fbpx
Menu

Easy: Courgette pasta uit de oven

Vandaag heb ik weer een Fresh & Easy receptje voor jullie. Namelijk courgette pasta uit de oven. Lekker licht en vooral ook heel makkelijk om te maken. Courghetti is nog steeds hot. Ik zag het zelfs bij de Ap liggen. Gewoon kant en klaar. Spaghetti van courgette en niets meer dan dat. Ik vind dat best handig en zal dat zeker nog eens in mijn winkelmandje droppen. Maar zelf sliertjes maken is net zo makkelijk. Ik heb die spiralizer immers niet voor niks gekocht. Je kunt er zoveel mee doen. Je kunt het rauw eten (ja echt), of je maakt er een van de drieduizend pasta variaties van. Of een ovenschotel. Deze is in ieder geval erg lekker.

Dit recept had ook prima in mijn nieuwe boek gekund. Het is echt Feel Good Food. Maar hij komt er niet in. Wel bijna 90 andere nieuwe recepten. In de vorige 2 boeken staat immers als een courgette pasta recept. Dus nu doen we weer wat anders. Het gaat supergoed met het boek trouwens. We hebben al 2 shoots gehad. Per shoot zetten we zo’n 20 recepten op de foto. Dat is best een klus. Ik ben dan 2 dagen non stop aan het koken. En dat vind ik supertof. Het werkt voor mij ontspannend. Iedereen verklaart me voor gek dat ik zoveel recepten kook in 1 dag, maar ik word er zen van. Jullie snappen dat wel toch? Haha. En het is gewoon zo leuk om dit samen met Annika en Daniëlle (fotograaf) te doen. Annika doet de styling en ik kan jullie alvast verklappen dat het heel vet gaat worden. Ik hoop jullie snel wat meer te kunnen laten zien. Maar eerst dit recept, ook fijn.

courgette pasta uit de oven-9

ingredienten basilicum tomaat 2

Ingrediënten voor 4 personen
3 courgettes
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
500 ml passata (=gezeefde tomatensaus)
1 bol buffel mozzarella
Parmezaan
Handje verse basilicum
2 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Was de courgettes en draai er met een spirellisnijder sliertjes van. Ik heb deze  (alleen kocht ik hem voor de helft in Australië).

Leg de courgette pasta in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat de courghetti goed uitlekken. Ik druk al het resterende vocht eruit met een keukenpapiertje. Het moet zo droog mogelijk worden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn.  Fruit dit aan in iets olijfolie.

Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.

Voeg nu de passata toe. Dit is gezeefde tomatensaus. Je kunt het kopen in een kartonnetje. Breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Voeg de courgette pasta toe, meng kort en giet alles in een ovenschaal.

Scheur de mozzeralla in stukken en verdeel dit over de pasta. Bestrooi het rijkelijk met Parmezaan.

courgette pasta uit de oven

Bak de ovenpasta in 20 minuten af in de voorverwarmde oven. In principe is de courgette pasta klaar als de mozzarella gesmolten is.

Garneer de courghetti met wat verse basilicum en serveer meteen.

courgette pasta uit de oven courgette pasta uit de oven

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

37 reacties

  • Merel Veen
    13 juni 2019 om 14:13

    Kan ik het her-opwarmen om morgen weer te eten? En wat is dan de beste manier?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 juni 2019 om 14:23

    Het kan zijn dat het wat nat wordt, maar je kan het proberen. Kan dan zowel in de magnetron als oven.

    Beantwoorden
  • Mettep
    5 maart 2019 om 21:25

    Kun je dit ook maken met wortel spaghetti ipv courgette spaghetti? Bedankt!

    Beantwoorden
  • Henriëtte
    24 januari 2019 om 11:24

    Gisteren gemaakt met kant en klare courgette 'spaghetti', het was héél lekker!! Misschien wel goed om er nog even bij te zetten dat, als iemand kant en klare sliertjes gebruikt, de courgette óók goed moet worden uitgeknepen/ontvocht? Want het leek niet vochtig in dat bakje dus ik heb dat niet gedaan maar toen het klaar was, zat er toch wel veel vocht in....Maar zoals ik zei; dat deed niets af aan de smaak!

    Beantwoorden
  • Francien
    20 april 2018 om 20:42

    Als ik dit met voorgesneden courgette wil maken, hoeveel gram heb ik dan ongeveer nodig?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 april 2018 om 13:18

    Ik zou uitgaan van ongeveer 200 gr per persoon.

    Beantwoorden
  • Donna
    11 februari 2018 om 16:13

    Kun je dit ook met normale pasta maken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2018 om 12:05

    Yes! die moet je dan wel eerst even koken.

    Beantwoorden
  • Donna
    11 februari 2018 om 16:12

    Kun je dit ook met normale pasta maken? Met courgette was het super lekker!

    Beantwoorden
  • JonkieC
    22 januari 2018 om 19:21

    Het was super easy om te maken en iedereen vond het mjammie (ook diegene die vooraf wat bedenkingen had 😀).

    Beantwoorden
  • Msfoshizzle
    11 november 2017 om 13:40

    Ga deze vandaag proberen, ben lui vwb koken dus ga de kant en klare courgette pasta proberen van AH, ben benieuwd of ik de pasta mis!

