zoete aardappel noodles

Fresh & Easy: Oosterse zoete aardappel noodles

In mijn favorieten video heb je kunnen zien dat ik eindelijk een spiralizer heb gekocht. Met dit handige puntenslijper dingetje kan je in een handomdraai courgetti en zoete aardappel noodles maken. Niet alleen heel leuk om te doen, maar vooral ook lekker licht (hallo bikiniseizoen dat voor de deur staat). Ik kocht mijn spiralizer in Australië, daar was hij een stuk goedkoper. Maar Bol heeft hem dus ook. Voorheen maakte ik deze groentesliertjes met mijn mandoline. Daar zit ook een julienne (zo noemen ze deze dunne reepjes) mes op. I-de-aal. Maar dit is stiekem nog makkelijker. En met de spiralizer krijg je mooie lange gekrulde noodles terwijl je met een mandoline rechte repen krijgt. Minor detail.

Ik gaf mijn zoete aardappel noodles een Oosters tintje.  Ik wokte heel simpel wat kip, paddenstoelen, taugé en paksoi mee. En ik gaf het wat extra smaak door het gebruik van Ketjap Manis. Je kunt ook sojasaus gebruiken, mocht je dat fijner vinden. Aziatische wokgerechten zijn zo easy. En ook mijn Go To recept als ik het even niet meer weet. Je kunt echt in een handomdraai wat lekkers maken. Er bestaan trouwens ook echte noodles (want dit is stiekem gewoon groente) van zoete aardappelen. Die kocht ik bij Wholefoods in London. Ik heb ze nog steeds niet gegeten trouwens. Zo gaat dat vaak met spullen die ik koop. Die belanden in een kast en blijven daar rustig een jaar liggen. Behalve de chocola dan, die is gekgenoeg wel altijd heel rap op.

zoete aardappel noodles

spiralizer

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote zoete aardappelen
200 gr paddenstoelen (ik ging voor gemengd)
1 paksoi
100 gr taugé
1 teentje knoflook
o,5 rode peper
1 cm gember
2 el ketjap
3 lente uitjes
Flinke hand cashewnoten

Oosterse marinade 
3 kipfilets
2 el sojasaus
1 teentje knoflook
0,5 rode peper
Iets zeezout
2 el olijfolie

Zo maak je het
Maak een Oosterse marinade van de sojasaus, iets zout en wat olijfolie. Hak een teentje knoflook en een halve rode peper (zonder de zaadjes) fijn en meng dit door de marinade. Snijd de kipfilets in stukken en voeg dit bij de marinade. Zet apart (je kunt dit ook de avond van tevoren al klaar zetten).

Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden. Je kunt ze ook schillen maar dit hoeft niet perse. Maak mooie lange noodles met de spiralizer. Het werkt eigenlijk als een puntenslijper, heel easy. Mocht je kinderen hebben, dan vinden ze dit vast een leuk klusje.

Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en verwijder de kontjes. Was de paksoi en snijd deze in stukken. Snijd de lente ui alvast in ringetjes. Hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn.

Verhit een wok op middel hoog vuur en bak de kip rondom gaar. Je hoeft geen olie te gebruiken want dit zit al in de marinade. Haal de kip uit de pan en leg apart (onder wat aluminiumfolie).

Voeg een extra scheutje olie toe en fruit de gember, de knoflook en de rode peper aan.

Voeg de groentes (zonder de lente uitjes) toe en bak deze kort mee. Dit gaat heel snel. In max 5 minuten zijn ze gaar genoeg.

Voeg de ketjap toe en de zoete aardappel noodles en wok het geheel nog even mee. Ook dit heeft niet zolang nodig.

Voeg nu de kip toe en verhit dit nog even kort.

Garneer de zoete aardappel noodles met wat gehakte cashewnoten, een gesneden lente uitje en eventueel wat koriander.

Serveer meteen.

zoete aardappel noodles

zoete aardappel noodlesDit recept is Voedselzandloper proof als je de Ketjap vervangt door Sojasaus.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Hot and Happening #3
BBQ is on: Biefstukspiezen met groene salsa
Bewaar
17 Comments
  • Naima Leleulija

    3 juli 2017 at 19:30 Beantwoorden

    Waaaauw. Ontzettend lekker gerecht!

  • Shirley

    15 februari 2017 at 19:33 Beantwoorden

    Hoi Pauline,

    Heb de noodles vandaag gemaakt. Smaakt erg goed! Vond alleen de aardappel nog erg hard en rauw. Langer wokken of even stomen van te voren?

    • Annika

      16 februari 2017 at 15:22 Beantwoorden

      Je zou ze even kunnen voorkoken, of inderdaad wat langer wokken.

  • annem

    7 augustus 2016 at 13:52 Beantwoorden

    Wat een leuk recept! de zoete aardappel kook je dus niet, alleen wokken is genoeg? smaakt dat niet te rauw?

  • Eva

    17 juni 2016 at 10:51 Beantwoorden

    Erg lekker recept! Wat ik alleen jammer vind met de spiralizer is dat ik nooit de gehele zoete aardappel er doorheen krijg. Heb je hier misschien nog tips voor? Op het einde sta ik altijd nog het overschot in kleine reepjes te snijden…

  • Didi

    19 mei 2016 at 20:45 Beantwoorden

    Hmmm…. Wat een goddelijk recept! We hebben heerlijk gegeten! Dankjewel 🙂

  • Patricia

    14 mei 2016 at 20:17 Beantwoorden

    Lijkt me erg lekker! Bij de Sostrene Grene verkopen ze nu ook een spiralizer, voor 4,80! Ik ga deze zeker eens maken, dankje! 🙂

  • Jaimyskitchen

    12 mei 2016 at 15:54 Beantwoorden

    Ah een spiralizer staat echt op mijn verlanglijst.. Ik ben bijna jarig!

  • Judith | myfoodblog.nl

    11 mei 2016 at 20:15 Beantwoorden

    Wat grappig, had me nooit gerealiseerd dat je met de spirelli gekrulde sliertjes krijgt! Ik maak ze inderdaad altijd met de mandoline, maar dit ziet er toch wat gezelliger uit 😀

  • Anne

    11 mei 2016 at 09:35 Beantwoorden

    Top recept, ziet er erg lekker uit!

  • Margot

    11 mei 2016 at 09:20 Beantwoorden

    Wat een handig ding is dat! En krullen is toch leuker dan rechte slierten 😉

  • Nicole

    11 mei 2016 at 09:16 Beantwoorden

    Oh lekker zeg! Ik moet nog steeds zo’n ding kopen….

  • Cheese and Chinese

    11 mei 2016 at 08:48 Beantwoorden

    Lekker, het staat al langs op ons lijstje om zoete aardappel noodles te maken – aangezien de courghetti altijd al zo’n succes is!

Plaats een reactie