kip avocado burrito

Kip Avocado Burrito

Kan je avocado warm eten? Yes, dat is superlekker. Helemaal in deze kip avocado burrito. Stiekem maakte ik dit recept met restjes die ik nog had liggen. Een restje kip, een halve avocado en ik had nog een wrap liggen die op moest. Een prima lunch. De kip heb ik gemarineerd met chipotle. Ik ben helemaal in de ban van dit pepertje. Het is een gerookte Jalapeno peper. Geeft meteen een kick aan je gerecht. Ik ontdekte het al een tijd geleden in London, maar tegenwoordig kan je het ook gewoon in Nederland kopen. Yes!

Gegrilde kip dus. Met avocado en een kruidenspread op basis van zure room. En natuurlijk kaas. En niet veel meer dan dat. Deze smaken zijn waanzinnig lekker bij elkaar. Zo lekker dat ik het eigenlijk nu weer wil eten. Maar er staat al iets anders op het menu. Hij is ook prima te doen als avondeten. Maar dan zou ik er wel 2 nemen. Of je maakt er een salade naast. Je kunt hem ook meenemen naar je werk. Het kan allemaal. En het leuke is, het klaarmaken is zo gepiept. Even grillen en klaar ben je. Een kind kan de was doen.

kip avocado burrito kip avocado burrito

Ingrediënten voor 4 st.
4 tortilla wraps
3 kipfilets
2 avocado’s
50 gr cheddar
2 lente uitjes
100 gr zure room
Handje peterselie
1 teentje knoflook
0,5 tl chipotlepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Maak een marinade van 3 el olijfolie. Voeg een gehakt teentje knoflook, de chipotle, de paprikapoeder en de komijn toe. Breng op smaak met iets zout. Bestrijk de kipfilets met de marinade. Grill ze aan weerszijden goudbruin. Laat iets afkoelen en snijd in repen.

Breng de zure room op smaak met iets peper en zout en wat gehakte peterselie.

Bestrijk de wraps met het zure room mengsel. Verdeel de kip over de wraps.

Snijd de avocado’s in plakjes en de lente ui in ringetjes. Verdeel dit over de wraps.

Garneer de burrito’s met wat geraspte cheddar kaas en wat extra gehakte peterselie.

Vouw ze dicht en leg ze nogmaals op de grill. Hierdoor gaat de kaas lekker smelten.

Serveer de kip avocado burrito’s meteen of eet ze koud.

kip avocado burrito

kip avocado burrito

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Fresh & Easy: Courgette pasta uit de oven
Weet jij wat je eet?
Bewaar
11 Comments
 • barbara

  9 februari 2017 at 18:47 Beantwoorden

  nou ben benieuwd: kip is aan het grillen 🙂

 • M. Bastiaens

  21 juni 2016 at 16:47 Beantwoorden

  Staat zometeen op het menu hier! Maar die chipotle is hier echt nergens te krijgen, ben al verschillende supermarkten afgereisd, heb nu dan maar een alternatief van santa Maria Chili explosion waar toevallig een chipotle extract in zit!

 • Tati de Boer

  15 juni 2016 at 17:21 Beantwoorden

  Ik wil dit! Maar dan op een glutenvrije burrito 😉

 • Ger

  14 juni 2016 at 23:45 Beantwoorden

  Klinkt goed! Verstegen heeft chipotle poeder in het assortiment opgenomen, zag ik. Leuk om nieuwe kruiden uit te proberen. Ben erg benieuwd naar de smaak.

 • Nuria

  14 juni 2016 at 21:02 Beantwoorden

  Mmmm, dit ga ik zeker een keer proberen!

 • Chantal Branco

  14 juni 2016 at 12:25 Beantwoorden

  Waar koop je chipotle poeer? ? Ik ben er al zo lang naar op zoek

 • Margot

  14 juni 2016 at 11:23 Beantwoorden

  Grappig, ik vroeg me pas inderdaad af of avocado warm lekker zou zijn. Dit ga ik dus een keer proberen!

 • Ik wil nu gelijk chipotle poeder in huis hebben, haha! Avocado is inderdaad prima warm te eten, en kip/avocado is sowieso een gouden combinatie… Klinkt wel als een lunch voor mij dit!

 • Demi

  14 juni 2016 at 09:27 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit, lijkt me erg lekker met die chipotlepoeder!

Plaats een reactie