    Beantwoorden
  • Yvonne
    1 november 2017 om 08:54

    Dat ziet er heerlijk uit! Zou je dit recept voor twee dagen kunnen maken en dus de tweede dag weer op kunnen warmen?

    Beantwoorden
  • Marjon Potma
    20 september 2017 om 21:38

    Hoi Pauline Kan ik zelf ook slierten maken van de courgette, reepjes snijden zeg maar.

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 september 2017 om 10:36

    Het is even een klusje maar het kan wel :)

    Beantwoorden
  • Anika
    13 september 2017 om 13:34

    Kan je deze ook maken met rundertartaar erdoorheen?

    Beantwoorden
  • Annika
    15 september 2017 om 10:58

    Ja hoor, dat kan prima!

    Beantwoorden
  • Yorick
    18 augustus 2017 om 15:26

    Hoeveel calorieën zitten hier in, als ik vragen mag?

    Beantwoorden
  • Annika
    18 augustus 2017 om 16:17

    Dat zou ik niet weten, wij tellen geen calorieën.

    Beantwoorden
  • Evy
    10 mei 2017 om 15:31

    Super heerlijk! Mijn eerste gerechtje met courgetti via dit recept... overheeeeeelijk! Bedankt!

    Beantwoorden
  • Annika
    11 mei 2017 om 12:12

    Graag gedaan :)

    Beantwoorden
  • Donna
    4 april 2017 om 14:08

    Ga ik van de week maken!! Eerst even wachten tot mijn spirelli snijder wordt bezorgt. Na lang twijfelen, toch maar bestelt..ik ben erg benieuwd!

    Beantwoorden
  • Desiree
    24 januari 2017 om 10:11

    Kan je dit van te voren klaar maken om het later in de oven te schuiven? zo ja, hoelang van te voren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 januari 2017 om 17:10

    Liever niet. Want de courgette verliest vrij veel vocht en daar wordt het allemaal vrij nat van. Of je moet hem helemaal afbakken om hem daarna weer op te warmen. Dat gaat wel beter.

    Beantwoorden
  • Joke Staal
    12 januari 2017 om 16:31

    Wat een timing. We zijn in de bergen een paar weekjes op vakantie en koken dan graag, in ons appartement, makkelijke lekkere maar toch ook gezonde maaltijden. Nu zie ik tussen de 10 pasta recepten zo al een paar heel bruikbare er tussen staan. Dat komt dus nu heel goed uit. Makkelijk, snel en lekker..... dat is ook een vakantiegevoel. :) Nog een vraagje. Misschien een beetje dom maar wat betekent " Voedselzandloper" ?

    Beantwoorden
  • Annika
    13 januari 2017 om 10:47

    Ah dat is handig inderdaad! Voedselzandloper is een bepaald dieet. Je kunt er hier meer over lezen:

    Beantwoorden
  • Karlijn en Juul
    11 oktober 2016 om 18:35

    Hartstikke lekker! We hebben 'm net op.
    Ik was wat ongeduldig met het uitlekken, dus hij was een beetje te nat, maar de smaak was er niet minder om ?

    Beantwoorden
  • Leanne
    28 augustus 2016 om 20:54

    Vanavond gemaakt. Heerlijk!! Thnx voor het recept ?

    Beantwoorden
  • Michèle
    17 juni 2016 om 12:59

    Heb ik gisteren gemaakt, het was héérlijk !
    Voor herhaling vatbaar :-)

    Beantwoorden
  • Nadia
    16 juni 2016 om 12:43

    Ziet er heerlijk uit. Deze MOET ik gewoon proberen!
    Ben ook wel eens benieuwd of mensen het geloven dat er geen pasta in zit. Mijn kids hebben nl. een 6e zintuig voor alles wat 'gezond' is (en ze dus niet lusten *zucht*).

    Beantwoorden
  • Ger
    16 juni 2016 om 06:51

    Dat ziet er lekker en gezond uit. Zo'n sliertjessnijder is wel essentieel zeker? Lijkt me wel een leuk klusje om te doen.

    Beantwoorden
  • Marja
    15 juni 2016 om 20:20

    Vanavond gemaakt en we hebben gesmuld. Natuurlijk niet verteld dat er geen spaghetti in zat.

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 juni 2016 om 21:22

    Haha cool! En geloofden ze het?

    Beantwoorden
  • Tati de Boer
    15 juni 2016 om 17:19

    I <3 courgetti! (ik heb dan ook maar liefst 3 spiralizers, why?!)

    Beantwoorden
  • Valerie
    15 juni 2016 om 14:51

    Oh, dit lijkt me heerlijk! Dit ga ik gauw eens maken!

    Beantwoorden
  • Margot
    15 juni 2016 om 10:24

    Hmm heerlijk! En wat heb je weer mooie foto's gemaakt.

    Beantwoorden
  • Hinke Amsterdam
    15 juni 2016 om 07:32

    Kun je dit ook 's ochtends al maken tot aan de stap dat het de oven nog in moet?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 juni 2016 om 13:46

    Ik zou dat niet doen. Het nadeel is namelijk dat de saus dan heel waterig wordt door al het vocht wat uit de courgette komt. Je kunt wel de saus van te voren maken en de courgette van tevoren in sliertjes snijden (even bewaren in keukenpapier). Ik zou ze dan op het laatste moment door elkaar mengen en dan afbakken in de oven.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen