5 recepten voor vaderdag

5 recepten voor vaderdag

Aanstaande zondag is het vaderdag. Liefde van de man gaat door de maag, dus in plaats van een selectie culinaire cadeautjes, heb ik 5 lekkere recepten voor vaderdag gekozen. Mannelijke, stoere gerechten die je vader vast en zeker gaat waarderen. En mannen krijgen liever iets lekkers voorgeschoteld, dan dat ze zelf in de keuken moeten gaan staan toch? Uitzonderingen uitgesloten natuurlijk! Want ik haal even alle vooroordelen erbij hoor. Dat mannen van vlees en niet te gezond eten houden en natuurlijk niet van koken houden. Wel met een knipoog natuurlijk. Oh en als ik dan toch nog een cadeautip mag geven. Deze pizzasteen is heel tof en ook deze barbecue is een aanrader. Daar worden menig vaders ook heel gelukkig van, denk ik. Maar met iets lekkers zit je sowieso goed voor vaderdag. Dus, duik de keuken in en bak, kook en maak iets lekkers voor je vader, man, broer of vriend. Klik op de titel voor het recept.

Chili dog

chili dog

Dit recept staat zelfs als Men Food genoemd op de blog. Van deze chili dog wordt een man sowieso blij, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik hier ook wel van hou hoor. Deze chili dog kun je eigenlijk op ieder moment van de dag eten. Als lunch, avondeten of tussendoortje. Oké, als ontbijt gaat wel wat ver misschien.

Pulled pork uit de oven

pulled pork maken

Hier moet je wel even de tijd voor nemen. Het vlees moet ruim 7 uur garen in de oven. Maar dan weet je zeker dat het met liefde en aandacht bereid is, toch? Je kunt de pulled pork ook op de barbecue bereiden (nog lekkerder), maar als je die niet hebt gaat het ook prima in de oven. Ik denk dat heel veel mannen hier wel blij van worden. En ja, hij kan het vast niet allemaal in z’n eentje op. Goed excuus om er ook van te smullen.

Huevos rancheros

huevos rancheros

Dit vind ik echt een mannelijk ontbijtje. Weg met de kwark, yoghurt, fruit en muesli. Huevos Rancheros zijn gebakken of gepocheerde eitjes (huevos) met bonen en tomatensaus. Allemaal geserveerd op een warme tortilla. Heftig hoor, zo vroeg in de morgen. Maar ik denk dat de meeste mannen hier toch wel blij van worden. En anders serveer je het gewoon als lunch of avondeten, dat kan ook prima!

Philly Cheese Steak Sandwich

Philly cheese steak sandwich

Een broodje warm vlees met gesmolten cheddar, moet ik nog meer zeggen? Ook hier worden heel veel mannen blij van. Ik ook hoor! Ik weet in ieder geval dat mijn vriend hier heel gelukkig van wordt. Sowieso is voor hem een maaltijd zonder vlees geen maaltijd. Misschien moet ik dit broodje binnenkort eens voor hem maken. Je maakt de broodjes met rosbief, ui en lekker veel cheddar. Yum!

A giant cookie

a giant cookie

Er zijn vast ook wel mannen die van zoetigheid houden. Dan is deze Giant Cookie een top recept. En hij is echt gigantisch groot, dus je kunt er zelf ook lekker van snoepen. Aan dit koek(je) is onder andere witte chocola toegevoegd, zo lekker! Maar je kunt natuurlijk ook pure,- of melkchocolade toevoegen. Net wat je vader, man of vriend lekker vindt.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in