fbpx
Menu

Easy: Oosterse zoete aardappel noodles

In mijn favorieten video heb je kunnen zien dat ik eindelijk een spiralizer heb gekocht. Met dit handige puntenslijper dingetje kan je in een handomdraai courgetti en zoete aardappel noodles maken. Niet alleen heel leuk om te doen, maar vooral ook lekker licht (hallo bikiniseizoen dat voor de deur staat). Ik kocht mijn spiralizer in Australië, daar was hij een stuk goedkoper. Maar Bol heeft hem dus ook. Voorheen maakte ik deze groentesliertjes met mijn mandoline. Daar zit ook een julienne (zo noemen ze deze dunne reepjes) mes op. I-de-aal. Maar dit is stiekem nog makkelijker. En met de spiralizer krijg je mooie lange gekrulde noodles terwijl je met een mandoline rechte repen krijgt. Minor detail.

Ik gaf mijn zoete aardappel noodles een Oosters tintje.  Ik wokte heel simpel wat kip, paddenstoelen, taugé en paksoi mee. En ik gaf het wat extra smaak door het gebruik van Ketjap Manis. Je kunt ook sojasaus gebruiken, mocht je dat fijner vinden. Aziatische wokgerechten zijn zo easy. En ook mijn Go To recept als ik het even niet meer weet. Je kunt echt in een handomdraai wat lekkers maken. Er bestaan trouwens ook echte noodles (want dit is stiekem gewoon groente) van zoete aardappelen. Die kocht ik bij Wholefoods in London. Ik heb ze nog steeds niet gegeten trouwens. Zo gaat dat vaak met spullen die ik koop. Die belanden in een kast en blijven daar rustig een jaar liggen. Behalve de chocola dan, die is gekgenoeg wel altijd heel rap op.

zoete aardappel noodles

spiralizer

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote zoete aardappelen
200 gr paddenstoelen (ik ging voor gemengd)
1 paksoi
100 gr taugé
1 teentje knoflook
o,5 rode peper
1 cm gember
2 el ketjap
3 lente uitjes
Flinke hand cashewnoten

Oosterse marinade 
3 kipfilets
2 el sojasaus
1 teentje knoflook
0,5 rode peper
Iets zeezout
2 el olijfolie

Zo maak je het
Maak een Oosterse marinade van de sojasaus, iets zout en wat olijfolie. Hak een teentje knoflook en een halve rode peper (zonder de zaadjes) fijn en meng dit door de marinade. Snijd de kipfilets in stukken en voeg dit bij de marinade. Zet apart (je kunt dit ook de avond van tevoren al klaar zetten).

Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden. Je kunt ze ook schillen maar dit hoeft niet perse. Maak mooie lange noodles met de spiralizer. Het werkt eigenlijk als een puntenslijper, heel easy. Mocht je kinderen hebben, dan vinden ze dit vast een leuk klusje.

Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en verwijder de kontjes. Was de paksoi en snijd deze in stukken. Snijd de lente ui alvast in ringetjes. Hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn.

Verhit een wok op middel hoog vuur en bak de kip rondom gaar. Je hoeft geen olie te gebruiken want dit zit al in de marinade. Haal de kip uit de pan en leg apart (onder wat aluminiumfolie).

Voeg een extra scheutje olie toe en fruit de gember, de knoflook en de rode peper aan.

Voeg de groentes (zonder de lente uitjes) toe en bak deze kort mee. Dit gaat heel snel. In max 5 minuten zijn ze gaar genoeg.

Voeg de ketjap toe en de zoete aardappel noodles en wok het geheel nog even mee. Ook dit heeft niet zolang nodig.

Voeg nu de kip toe en verhit dit nog even kort.

Garneer de zoete aardappel noodles met wat gehakte cashewnoten, een gesneden lente uitje en eventueel wat koriander.

Serveer meteen.

zoete aardappel noodles

zoete aardappel noodlesDit recept is Voedselzandloper proof als je de Ketjap vervangt door Sojasaus.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • Mildred
    14 maart 2018 om 13:48

    Ben benieuwd of je ondertussen de gedroogde noedels al hebt geprobeerd? Ik heb ze ook in huis en wil ze voor dit gerecht gebruiken... Spannend.

    Beantwoorden
  • Naima Leleulija
    3 juli 2017 om 19:30

    Waaaauw. Ontzettend lekker gerecht!

    Beantwoorden
  • Annika
    4 juli 2017 om 11:35

    Wat goed om te horen! :)

    Beantwoorden
  • Shirley
    15 februari 2017 om 19:33

    Hoi Pauline, Heb de noodles vandaag gemaakt. Smaakt erg goed! Vond alleen de aardappel nog erg hard en rauw. Langer wokken of even stomen van te voren?

    Beantwoorden
  • Annika
    16 februari 2017 om 15:22

    Je zou ze even kunnen voorkoken, of inderdaad wat langer wokken.

    Beantwoorden
  • annem
    7 augustus 2016 om 13:52

    Wat een leuk recept! de zoete aardappel kook je dus niet, alleen wokken is genoeg? smaakt dat niet te rauw?

    Beantwoorden
  • Eva
    17 juni 2016 om 10:51

    Erg lekker recept! Wat ik alleen jammer vind met de spiralizer is dat ik nooit de gehele zoete aardappel er doorheen krijg. Heb je hier misschien nog tips voor? Op het einde sta ik altijd nog het overschot in kleine reepjes te snijden...

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 juni 2016 om 18:45

    Ik vrees dat daar niets aan te doen is. :)

    Beantwoorden
  • Didi
    19 mei 2016 om 20:45

    Hmmm.... Wat een goddelijk recept! We hebben heerlijk gegeten! Dankjewel :)

    Beantwoorden
  • Patricia
    14 mei 2016 om 20:17

    Lijkt me erg lekker! Bij de Sostrene Grene verkopen ze nu ook een spiralizer, voor 4,80! Ik ga deze zeker eens maken, dankje! :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 mei 2016 om 13:52

    Oh dat is een goede tip :)

    Beantwoorden
  • Jaimyskitchen
    12 mei 2016 om 15:54

    Ah een spiralizer staat echt op mijn verlanglijst.. Ik ben bijna jarig!

    Beantwoorden
  • Judith | myfoodblog.nl
    11 mei 2016 om 20:15

    Wat grappig, had me nooit gerealiseerd dat je met de spirelli gekrulde sliertjes krijgt! Ik maak ze inderdaad altijd met de mandoline, maar dit ziet er toch wat gezelliger uit :-D

    Beantwoorden
  • Anne
    11 mei 2016 om 09:35

    Top recept, ziet er erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 mei 2016 om 13:14

    Dankjewel :)

    Beantwoorden
  • Margot
    11 mei 2016 om 09:20

    Wat een handig ding is dat! En krullen is toch leuker dan rechte slierten ;-)

    Beantwoorden
  • Nicole
    11 mei 2016 om 09:16

    Oh lekker zeg! Ik moet nog steeds zo'n ding kopen....

    Beantwoorden
  • Cheese and Chinese
    11 mei 2016 om 08:48

    Lekker, het staat al langs op ons lijstje om zoete aardappel noodles te maken - aangezien de courghetti altijd al zo'n succes is!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen