fbpx
Menu

Video: DIY Saucijzenbroodjes

Ik ben opgegroeid met saucijzenbroodjes. Vroeger kreeg ik regelmatig een saucijzenbroodje van de Hema of de V&D tijdens een dagje winkelen. En ook op de veerboot naar Schiermonnikoog, ja wij gingen ieder jaar,  nam ik steevast een saucijzenbroodje. In deze nieuwste video laat Pauline zien hoe je heel makkelijk zelf saucijzenbroodjes kunt maken. En stiekem is dat veel lekkerder, dan die kant-en-klare saucijzenbroodjes. En het lijkt misschien heel ingewikkeld, maar het is supermakkelijk om zelf saucijzenbroodjes te maken. Heerlijk voor op een luie zondag. Bij een van mijn oude werkgevers werd er vaak op saucijzenbroodjes in plaats van taart getrakteerd bij verjaardagen. Ik kon dat altijd wel waarderen, aangezien ik meer een liefhebber van hartig ben dan van zoet. Het is niet gezonder, maar wel net zo lekker!

Waar de kant-en-klare saucijzenbroodjes vaak wat flauw van smaak zijn, kun je in dit recept helemaal los gaan met kruiden. Het moet natuurlijk wel in balans blijven, maar ik hou er persoonlijk wel van als het gehakt lekker op smaak is. Ik gebruikte onder andere knoflook, cayennepeper en ketjap om het gehakt te kruiden. Superlekker! Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten voor 6 st. 
6 plakjes bladerdeeg
300 gr gehakt
2 tenen knoflook
1 el ketjap
1 ei
Handje paneermeel                                            1 tl cayennepeper                                                1 tl komijn                                                      Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe het gehakt in een kom. Pers de knoflooktenen uit boven de kom. Voeg de ketjap, de cayennepeper en een snuf zout toe.

Voeg een ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar.

Het mengsel moet plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het op de bakplaat.

Verdeel het gehaktmengsel over 1 helft van de bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de rand aan de lange zijde aan. De korte randen laat je iets open.

Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei. Bak de saucijzenbroodjes in 15-20 minuten af op 200 graden.

Diy saucijzenbroodjes

Diy saucijzenbroodjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

13 reacties

  • Suus
    16 juli 2016 om 17:24

    Kan je ze ook bewaren en koud eten?
    Hoe zou je ze dan bewaren? (Bijvoorbeeld als je ze 's ochtends alvast maakt en dan voor einde middag/begin avond voor visite. Dat je dan niet meer te lang in de keuken hoeft te staan)

    Beantwoorden
  • Annika
    19 juli 2016 om 14:23

    Ja hoor, dat kan ook. Ik zou ze wel in de koelkast bewaren.

    Beantwoorden
  • Hermien Valckenborg
    12 juni 2016 om 17:19

    Kan je deze ook invriezen ???

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 juni 2016 om 12:48

    Zeker dat gaat prima. Ik zou de afgebakken versie invriezen.

    Beantwoorden
  • Ivy
    26 mei 2016 om 17:06

    Lekker en makkelijk! Ik gebruik zelf voor 300 gr gehakt 10 bladerdeegvellen. Zo voelt het voor mij wat meer in balans. Overigens ontbreekt in het geschreven recept het gesnipperde uitje.

    Beantwoorden
  • Anna
    8 mei 2016 om 13:04

    Je hebt mijn man erg gelukkig gemaakt hij wil zo snel mogelijk met mij de keuken on om dit recept te maken aangezien je hem midden in de nacht wakker kan maken voor een goed saucijzen broodje

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2016 om 20:40

    Haha wat leuk! Ik ben benieuwd, veel bakplezier :)

    Beantwoorden
  • Esther
    7 mei 2016 om 19:26

    Dit recept lijkt wel op het recept van de mini saucijzenbroodjes die ook in het receptenboek staan. Maar de smaak zal net zo goed zijn. Dit is namelijk altijd een succesnummer op verjaardagen!

    Beantwoorden
  • Wendy
    7 mei 2016 om 13:11

    En hoeveel komijn gaat er in?
    Dit staat namelijk niet bij de ingrediënten.

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 mei 2016 om 21:58

    1 tl ongeveer

    Beantwoorden
  • Liesbeth
    7 mei 2016 om 09:41

    Lijkt me heerlijk!!

    Beantwoorden
  • Margot
    7 mei 2016 om 08:53

    Ik heb nog nooit zelf saucijzenbroodjes gemaakt, maar zo te zien is het heel makkelijk!

    Beantwoorden
  • Rena
    7 mei 2016 om 08:22

    I backed similar pieces often in the past and you inspired me to do this again :) Thanks!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    Beantwoorden

Reactie plaatsen