courgette pasta uit de oven

Fresh & Easy: Courgette pasta uit de oven

Vandaag heb ik weer een Fresh & Easy receptje voor jullie. Namelijk courgette pasta uit de oven. Lekker licht en vooral ook heel makkelijk om te maken. Courghetti is nog steeds hot. Ik zag het zelfs bij de Ap liggen. Gewoon kant en klaar. Spaghetti van courgette en niets meer dan dat. Ik vind dat best handig en zal dat zeker nog eens in mijn winkelmandje droppen. Maar zelf sliertjes maken is net zo makkelijk. Ik heb die spiralizer immers niet voor niks gekocht. Je kunt er zoveel mee doen. Je kunt het rauw eten (ja echt), of je maakt er een van de drieduizend pasta variaties van. Of een ovenschotel. Deze is in ieder geval erg lekker.

Dit recept had ook prima in mijn nieuwe boek gekund. Het is echt Feel Good Food. Maar hij komt er niet in. Wel bijna 90 andere nieuwe recepten. In de vorige 2 boeken staat immers als een courgette pasta recept. Dus nu doen we weer wat anders. Het gaat supergoed met het boek trouwens. We hebben al 2 shoots gehad. Per shoot zetten we zo’n 20 recepten op de foto. Dat is best een klus. Ik ben dan 2 dagen non stop aan het koken. En dat vind ik supertof. Het werkt voor mij ontspannend. Iedereen verklaart me voor gek dat ik zoveel recepten kook in 1 dag, maar ik word er zen van. Jullie snappen dat wel toch? Haha. En het is gewoon zo leuk om dit samen met Annika en Daniëlle (fotograaf) te doen. Annika doet de styling en ik kan jullie alvast verklappen dat het heel vet gaat worden. Ik hoop jullie snel wat meer te kunnen laten zien. Maar eerst dit recept, ook fijn.

courgette pasta uit de oven-9

ingredienten basilicum tomaat 2

Ingrediënten voor 4 personen
3 courgettes
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
500 ml passata (=gezeefde tomatensaus)
1 bol buffel mozzarella
Parmezaan
Handje verse basilicum
2 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Was de courgettes en draai er met een spirellisnijder sliertjes van. Ik heb deze  (alleen kocht ik hem voor de helft in Australië).

Leg de courgette pasta in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat de courghetti goed uitlekken. Ik druk al het resterende vocht eruit met een keukenpapiertje. Het moet zo droog mogelijk worden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn.  Fruit dit aan in iets olijfolie.

Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.

Voeg nu de passata toe. Dit is gezeefde tomatensaus. Je kunt het kopen in een kartonnetje. Breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Voeg de courgette pasta toe, meng kort en giet alles in een ovenschaal.

Scheur de mozzeralla in stukken en verdeel dit over de pasta. Bestrooi het rijkelijk met Parmezaan.

courgette pasta uit de oven

Bak de ovenpasta in 20 minuten af in de voorverwarmde oven. In principe is de courgette pasta klaar als de mozzarella gesmolten is.

Garneer de courghetti met wat verse basilicum en serveer meteen.

courgette pasta uit de oven courgette pasta uit de oven

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Borrelhapje: Auberginerolletjes met Boursin
Kip Avocado Burrito
Bewaar
25 Comments
 • Marjon Potma

  20 september 2017 at 21:38 Beantwoorden

  Hoi Pauline

  Kan ik zelf ook slierten maken van de courgette, reepjes snijden zeg maar.

 • Anika

  13 september 2017 at 13:34 Beantwoorden

  Kan je deze ook maken met rundertartaar erdoorheen?

 • Yorick

  18 augustus 2017 at 15:26 Beantwoorden

  Hoeveel calorieën zitten hier in, als ik vragen mag?

  • Annika

   18 augustus 2017 at 16:17 Beantwoorden

   Dat zou ik niet weten, wij tellen geen calorieën.

 • Evy

  10 mei 2017 at 15:31 Beantwoorden

  Super heerlijk! Mijn eerste gerechtje met courgetti via dit recept… overheeeeeelijk! Bedankt!

