kipnuggets

Video: Super krokante Kipnuggets

Kipnuggets, wie houdt er niet van? Vooral van deze super krokante kipnuggets wordt ik heel blij. En ik denk dat kids dit ook wel kunnen waarderen. Deze zijn stiekem veel lekkerder dan de kipnuggets van die bekende keten met de grote M. En zelf kipnuggets maken is helemaal niet moeilijk. Dat laat ik zien in deze video. Deze kipnuggets zijn super krokant. Ik heb ze namelijk gepaneerd met cornflakes. Dat geeft een lekkere stevige bite aan de nuggets. Deze krokante kipnuggets zijn een lekkere snack voor op de vrijdagavond. En ik denk dat ze het ook goed zullen doen op (kinder)feestjes of voetbalavondjes van de boyfriend.

Aan deze krokante kipnuggets komt geen frituurpan van pas. Je kunt ze gewoon frituren in de wok. Ik gebruik hier zonnebloemolie voor, maar je kunt eventueel ook andere olie gebruiken. Binnen 5 minuten zijn ze ready to eat, supersnel! Serveer er eventueel een lekkere barbecuesaus bij om het af te maken. Abonneer je ook op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten
2/3 kipfilets
Schaaltje met cornflakes
Schaaltje met bloem
2 eieren
Peper en zout
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
Zonnebloemolie

Zo maak je het
Verhit zonnebloemolie in een ruime pan (bijvoorbeeld een wok) tot 160 graden.

Breng de bloem op smaak met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder. Meng alles door elkaar.

Snijd de kipfilets in kleine stukken. Klop de eitjes los met een vork.

Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de cornflakes.

Frituur de kipnuggets 5 minuten op 160 graden in de zonnebloemolie. Serveer eventueel met barbecuesaus.

kipnuggets

kipnuggets

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Toast met aardbeien en chocola
Weekendbites: Ananas Tartelettes met meringue
Bewaar
7 Comments
 • Myrte

  14 maart 2017 at 17:08 Beantwoorden

  Hoeveel personen is dit?

 • J Fransen

  5 januari 2017 at 10:17 Beantwoorden

  Kan ik deze kipnuggets ook van te voren maken?

  • Annika

   5 januari 2017 at 12:19 Beantwoorden

   Ja dat kan wel, maar ik zou ze dan wel meteen afbakken. Anders worden ze toch iets minder krokant.

 • Avelien van Doeveren

  30 december 2016 at 17:23 Beantwoorden

  Heb ze laatst ook gemaakt, heerlijk! En supermakkelijk

 • Jolentha Zaat

  29 december 2016 at 19:05 Beantwoorden

  Misschien een idee om m ook voor de oven te maken? 🙂

 • Rina

  29 mei 2016 at 07:50 Beantwoorden

  Oh Pauline deze zijn echt zooooo lekker!!\r\nGister gemaakt , echt heerlijk!\r\nAls mijn kleinkinderen komen ga ik ze ook maken Succes verzekerd!!! Bedankt weer\r\nLiefs Rina

Plaats een reactie