: Mitchell van Voorbergen

Dit recept is Voedselzandloper proof zonder de marshmallow, ijs en Amaretto.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Pauline
  5 september 2016 om 15:35

  Ohhhh great idea.

 • Jo
  1 september 2016 om 18:17

  Banaan vullen met gehalveerde rolo's! Ook erg lekker ?

 • Lisa
  20 juli 2016 om 15:47

  Hoe lang en op hoeveel graden moet dit in de oven?

 • Lisa
  14 juli 2016 om 00:09

  Oeh dit wilde ik laatst ook proberen, maar zat na de bbq al zo vol! Dus hebben we het maar niet gedaan.. binnenkort toch maar gaan proberen :)

 • karlien
  12 juli 2016 om 11:55

  Te lekker,wow!!

 • Pauline
  12 juli 2016 om 11:35

  Kan ook wel als ontbijt, vind je ook niet?

 • Pauline
  12 juli 2016 om 11:35

  Nu maar extra hopen op veel zon :)

 • Margot
  12 juli 2016 om 11:11

  Wat een leuk en feestelijk idee!

 • Lianne
  12 juli 2016 om 10:25

  Oh, wat ziet dit er lekker uit zeg! Heerlijk, komt zeker op mn to-do list voor deze zomer!

 • zonderzooi
  12 juli 2016 om 09:00

  Wat een goed idee! Ik ga dit weekend bbq'en dus ga deze zeker maken.

 • Bianca Schrijft
  12 juli 2016 om 07:42

  Oh mijn goed, ik zit hier gewoon 's morgens vroeg te water tanden. Hier heb ik echt trek in nu.

 • Julie
  12 juli 2016 om 07:28

  Mmm dit wil ik vandaag gaan proberen! Mini-marshmallows zijn altijd top!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST