Menu

Easy: Kip Jambalaya

Ik had nog nooit eerder Kip Jambalaya gegeten. Ook niet uit een pakje. Het is een Amerikaans rijstgerecht wat mij een beetje doet denken aan paëlla. Officieel horen er ook garnalen in. Die heb ik nu achterwege gelaten. Ik heb hem nu gemaakt met kip en chorizo. Superlekker. In tegenstelling tot paëlla gebruik je in dit gerecht een langkorrelige rijst. Voor de rest lijkt de bereidingswijze wel erg op elkaar. Er gaan Cajun kruiden in. Daarvoor gebruik ik de Picadillo kruiden van Jonnie want die lijken daar het meeste op. En die had ik nog liggen. Je kunt ook zelf een mix maken van paprika, knoflook, chili, oregano, komijn, koriander, chipotle en kaneel. Maar dit is net zo makkelijk.

Ik vond het superlekker. En het was vooral heel easy om te maken. Eén pan, weinig afwas en snel klaar. Een echt Fresh & Easy-tje dus. Ideaal voor een drukke woensdag. Stiekem vind ik dat ook nog steeds heel fijn. Want hoewel ik het heerlijk vind om een hele dag in de keuken te staan, kan ik net zo goed genieten van een gerecht dat binnen een half uur op tafel staat. Ik ga altijd op zoek naar de meest makkelijke manier van bereiden. Ik geloof ook in de kracht van eenvoud. Als je lekkere ingrediënten hebt, heb je verder niet zoveel nodig. Dus koop de lekkerste kip en chorizo die je kunt vinden, gebruik smaakvolle paprika’s uit het seizoen en je hebt gegarandeerd een succes. Dat beloof ik je.
kip jambalaya

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
300 gr rijst
3 kipfilets
100 gr chorizo
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stengel bleekselderij
3 rode paprika’s
1 Jalapeno peper (of een rode)
3 tl Picadillo of Cajun kruiden
0,5 ltr kippenbouillon
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd de kip in stukjes en breng deze op smaak met peper en zout. Bak dit rondom aan in iets olijfolie.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de jalapeno (zonder zaadlijsten) in ringetjes. Bak dit mee.

Snijd de bleekselderij in kleine ringetjes en de paprika in blokjes. Bak deze mee.

Voeg de picadillo kruiden toe en verhit deze kort.

Snijd de chorizo in plakjes en voeg deze bij de kip.

Voeg nu de bouillon, de tomatenblokjes en de rijst toe. Meng alles door elkaar. Laat het op een zacht vuur in ongeveer 25 minuten gaar stoven. Roer tussentijds een paar keer om.

Breng de Kip Jambalaya op smaak met wat peper en zout.

Garneer de Kip Jambalaya met een handje peterselie.

Serveer meteen.

kip jambalaya kip jambalaya

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Annika
  24 januari 2019 om 13:06

  Ja dat kan. Ik zou de rijst wel op de dag zelf koken. Je kunt het gewoon bewaren in een bakje en dan weer even roerbakken inderdaad.

 • Sabine
  23 januari 2019 om 15:49

  Zou je dit recept ook een dag van te voren kunnen maken? Zo ja, hoe warm je het de volgende dag dan op? Roerbakken? Dank je wel :-)

 • Mieke Holleman
  13 april 2017 om 19:57

  Vanavond deze kip jambalaya gemaakt en hij was echt super lekker! Komt vaker op tafel :)

 • Janneke
  10 maart 2017 om 20:21

  Helaas vonden wij dit gerecht niet lekker. Het was erg compact en klefferig. Misschien dat het aan mijn bereiding lag? Omdat er stond langkorrelige rijst heb ik Surinaamse rijst gebruikt. Ik kreeg van iemand de tip dat je bij zon gerecht (zelfde idee als paella), zo min mogelijk moet roeren als je de rijst erbij gooit. Door het roeren wordt het dik en klefferig.

 • C
  20 juli 2016 om 17:05

  Super lekker! Voor herhaling vatbaar hier.
  Al gebruik ik wel de helft minder zout, de bouillon en chorizo is zout genoeg.

 • Pauline
  20 juni 2016 om 18:45

  Ongekookt, het kookt in de saus. Net al paella zeg maar.

 • Corine
  17 juni 2016 om 16:13

  Voeg je de.rijst ongekookt toe of moet deze eerst koken

 • Corine
  17 juni 2016 om 16:12

  Voeg je de.rijst ingekookt toe of moet deze eerst koken

 • Silvia
  10 juni 2016 om 07:51

  Gisteren gemaakt en het was heerlijk. Fijne toepassing voor de Picadillo! Ik vind het zelfs lekkerder dan Paella. Kortom, dank voor het recept, dit wordt een blijvertje!

 • Monique
  9 juni 2016 om 20:27

  Gemaakt volgens recept en heel de familie vond het heerlijk!

 • Pauline
  9 juni 2016 om 14:33

  Dat kan uiteraard altijd. Of je eet er een salade bij.

 • Pauline
  9 juni 2016 om 14:32

  Altijd lekker om erbij te eten.

 • Petra Strohmaier
  8 juni 2016 om 19:38

  Ik maak dit gerecht geregeld met een lekkere frisse komkommersalade.

 • Tineke
  8 juni 2016 om 19:19

  Extra uitje en sperziebonen er bij helpt heel veel. Oh en champignons lijkt me ook wel lekker erbij. (officieel geen groente, maar toch)
  Ik heb het wel vaker op deze site dat ik vind dat er erg weinig groentes in de gerechten gaan. Gelukkig kan een slimme thuiskoker zelf nog van alles aan toevoegen.

 • chantal
  8 juni 2016 om 17:07

  Ik heb wel recepten voor jambalaya gezien, maar daar moesten altijd garnalen in, die eet ik niet. Maar dit recept lijkt me wel lekker! Ik zou er alleen wat extra groenten aan toevoegen, het is wel een beetje weinig groente voor 4 personen. Dat heb ik heel vaak met recepten, klinkt het ontzettend lekker en makkelijk omdat het eenpansgerechten zijn (ik hou van koken maar niet van afwas), maar zo weinig groenten. Ik denk dat doperwten hierbij wel lekker zijn

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.