fbpx
Menu

Weekendbites: Plaattaart met peer en geitenkaas

Deze plaattaart met peer en geitenkaas is een lekker en snel recept voor in het weekend. Ik vind het fijn en makkelijk om te werken met bladerdeeg. Je kunt er zoveel kanten mee op, en de bereiding is zo klaar. Daar hou ik van. Ik maakte deze plaattaart met peer door vier plakjes bladerdeeg aan elkaar vast te maken. En zo heb je ineens een grote plak bladerdeeg. Volgens mij kun je ook verse plakken bladerdeeg kopen die al van zichzelf groot zijn. Nog handiger natuurlijk, maar die had ik niet bij de hand. En op deze manier gaat het ook prima. Ik hou zelf heel erg van de combinatie zoet en zout. Het zoete, frisse van de peer en de honing combineert erg goed met het zoutige van de geitenkaas.

Peren zijn het hele jaar verkrijgbaar. Het peer seizoen in Nederland loopt van september tot en met mei. Maar in principe kun je dit taartje dus het hele jaar maken. Hou je nou niet zo van peer? Je kunt deze plaattaart ook maken met ander fruit natuurlijk. Wat dacht je van appel? Of nectarines? Lijkt me ook lekker hoor. En qua bereiding is het eigenlijk hetzelfde. Wil je wat meer pit toevoegen? Dan zou je ook blauwe kaas kunnen gebruiken. Deze plaattaart is makkelijk te bereiden. Binnen een half uur staat het op tafel. Dus krijg je ineens visite of heb je spontaan iets te vieren? Dan is dit taartje een goede optie.

Plaattaart

Ingrediënten voor 1 plaattaart
4 plakjes bladerdeeg
2 peren
125 gr zachte geitenkaas
Kneepje citroensap
1 ei
1 el honing
Takje tijm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius (hetelucht)

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Maak de plakjes bladerdeeg aan elkaar vast door de randen aan te drukken. Dit kun je eventueel met een deegroller doen.

Vouw het buitenste randje naar binnen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg het bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Verdeel de zachte geitenkaas over het bladerdeeg. Snijd de peren doormidden en snijd er dunne plakjes van. Besprenkel de peer met wat citroensap.

Verdeel de plakjes peer over de geitenkaas. Drizzle er wat honing overheen en leg er wat tijm op.

Klop een eitje los en bestrijk de randen van de plaattaart met het eigeel.

Zet de plaattaart 15 minuten in de oven. Je kunt de plaattaart zowel koud als (half)warm serveren.

Plaattaart

Plaattaart

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

11 reacties

  • Jona Vos-Pruimboom
    17 maart 2018 om 16:28

    Heerlijk en mooi voorgerecht bij een gezellig etentje! Alsof je uuuuuuren in de keuken hebt gestaan! 🤫🤫🤫👍😁😁😁

    Beantwoorden
  • Margreet
    12 januari 2017 om 22:02

    Kan deze taart een dag van tevoren worden gemaakt?

    Beantwoorden
  • Annika
    13 januari 2017 om 10:49

    Ja dat kan, ik zou hem dan wel meteen afbakken. En dan de volgende dag even opwarmen in de oven.

    Beantwoorden
  • Margreet
    13 januari 2017 om 12:25

    Fijn! Bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
  • Ger
    17 juni 2016 om 22:43

    Ziet er heerlijk uit zeg!

    Beantwoorden
  • tati de Boer
    17 juni 2016 om 11:17

    Nhoooommmmm! <3 food

    Beantwoorden
  • Margot
    17 juni 2016 om 09:32

    Peer en geitenkaas lijkt me een heerlijke combinatie!

    Beantwoorden
  • Annika
    17 juni 2016 om 09:57

    Ja, dat is het ook!

    Beantwoorden
  • Anne
    17 juni 2016 om 09:10

    Wat een origineel recept! Het ziet er echt ontzettend lekker uit..

    Beantwoorden
  • Bianca Schrijft
    17 juni 2016 om 06:42

    Ziet er heerlijk uit, ik heb hem opgeslagen. Voor dit weekend gaat het hem niet worden, maar het lijkt me ook erg lekker om mee te nemen naar een bbq.

    Beantwoorden
  • Annika
    17 juni 2016 om 09:57

    Ja dat is ook een goed idee inderdaad :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen