Menu

3 x kruidenboter

Sponsored.Kruidenboter, I love it! Ik ben dol op de traditionele kruidenboter met kruiden en heel veel knoflook. Maar ik vind het ook leuk om te variëren. Daarom bedacht ik drie soorten kruidenboter die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Ik kan zo een heel stokbrood met kruidenboter achter elkaar opeten. Ja hoor, dat vind ik geen probleem. Maar ik vind het ook lekker bij een stukje vlees of vis. De citroen tijm boter die ik heb gemaakt past bijvoorbeeld heel goed bij een stukje vis. En de chili boter past weer goed bij vlees. En ze zijn allemaal superlekker op een vers gesneden stukje stokbrood. Yum! Lekker als borrelhapje in het weekend, of bij de barbecue.

Zelf kruidenboter maken is super easy. Het enige wat je nodig hebt zijn diverse kruiden en een goede boter, zoals Lurpak. Lurpak wordt gemaakt van de beste verse room en zuursel (uit Deense melk). Dit zorgt voor een fris-romige smaak.  Superlekker! Ik kan daar echt van genieten. Als ik iets lekkers eet, dan moet het van goede kwaliteit zijn. En dat is met deze Deense roomboter het geval. Voor het gemak heb ik voor deze drie kruidenboters Lurpak Smeerbaar gebruikt. Dit is Deense roomboter waar alleen wat raapzaadolie aan toe is gevoegd. De zachte structuur zorgt er voor dat het meteen smeerbaar is uit de koelkast. Superhandig voor het maken van deze kruidenboter! Ik baal er altijd van als ik in een restaurant brood met keiharde kruidenboter krijg. Alsof het bevroren is. Dan zit je nog een half uur te wachten tot je eindelijk kan gaan smeren. Daar heb je met Lurpak Smeerbaar geen last van.

Ik heb nu drie kruidenboter variaties bedacht, maar er zijn natuurlijk nog veel meer smaken te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan truffelboter of boter met zongedroogde tomaatjes. De boter van Lurpak herken je aan de zilveren verpakking met een afbeelding van een lur. Leuk weetje: de lur is een Scandinavische loftrompet. Lurpak is onder andere verkrijgbaar bij de Albert Heijn en de Jumbo.

Kruidenboter

Ingrediënten voor citroen tijm boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar
Kneepje citroensap
Rasp van een halve citroen
1 teentje knoflook
Handje tijm
Snuf zout

Zo maak je het
Hak de knoflook en haal de blaadjes van de tijm. Rasp de schil van een halve citroen. Meng de Lurpak Smeerbaar met de knoflook, tijm, de citroenrasp en een kneepje citroensap. Voeg een snuf zout toe en meng door elkaar.

Ingrediënten voor basilicum boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar
Handje basilicum
Kneepje citroensap
1 teentje knoflook
Snuf zout en peper

Zo maak je het
Hak de knoflook en basilicum fijn. Meng de Lurpak Smeerbaar met de knoflook, de basilicum en het citroensap. Voeg een snuf zout en peper toe en meng door elkaar.

Ingrediënten voor chili boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar
1 el chili vlokken
Handje peterselie
1 teentje knoflook
Kneepje citroensap
Snuf zout

Zo maak je het
Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng de Lurpak Smeerbaar met de knoflook, de peterselie, de chilivlokken en het citroensap. Voeg een snuf zout toe en meng door elkaar.  

3-x-kruidenboter3-x-kruidenboterLaat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.  

Dit bericht is in samenwerking met Lurpak, lees mijn disclaimer.

Advertisement

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

 • Mirjam Pol
  20 oktober 2017 om 18:50

  Kan er ipv citroen ook wat anders gebruikt worden?

 • Helma van Beek
  30 juli 2017 om 14:57

  Zo heerlijk dit... ik maak het ook zelf. En nu lees ik dat jij de kruiden tijm, basilicum en peterselie apart allemaal gebruikt! Ik maak de kruidenboter met alle 3 in 1. Dat smaakt ook super. Ik sla deze 3 varianten ook op. Thnx!

 • Annika
  28 april 2017 om 09:25

  Ongeveer 2 weken in de koelkast en je kunt het evt. ook invriezen.

 • Irma
  27 april 2017 om 18:20

  Ga ik zeker proberen, hoelang kan ik de kruidenboter bewaren?

 • Wilma
  27 maart 2017 om 21:24

  Nooit aan gedacht om kruidenboter zelf te maken. Dit ga ik snel proberen!

 • Lia
  12 augustus 2016 om 08:21

  Deze k ruidenboters ga ik zeker een keer maken. Ik was een keer in een restaurant en daar hadden ze kruidenboter met verschillende kruiden die was zo lekker.

 • Pauline
  9 juni 2016 om 14:40

  Ja wij zijn ook fan.

 • Pauline
  9 juni 2016 om 14:40

  Ja ze zijn allemaal erg lekker!

 • Cheese and Chinese
  5 juni 2016 om 10:41

  Die citroen thijm lijkt me het lekkerst, maar stiekem vind ik ze allemaal niet verkeerd!

 • anja scholma
  5 juni 2016 om 10:34

  wat ziet dit er weer heerlijk uit allemaal,,, lekkere botertjes,,,met stokbrood,mmmm !!!

 • Anne-Marie
  5 juni 2016 om 08:54

  Lurpak boter is heerlijk, vooral die lichtgezoute versie. Ik ga die tijm citroen boter snel eens proberen

 • chantal
  5 juni 2016 om 08:42

  Ik denk dat ik die chili boter naar eens moet proberen, ik hou wel van pittig!

 • Tessa
  5 juni 2016 om 07:27

  Nooit gedacht om zelf kruidenboter te maken, maar het is eigenlijk heel makkelijk! Leuk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.