 • Donna

  4 april 2017 at 14:08 Beantwoorden

  Ga ik van de week maken!! Eerst even wachten tot mijn spirelli snijder wordt bezorgt. Na lang twijfelen, toch maar bestelt..ik ben erg benieuwd!

 • Desiree

  24 januari 2017 at 10:11 Beantwoorden

  Kan je dit van te voren klaar maken om het later in de oven te schuiven? zo ja, hoelang van te voren?

  • Pauline

   24 januari 2017 at 17:10 Beantwoorden

   Liever niet. Want de courgette verliest vrij veel vocht en daar wordt het allemaal vrij nat van. Of je moet hem helemaal afbakken om hem daarna weer op te warmen. Dat gaat wel beter.

 • Joke Staal

  12 januari 2017 at 16:31 Beantwoorden

  Wat een timing. We zijn in de bergen een paar weekjes op vakantie en koken dan graag, in ons appartement, makkelijke lekkere maar toch ook gezonde maaltijden.
  Nu zie ik tussen de 10 pasta recepten zo al een paar heel bruikbare er tussen staan.
  Dat komt dus nu heel goed uit.
  Makkelijk, snel en lekker….. dat is ook een vakantiegevoel. 🙂

  Nog een vraagje. Misschien een beetje dom maar wat betekent ” Voedselzandloper” ?

  • Annika

   13 januari 2017 at 10:47 Beantwoorden

   Ah dat is handig inderdaad! Voedselzandloper is een bepaald dieet. Je kunt er hier meer over lezen:

 • Karlijn en Juul

  11 oktober 2016 at 18:35 Beantwoorden

  Hartstikke lekker! We hebben ‘m net op.\r\nIk was wat ongeduldig met het uitlekken, dus hij was een beetje te nat, maar de smaak was er niet minder om ?

 • Leanne

  28 augustus 2016 at 20:54 Beantwoorden

  Vanavond gemaakt. Heerlijk!! Thnx voor het recept ?

 • Michèle

  17 juni 2016 at 12:59 Beantwoorden

  Heb ik gisteren gemaakt, het was héérlijk ! \r\nVoor herhaling vatbaar 🙂

 • Nadia

  16 juni 2016 at 12:43 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit. Deze MOET ik gewoon proberen! \r\nBen ook wel eens benieuwd of mensen het geloven dat er geen pasta in zit. Mijn kids hebben nl. een 6e zintuig voor alles wat ‘gezond’ is (en ze dus niet lusten *zucht*).

 • Ger

  16 juni 2016 at 06:51 Beantwoorden

  Dat ziet er lekker en gezond uit. Zo’n sliertjessnijder is wel essentieel zeker? Lijkt me wel een leuk klusje om te doen.

 • Marja

  15 juni 2016 at 20:20 Beantwoorden

  Vanavond gemaakt en we hebben gesmuld. Natuurlijk niet verteld dat er geen spaghetti in zat.

 • Tati de Boer

  15 juni 2016 at 17:19 Beantwoorden

  I <3 courgetti! (ik heb dan ook maar liefst 3 spiralizers, why?!)

 • Valerie

  15 juni 2016 at 14:51 Beantwoorden

  Oh, dit lijkt me heerlijk! Dit ga ik gauw eens maken!

 • Margot

  15 juni 2016 at 10:24 Beantwoorden

  Hmm heerlijk! En wat heb je weer mooie foto’s gemaakt.

 • Hinke Amsterdam

  15 juni 2016 at 07:32 Beantwoorden

  Kun je dit ook ‘s ochtends al maken tot aan de stap dat het de oven nog in moet?

  • Pauline

   15 juni 2016 at 13:46 Beantwoorden

   Ik zou dat niet doen. Het nadeel is namelijk dat de saus dan heel waterig wordt door al het vocht wat uit de courgette komt. Je kunt wel de saus van te voren maken en de courgette van tevoren in sliertjes snijden (even bewaren in keukenpapier). Ik zou ze dan op het laatste moment door elkaar mengen en dan afbakken in de oven.

Plaats een reactie