kruidenboter

3 x kruidenboter

Sponsored. Kruidenboter, I love it! Ik ben dol op de traditionele kruidenboter met kruiden en heel veel knoflook. Maar ik vind het ook leuk om te variëren. Daarom bedacht ik drie soorten kruidenboter die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Ik kan zo een heel stokbrood met kruidenboter achter elkaar opeten. Ja hoor, dat vind ik geen probleem. Maar ik vind het ook lekker bij een stukje vlees of vis. De citroen tijm boter die ik heb gemaakt past bijvoorbeeld heel goed bij een stukje vis. En de chili boter past weer goed bij vlees. En ze zijn allemaal superlekker op een vers gesneden stukje stokbrood. Yum! Lekker als borrelhapje in het weekend, of bij de barbecue.

Zelf kruidenboter maken is super easy. Het enige wat je nodig hebt zijn diverse kruiden en een goede boter, zoals Lurpak. Lurpak wordt gemaakt van de beste verse room en zuursel (uit Deense melk). Dit zorgt voor een fris-romige smaak.  Superlekker! Ik kan daar echt van genieten. Als ik iets lekkers eet, dan moet het van goede kwaliteit zijn. En dat is met deze Deense roomboter het geval. Voor het gemak heb ik voor deze drie kruidenboters Lurpak Smeerbaar gebruikt. Dit is Deense roomboter waar alleen wat raapzaadolie aan toe is gevoegd. De zachte structuur zorgt er voor dat het meteen smeerbaar is uit de koelkast. Superhandig voor het maken van deze kruidenboter! Ik baal er altijd van als ik in een restaurant brood met keiharde kruidenboter krijg. Alsof het bevroren is. Dan zit je nog een half uur te wachten tot je eindelijk kan gaan smeren. Daar heb je met Lurpak Smeerbaar geen last van.

Ik heb nu drie kruidenboter variaties bedacht, maar er zijn natuurlijk nog veel meer smaken te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan truffelboter of boter met zongedroogde tomaatjes. De boter van Lurpak herken je aan de zilveren verpakking met een afbeelding van een lur. Leuk weetje: de lur is een Scandinavische loftrompet. Lurpak is onder andere verkrijgbaar bij de Albert Heijn en de Jumbo.

Kruidenboter

 

Ingrediënten voor citroen tijm boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar
Sap van een halve citroen
Rasp van een halve citroen
1 teentje knoflook
Handje tijm
Snuf zout

Zo maak je het
Hak de knoflook en haal de blaadjes van de tijm. Rasp de schil van een halve citroen. Meng de Lurpak Smeerbaar met de knoflook, tijm, de citroenrasp en het sap van een halve citroen. Voeg een snuf zout toe en meng door elkaar.

Ingrediënten voor basilicum boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar
Handje basilicum
Sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
Snuf zout en peper

Zo maak je het
Hak de knoflook en basilicum fijn. Meng de Lurpak Smeerbaar met de knoflook, de basilicum en het sap van een halve citroen. Voeg een snuf zout en peper toe en meng door elkaar.

Ingrediënten voor chili boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar
1 el chili vlokken
Handje peterselie
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
Snuf zout

Zo maak je het
Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng de Lurpak Smeerbaar met de knoflook, de peterselie, de chilivlokken en het sap van een halve citroen. Voeg een snuf zout toe en meng door elkaar.  

3-x-kruidenboter 3-x-kruidenboter

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.  

Dit bericht is in samenwerking met Lurpak, lees mijn disclaimer.

Advertisement
Diary Juni #1
Vlog: Uit Pauline's Keuken Pop Up in De Foodhallen
Bewaar
12 Comments
 • Helma van Beek

  30 juli 2017 at 14:57 Beantwoorden

  Zo heerlijk dit… ik maak het ook zelf. En nu lees ik dat jij de kruiden tijm, basilicum en peterselie apart allemaal gebruikt! Ik maak de kruidenboter met alle 3 in 1. Dat smaakt ook super. Ik sla deze 3 varianten ook op. Thnx!

 • Irma

  27 april 2017 at 18:20 Beantwoorden

  Ga ik zeker proberen, hoelang kan ik de kruidenboter bewaren?

  • Annika

   28 april 2017 at 09:25 Beantwoorden

   Ongeveer 2 weken in de koelkast en je kunt het evt. ook invriezen.

 • Wilma

  27 maart 2017 at 21:24 Beantwoorden

  Nooit aan gedacht om kruidenboter zelf te maken. Dit ga ik snel proberen!

 • Lia

  12 augustus 2016 at 08:21 Beantwoorden

  Deze k ruidenboters ga ik zeker een keer maken. Ik was een keer in een restaurant en daar hadden ze kruidenboter met verschillende kruiden die was zo lekker.

 • Cheese and Chinese

  5 juni 2016 at 10:41 Beantwoorden

  Die citroen thijm lijkt me het lekkerst, maar stiekem vind ik ze allemaal niet verkeerd!

 • anja scholma

  5 juni 2016 at 10:34 Beantwoorden

  wat ziet dit er weer heerlijk uit allemaal,,, lekkere botertjes,,,met stokbrood,mmmm !!!

 • Anne-Marie

  5 juni 2016 at 08:54 Beantwoorden

  Lurpak boter is heerlijk, vooral die lichtgezoute versie. Ik ga die tijm citroen boter snel eens proberen

 • chantal

  5 juni 2016 at 08:42 Beantwoorden

  Ik denk dat ik die chili boter naar eens moet proberen, ik hou wel van pittig!

 • Tessa

  5 juni 2016 at 07:27 Beantwoorden

  Nooit gedacht om zelf kruidenboter te maken, maar het is eigenlijk heel makkelijk! Leuk!

Plaats een reactie