Menu

Homemade spinaziepesto

Ik ben dol op pesto. En zelf pesto maken is het lekkerst. Voor vandaag heb ik een lekker recept voor homemade spinaziepesto voor jullie. Superlekker! Dit werkt eigenlijk hetzelfde als bij pesto van basilicum, alleen gebruik je dan spinazie. En in plaats van pijnboompitjes gebruik ik walnoten. Hierdoor krijgt de pesto een lekkere nootachtige smaak. Heerlijk voor op een vers stukje stokbrood, of bij een vlees,- of visgerecht. Ik denk dat deze spinaziepesto ook goed smaakt op een mals biefstukje. Zelf pesto maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk.

Ik heb laatst bij de kookworkshop van Jamies Fifteen geleerd hoe je zelf het beste pesto kan maken. Hier moet je eigenlijk een vijzel voor gebruiken. Dan kneus je de basilicumblaadjes en de pijnboompitjes fijn  met de vijzel, waardoor alle smaken goed vrijkomen. Je hebt echter wel een behoorlijk grote vijzel nodig. Die heb ik helaas (nog) niet, dus ik heb het dit keer toch met de keukenmachine gedaan. En dat werkt ook hoor. Maar dat is niet de traditionele manier van pesto maken. Maar ach, wel handig voor op drukke dagen en de spinaziepesto smaakt alsnog superlekker.

Spinaziepesto

 

Ingrediënten voor 1 potje
150 gr spinazie
2 knoflooktenen
Zest + sap van een halve citroen
Zout en peper
60 ml olijfolie
75 gr walnoten
50 gr parmezaanse kaas

Zo maak je het
Was de spinazie en doe deze in de kom van je keukenmachine. Ontvel de knoflooktenen en voeg ze toe. Rasp de schil van een halve citroen en knijp het sap eruit. Voeg dit ook toe. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, behalve de olijfolie.

Mix de ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa door steeds kort te pulseren. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.

Is de pesto nog wat flauw van smaak? Voeg dan wat extra peper en zout toe. Als het mengsel nog te dik is, kun je wat extra olijfolie toevoegen.

Je kunt de spinaziepesto ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Spinaziepesto

Spinaziepesto

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

  • Pauline
    18 september 2017 om 20:40

    Dankjewel voor het compliment :)

  • Laura
    15 september 2017 om 19:24

    Ook al lekker! Heb hem gebruikt voor een receptje van kip uit de oven. Lekker! :) Vind het zo knap hoe je alles uitlegt en verzint.. heb eigenlijk nog bijna niks gevonden tussen je recepten wat ik niet zo lekker vind. Dankjewel!

  • Annika
    22 juni 2016 om 08:59

    Thanks :)

  • Julie
    22 juni 2016 om 08:44

    Lijkt mij heel lekker! Ook leuke, frisse foto's in deze post!

  • zonderzooi
    22 juni 2016 om 08:18

    Ik zag deze al via Instagram voorbij komen en dacht echt wauw, wat een heerlijke frisse foto! Erg mooi. Lijkt me lekker ook voor als er vriendinnen op bezoek komen.

  • Marleen Westhuis
    21 juni 2016 om 23:48

    Wat is de reden dat je de olie pas later toevoegt?

  • Saskia - Blij Suikervrij
    21 juni 2016 om 15:21

    Leuke pesto-variant, met spinazie! Dat ga ik snel eens uitproberen!

  • Rick Reinders
    21 juni 2016 om 08:32

    Die ga ik zelf ook proberen mwa den spinazie vervang ik dan door den courgette je mag hem dan bij mij in Hardenberg komen proberen ok?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.