Menu

Fresh & Easy: Broccolipizza

Nee deze broccolipizza heeft geen bodem van broccoli. Ik roep het maar meteen om verwarring te voorkomen. Deze is gewoon gemaakt van meel, water, zout en een beetje gist. Een echte pizza dus. Precies waar ik van houd. De broccoli ligt er bovenop. Zie je hem? Kan me voorstellen dat het je niet zo 1, 2, 3 opvalt. Ik heb de broccoliroosjes namelijk heel klein gemalen. Dan hoef je ze niet voor te koken en blijft je deeg lekker krokant. Eigenlijk is het meer een flammkuchen dan een pizza. Er gaat geen tomatensaus op maar een mengsel van gekruide kwark en roomkaas. Lekker is dat! En bovenop doe ik nog wat geitenkaas.

Je kunt het zo easy maken als je zelf wilt. Je kunt zelf een pizzadeeg kneden. Dat is niet moeilijk maar kost wel even wat tijd. Het deeg moet namelijk rijzen. Je kunt het wel de avond van tevoren maken en het deeg laten rijzen in de koelkast. Dat is ook een prima oplossing. Laat het deeg dan wel eerst op kamertemperatuur komen voordat je begint.  Je kunt ook een vers deeg uit de koeling of vriezer van de super gebruiken. Dat is op drukke dagen best wel een slimme oplossing vind ik. Of je gebruikt een mix voor pizzadeeg. Kan allemaal. En met die groente bovenop is dit toch een prima maaltje voor een doordeweekse woensdag? Ik vind van wel. Je moet immers zelf de slingers ophangen.broccolipizza-5ingrediënten pizzadeeg

Ingrediënten voor 2 – 3 personen
1 x recept pizzadeeg
500 gr broccoli
50 gr roomkaas naturel
75 gr kwark
100 gr geitenkaas
1 teentje knoflook
Handje peterselie
Handje bieslook
Peper en zout

Zo maak je het
Maak het pizzadeeg volgens het recept of gebruik een kant en klaar deeg.

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).

Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier. Leg deze (zonder het bovenstel vel) op een bakplaat. Met dit recept kan je 1 grote plaatpizza maken of 2 – 3 ronde pizza’s.

Was de broccoli. Snijd de broccoli in grove roosjes. Hak ze met een mes fijn. Of pulse het een paar keer in je keukenmachine.

Meng de kwark met de roomkaas. Hak de knoflook, peterselie en bieslook fijn en meng dit door de kwark. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de pizzabodem.

Verdeel de broccoli over de bodem. Verkruimel de geitenkaas eroverheen. Houd je niet van geitenkaas dan is feta ook erg lekker. Of gebruik Parmezaan.

broccolipizza

Bak de broccolipizza in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.

Serveer meteen.

broccolipizza

broccolipizza

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

 • Tanja
  30 juni 2016 om 00:07

  Dit recept sla ik wederom op! Lijkt me echt heerlijk en weer eens wat anders. Bovendien ben ik dol op broccoli en geitenkaas. Ik zal dan voor mijn lief dan een andere pizza moeten maken want hij is op beide niet zo dol. Maar de dochters weer wel :-)

 • Julie
  29 juni 2016 om 22:22

  Ziet er heel erg lekker uit! Lekker vrolijke kleuren ook!

 • Pauline
  29 juni 2016 om 16:12

  Haha misschien is dat ook wel lekker. Ga ik ook nog een keer proberen ;)

 • zonderzooi
  29 juni 2016 om 12:34

  Oh dit lijkt me echt heerlijk, hij staat op mijn wishlist voor dit weekend. Houd alleen niet van geitenkaas maar dan gebruik ik daar gewoon feta voor :)

 • Margot
  29 juni 2016 om 11:10

  Ik eet eigenlijk niet zo vaak broccoli, maar dit ziet er wel lekker uit!

 • Demi
  29 juni 2016 om 10:20

  Ziet er onwijs lekker uit, ben erg benieuwd hoe die smaakt!

 • Doortje
  29 juni 2016 om 09:04

  Ik dacht ook meteen aan een pizza met broccoli bodem, dat lijkt me niks... net als met bloemkool ;) Maar dit ziet er heerlijk uit, wij houden van broccoli en van geitenkaas, dus dat lijkt me erg lekker!

 • Jaimyskitchen
  29 juni 2016 om 07:03

  Hmmm, ik vind hem er erg lekker uitzien hoor. En de smaken lijken me erg lekker bij elkaar.
  Wanneer in eindelijk een oven hem, kan ik het maken!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.