Menu

BBQ is on: Turkse kipspies

Vandaag heb ik weer een lekker barbecue recept voor jullie. Een kipspies want dat lust iedereen. Toch? Ik gaf er een Turkse draai aan met lekker veel specerijen. Een beetje zoals shoarma, maar dan beter. En van kip. Ik heb de kruidenmix zelf samengesteld. Dat is voor mij geen probleem, aangezien ik een enorme specerijenlade heb. Dat is de trots van mijn keuken. Denk je nou wat een gedoe dan kan je dus ook shoarmakruiden of een mix voor gyros gebruiken.

Terwijl ik dit typ (ik schrijf altijd een week vooruit) regent het. Ik heb dus ook geen idee wat voor weer het vandaag is. Dus don’t blame me als het ineens stormt en regent als ik met dit bbq recept op de proppen kom. Zelfs Piet Paulusma heeft volgens mij geen idee meer. Ik vind het maar irritant. Ik merk dat ik 20 x meer energie heb als de zon schijnt. Helemaal als ik dan na werk, naar het strand kan. Dat heb ik nu nog maar een keer kunnen doen. En toen zat ik ook nog binnen. Mehhh. Dit klinkt wel heel dramatisch he? Valt best mee hoor. Laten we hopen op heel veel zonnestralen, zodat die barbecue lekker aangefikt kan worden.

Is het nu echt dramatisch en heb je door deze post toch zin gekregen in deze kipspiezen? Geen nood aan de man, ze kunnen ook prima op de grill gebakken worden. Lekker pitabroodje erbij, wat knoflooksaus en komkommer en je hebt een prima maaltje. Geniet ervan. Of het nu binnen is of buiten, aan deze Turkse kipspies zal het niet liggen.

turkse kipspiesturkse kipspies

 

Ingrediënten voor 12 spiezen
800 gr kipfilet of kippendijfilet*
3 el olie
3 tl shoarmakruiden

Shoarmakruiden
1 tl kaneel
1 tl korianderzaad
1 tl karwijzaad
2 kruidnagels
1,5 tl komijn
5 peperkorrels
1 tl venkelzaad
1 tl paprikapoeder
0,5 tl cayenne
2 tl zout

Zo maak je het
Meng alle specerijen voor de shoarmakruiden glad in een vijzel.

Snijd de kipfilets in blokjes van 3 x 3 cm. Verdeel 3 tl van de shoarmakruiden en een scheut olijfolie over de kip. Meng het even door elkaar. Laat dit minimaal een half uur, maar het liefst langer marineren.

Rijg de stukjes kip op een satéprikker (deze kan je van tevoren weken in water, doe ik zelf nooit).

Rooster de Turkse kipspies in ongeveer 5 – 7 minuten rondom gaar op de barbecue. Dit kan dus ook in de grillpan. De kip is gaar als het vlees volledig wit van binnen is.

kip op de barbecue

*In plaats van kipfilet kan je ook kippendijen gebruiken. De dijen zijn wat vetter, hierdoor blijft het vlees nog malser. Het is net wat je lekkerder vindt.

turkse kipspiezen

bbq kip spies

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

 • Pauline
  28 juni 2016 om 13:20

  Jaa fingers crossed.

 • Nesrin
  28 juni 2016 om 11:27

  Als Turkse moet ik natuurlijk even reageren ;-) Het ziet er lekker uit. Als ik Turkse kipspiesjes maak voor de BBQ dan koop ik kippendijen bij de Turkse slager en gebruik ik minder ingrediënten dan jij. Opvallend dat er geen knoflook in het lijstje staat, dit is samen met paprikapoeder haast een must in elk Turks recept.

  Mooie foto's en nu hopen dat het snel lekker warm weer mag worden.

 • Margot
  28 juni 2016 om 10:53

  Dit is inderdaad ook lekker als je niet kan bbqen!

 • Demi
  28 juni 2016 om 09:17

  Lijkt me heerlijk deze combinatie van kruiden! Hopelijk kan die BBQ snel weer aan :)

 • Doortje
  28 juni 2016 om 08:52

  Dat lijkt me lekker! Wij eten ook vaak gemarineerde kip in een pitabroodje... al hoop ik inderdaad met je mee dat we de bbq dit jaar nog een aantal keer kunnen aansteken, want het weer werkt tot nu toe niet echt mee...

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.