fbpx
Menu

Video: Quesadilla’s met courgette en ricotta

Quesadilla’s, ik ben er dol op. In plaats van de Mexicaanse variant, maak ik quesadilla’s met ricotta en courgette. Lekker licht en fris, een ideaal tussendoortje. Quesadilla’s zijn supermakkelijk om te maken. En je kunt ook eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld deze quesadilla’s met chorizo of gegrilde groenten. Voor nu houden we het even bij ricotta en courgette. Met wat gehakte munt is dit een top combinatie. Je kunt het ook lekker bij de lunch serveren en ook op feestjes doen quesadilla’s het altijd goed. En een groot voordeel, het is supersnel klaar!

Dit is voorlopig de laatste video van het seizoen. Want ja, laten we eerlijk zijn. In de zomer liggen we allemaal liever op het strand dan dat we binnen Youtube video’s kijken, toch? We lassen daarom even een zomerstop in. Dat betekent dat er in juli en augustus geen video’s zullen verschijnen op de zaterdag. Maar daarna gaan we weer lekker verder hoor, vol met nieuwe ideeën en inspiratie. Abonneer je wel nog even op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 8 st. 
4 wraps
1 courgette
100 gr ricotta
Rasp halve citroen
Olijfolie
Knoflook
Oregano
Peper en zout
Paar takjes munt

Zo maak je het
Snijd de courgette in dunne plakjes met een mandoline. Als je geen mandoline hebt, kun je ook gewoon een mes gebruiken.

Maak een kruidenolie van wat olijfolie, knoflook, oregano en peper en zout. Bestrijk de courgette plakjes met de kruidenolie en leg het een paar minuten op de grill (3 minuten) totdat het goudbruin van kleur is.

Breng de ricotta op smaak met wat peper en zout en de rasp van een halve citroen. Meng dit door elkaar.
Snij de takjes munt fijn.

Bestrijk 1 wrap met het ricottamengsel. Verdeel de gegrilde courgette over de wrap. Strooi wat gehakte munt erover en leg een tweede wrap er boven op.

Grill de quesadilla in een paar minuutjes goudbruin en snij het in vier parten.

Quesadilla's

Quesadilla's

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Akkelien
    11 augustus 2018 om 13:19

    Ziet er heerlijk uit! Zou je ze ook koud kunnen eten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 augustus 2018 om 14:41

    Yes dat kan zeker!

    Beantwoorden
  • Hélène
    12 juli 2016 om 11:52

    Simone de courgetteplakjes moeten toch met kruidenolie bestreken worden!

    Beantwoorden
  • Machteld
    1 juli 2016 om 13:32

    Ik heb m net als lunch gehad. Mega lekker! Dankjewel!

    Beantwoorden
  • Rina
    25 juni 2016 om 20:58

    Wat een leuk filmpje weer! En die grill, wil ik ook!!!!!!!
    Word alrijd hebberig als ik van die mooie apparaten zie?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 juni 2016 om 12:18

    Haha hij is ook wel heel fijn moet ik eerlijk bekennen :)

    Beantwoorden
  • Marianne
    25 juni 2016 om 14:53

    Hoi Pauline, Welke grill gebruik jij. Hij ziet er zo professioneel uit.

    Groetjes, Marianne

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 juni 2016 om 12:20

    Het is echt een top apparaat. Hij is van Cuisinart.

    Beantwoorden
  • Irene
    25 juni 2016 om 12:01

    Wow. Lekker!

    Beantwoorden
  • Tanja
    25 juni 2016 om 10:34

    Mmm wat lijkt me dit lekker! En een eenvoudig recept! Op warme dagen wil je ook niet lang in de keuken staan ;-) Vraagje, kunnen de quesadilla's ingevroren worden of word het dan erg papperig? En nog iets anders, hoelang kun je zo'n kruidenolie bewaren? Ik zou graag een voorraadje maken en ik heb schattige olieflesjes hiervoor ;-) De munt is het enige kruid wat welig tiert in mijn tuin, de rest van de kruiden en groenten is helaas verloren gegaan. Ik drink vaak heerlijke muntthee met een beetje honing! Lekker in zomer en winter :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 juni 2016 om 14:15

    Dat zou ik niet doen inderdaad. En ze zijn in een handomdraai klaar, dus vers maken is wel het lekkerste. je kunt kruidenolie wel wat langer gebruiken, alleen mg je dan geen knoflook gebruiken. Deze is namelijk bacterie-gevoelig.

    Beantwoorden
  • Hafida
    25 juni 2016 om 09:37

    Simone ze heeft de courgette ermee ingesmeerd, voordat ze op de grill gingen

    Beantwoorden
  • simone
    25 juni 2016 om 15:31

    Oh haha thanks, dat heb ik dan dus totaal gemist

    Beantwoorden
  • Simone
    25 juni 2016 om 08:40

    Leuk recept! Maar klopt t dat de kruidenolie niet gebruikt wordt? Of heb ik t ergens gemist...

    Beantwoorden

Reactie plaatsen