DIY saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes (video)

Ik ben opgegroeid met saucijzenbroodjes. Vroeger kreeg ik regelmatig een saucijzenbroodje van de Hema of de V&D tijdens een dagje winkelen. En ook op de veerboot naar Schiermonnikoog, ja wij gingen ieder jaar,  nam ik steevast een saucijzenbroodje. In deze nieuwste video laat Pauline zien hoe je heel makkelijk zelf saucijzenbroodjes kunt maken. En stiekem is dat veel lekkerder, dan die kant-en-klare saucijzenbroodjes. En het lijkt misschien heel ingewikkeld, maar het is supermakkelijk om zelf saucijzenbroodjes te maken. Heerlijk voor op een luie zondag. Bij een van mijn oude werkgevers werd er vaak op saucijzenbroodjes in plaats van taart getrakteerd bij verjaardagen. Ik kon dat altijd wel waarderen, aangezien ik meer een liefhebber van hartig ben dan van zoet. Het is niet gezonder, maar wel net zo lekker!

Waar de kant-en-klare saucijzenbroodjes vaak wat flauw van smaak zijn, kun je in dit recept helemaal los gaan met kruiden. Het moet natuurlijk wel in balans blijven, maar ik hou er persoonlijk wel van als het gehakt lekker op smaak is. Ik gebruikte onder andere knoflook, cayennepeper en ketjap om het gehakt te kruiden. Superlekker! Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten voor 6 st. 
6 plakjes bladerdeeg
300 gr gehakt
2 tenen knoflook
1 el ketjap
1 ei
Handje paneermeel                                            1 tl cayennepeper                                                1 tl komijn                                                      Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe het gehakt in een kom. Pers de knoflooktenen uit boven de kom. Voeg de ketjap, de cayennepeper en een snuf zout toe.

Voeg een ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar.

Het mengsel moet plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het op de bakplaat.

Verdeel het gehaktmengsel over 1 helft van de bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de rand aan de lange zijde aan. De korte randen laat je iets open.

Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei. Bak de saucijzenbroodjes in 15-20 minuten af op 200 graden.

Diy saucijzenbroodjes

Diy saucijzenbroodjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (34 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Brood en deeg

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in