Menu
yoghurtpudding-7.jpg

Weekendbites: Yoghurtpudding met mango en granaatappel

Wist je dat pudding weer helemaal Hot & Happening is? Eten van vroeger kan weer helemaal nu. Denk aan Oerhollandse rijstepap of griesmeelpudding. Ik vind dat helemaal niet erg. Ik ben dol op mousse, pap en lekker drillende pudding. Hoe drilliger hoe beter. Vandaag deel ik het recept voor  yoghurtpudding met een moderne twist. Namelijk met mango en granaatappel. Een heerlijk fris toetje waar altijd ruimte voor is. Zelfs na een zwaar diner. Echt waar!

Het is eigenlijk meer een bavarois dan een pudding. Maar door de vorm lijkt het toch meer op een pudding. Die vorm kocht ik trouwens bij een kookwinkel in Haarlem. Maar je kunt ook een oud Mona bakje gebruiken. Wat ook leuk is, is zo’n old school vissenvorm. Wij hadden die vroeger thuis ook. Mijn moeder maakte daar heel vaak pudding in. Toen vond ik het altijd al erg lekker. Al was dat stiekem gewoon een zakje van Saroma. Bestaat dat overigens nog? Wij aten dat vaak. En later werd dat verruild voor zakjes yoghurt bavarois. Toen ik op de Hotelschool zat, leerde ik echt pudding maken. From scratch en zonder pakjes en zakjes. En dat bleek supersimpel. Kijk zelf maar.

yoghurtpudding

Ingredienten granaatappel

Ingrediënten voor 6 personen
500 ml slagroom
100 gr suiker
300 gr Griekse yoghurt
10 gr gelatine blaadjes
1 vanillestokje
1 mango
0,5 granaatappel

Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer in een andere kom de yoghurt met het merg van het vanillestokje lobbig.

Verhit de gelatine kort in een steelpannetje. Zodra het gesmolten is, zet je het vuur uit. Laat de gelatine iets afkoelen. Voeg een lepel van de Griekse yoghurt toe en meng het goed door elkaar.

Spatel de slagroom door de Griekse yoghurt. Spatel tenslotte het gelatine mengsel er doorheen.

Giet de vulling in de puddingvorm. Laat de yoghurtpudding ongeveer 4 uurtjes opstijven in de koelkast.

Schil de mango en snijd deze in plakjes. Pureer driekwart van de mango glad met een staafmixer. Bewaar de rest ter garnering.

Stort de puddingvorm op een bord. Dit gaat het beste door een gaatje te prikken in de achterkant van de vorm. Dan komt hij meteen los.

Garneer de yoghurtpudding met de mangosaus, de partjes mango en de pitjes van een halve granaatappel.

Serveer meteen.yoghurtpudding

yoghurtpudding

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan