fbpx
Menu

Kokostaart met limoen

Ik (en Annika trouwens ook) ben verslaafd aan kokos. Die kokostaart moest er dus echt een keer van komen. En nu is het moment. Het is een No Bake versie, dus supermakkelijk om te maken. Deze taart is misschien wel de lekkerste taart die ik ooit gemaakt heb. Hij is lekker fris, daar hou ik van. Dit komt door de limoen en de kokosyoghurt die ik gebruikt heb. De kokosyoghurt is van Abbot Kinney’s en dit vind ik persoonlijk een hele fijne. Je kunt het kopen bij AH to go en sommige bio winkels. En nee ik word hier niet voor betaald, ik ben gewoon fan.

De bodem is al net zo’n succesverhaal. (Je leest ik ben heel blij met dit limoentaartje). Ik maakte de bodem van citroen-gember koekjes van de Farm Brothers. Deze zijn echt verrukkelijk. Zo uit de hand, maar ook heel geschikt als taartbodem. Lijkt mij ook lekker met cheesecake trouwens, binnenkort maar eens proberen. Eigenlijk is dit een soort yoghurttaart. Een taart die mijn vader die niet van yoghurttaart houdt zelfs heel lekker vond. Ik maakte hem al met Pasen, dus het werd de hoogste tijd dat ik hem met jullie zou delen. Want dit taartje wil je gewoon proeven. Ook leuk om voor moederdag te maken.

kokostaart met limoen

kokostaart met limoenkokostaart met limoen-16

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
300 gr kokosyoghurt (van Abbot Kinneys)
250 ml slagroom
1 limoen
60 gr suiker (of honing)
10 gr gelatine (dit zijn 7 blaadjes)
60 gr citroen-gember koekjes (van de Farm Brothers)
30 gr kokosrasp
50 gr gesmolten roomboter
Handje kokosschaafsel (AH heeft dit)

Materialen
Springvorm van 20 cm

Zo maak je het
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Vet de randen en de bodem in met een bakspray of wat olie of gesmolten boter.

Begin met het maken van de bodem. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Of je slaat er even heel hard op met een deegroller dat kan ook. Voeg de kokosrasp toe en de gesmolten boter en meng het door elkaar. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk het goed aan. Dit werkt het beste met de bolle kant van je lepel. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

kokostaart met limoen

Laat de gelatine weken in koud water.

Was de limoen en rasp hem met een fijne rasp. Bewaar de zest in een klein bakje in de koelkast.

Pers de limoen uit en verwarm het sap in een klein steelpannetje. Haal de pan van het vuur. Knijp de geweekte gelatine uit en meng dit met  het limoensap. Meng het met een garde goed door elkaar (je wilt geen klontjes) en laat het vervolgens iets afkoelen.

Klop in de tussentijd de slagroom met de suiker stijf. Je kunt ook een suikervervanger zoals honing, agavesiroop of kokosbloesemsuiker gebruiken.

Roer in een andere kom de yoghurt los. Voeg een lepel van de yoghurt bij het limoen-gelatinemengsel en meng dit snel door elkaar. Dit zorgt ervoor dat de gelatine nog verder afkoelt en ze noemen dit in de bakkerswereld familie maken (geleerd van Rudolph).

Voeg nu het gelatine yoghurt mengsel bij de rest van de kokosyoghurt en meng snel.

Spatel tenslotte de geklopte slagroom door de kokosyoghurt.

Giet de vulling in de vorm en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Rooster de kokosvlokken in een paar minuutjes goudbruin in een droge koekenpan.

Haal de kokostaart uit de koelkast en garneer hem met de limoenrasp en het kokosschaafsel.

kokostaart met limoen-11kokostaart met limoen-12

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

37 reacties

  • Anna K.
    28 juni 2018 om 12:52

    Heerlijk! :) Helaas ging de gelatine klonteren toen ik de kokosyoghurt erbij deed. Heb de yoghurt met gelatine verwarmd tot het egaal was, af laten koelen en vervolgens de slagroom erdoor alsnog goed gelukt! Bodem met digestive koekjes en gembersiroop gemaakt, ook lekker.

    Beantwoorden
  • Annika
    3 juli 2018 om 12:39

    Jammer dat het eerst mis ging, maar gelukkig is het goed gekomen!

    Beantwoorden
  • Louise
    10 juni 2018 om 08:25

    Klinkt heerlijk deze taart! Denk je dat ik de kokoskwark van Campina kan gebruiken ipv de kokosyoghurt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 juni 2018 om 12:23

    Dat kan ook!

    Beantwoorden
  • Liza
    11 mei 2018 om 12:46

    Beste Pauline, Kun je me vertellen hoe lang deze taart van tevoren kan worden gemaakt? Ik wil hem voor moederdag maken maar heb alleen vandaag tijd! Groetjes, Liza

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2018 om 13:14

    Ongeveer 2 dagen van tevoren.

    Beantwoorden
  • Margriet
    6 januari 2018 om 23:05

    Mmm, is 60 gram koekjes niet een beetje weinig voor de bodem? Ik heb voor de zekerheid maar het hele pakje gebruikt🙈. Hoop dat ‘ie toch goed is morgen😊

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 januari 2018 om 16:30

    Niet voor een 20 cm bodem. Maar meer is altijd goed natuurlijk. Dan heb je alleen ook meer boter nodig.

    Beantwoorden
  • Ilse Schuit
    10 oktober 2017 om 20:34

    Jammer dat er slagroom in moet, anders had ik hem graag aangepast gemaakt voor mijn dochters verjaardag die tarwe en lactose vrij moet eten :(.

    Beantwoorden
  • rianne van rijswijk
    22 februari 2018 om 16:22

    er is ook lactose-vrije slagroom o.a. bij jumbo

    Beantwoorden
  • Sytske
    15 maart 2019 om 16:56

    Ik gebruik ipv slagroom, kokoscreme van aroy-d. 24 uur in de koelkast en dan de room erafscheppen. Die kan je met stevia opkloppen. Bodem van amandelmeel en stevia frost eidooier en boter. Is deze taart gluten, melk/lactose en suikervrij en erg lekker!

    Beantwoorden
  • Gabrielė
    29 mei 2017 om 21:22

    Deze taart was bij mijn gasten zeer in de smaak gevallen. Bedankt Pauline😉

    Beantwoorden
  • ZoeteUurtjes
    13 augustus 2016 om 21:57

    Deze taart heb ik gemaakt voor de verjaardag van mijn vader
    In plaats van de Abbot Kinneys,gebruikte ik Danone Dario Kokos-limoen maar heb wel de suiker achterwege gelaten omdat deze al gezoet is
    Ik maakte een biscuit (cake) in plaats van een koekjesbodem en gebruikte de kokos-limoen als taartvulling.
    Hoeveelheid was voldoende om een taart van 22 cm te vullen en een laagje erbovenop te doen.
    Dankjewel voor het delen van dit recept
    Morgen gaan we proeven en een foto maken

    Beantwoorden
  • Jolanda
    15 juli 2016 om 21:37

    Deze taart pas gemaakt en hij was superlekker! Nu de tweede keer klonterde de gelatine toen ik hem bij de yoghurt deed. Terwijl ik er wel eerst een lepen van de yoghurt heb geroerd.. Tips?

    Beantwoorden
  • Maaike
    1 juli 2016 om 12:06

    Hij staat in de koelkast hoor! De kokosyoghurt van de ah genomen. Die is net zo leker als van abbot vind ik, maar wel iets goedkoper! En de hazelnoot gemberkoekjes als bodem! Ik heb er een grote taart van gemaakt en russen de twee lagen kokosyoghurt mengsel nog wat kokos gedaan. Ik kan niet wachten om hem te eten!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 juli 2016 om 17:01

    Ohh lekker, geniet ervan.

    Beantwoorden
  • Annemarie
    27 juni 2016 om 14:27

    heerlijk recept, hier in Buenos Aires geen kokos yoghurt, maar met deze aanpassing ook een succes (voor diegenen die de kokos yoghurt ook niet kunnen vinden helaas) : 200 ml slagroom, 200 ml stevige magere yoghurt, 100-150 ml kokos creme/melk, dank voor recept!

    Beantwoorden
  • Saskia
    23 juni 2016 om 15:26

    Zou ik de slagroom kunnen vervangen door kokosslagroom?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 juni 2016 om 14:54

    Ik denk het wel. Heb er zelf alleen geen ervaring mee.

    Beantwoorden
  • Roos
    16 mei 2016 om 22:25

    Mmm... Heerlijk! Heb bastognekoekjes en verse gember gebruikt, was ook erg lekker! Jammer dat die kokos yoghurt zo prijzig is waardoor je al ruim 7 euro kwijt bent aan de yoghurt, is er geen alternatief?

    Beantwoorden
  • Emily
    12 mei 2016 om 21:45

    Super lekker recept! Vandaag gemaakt maar hij steeg niet echt op in de koelkast en bleef redelijk vloeibaar.. Enig idee hoe dit komt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2016 om 11:11

    Oh jee. Heb je wel genoeg gelatine gebruikt?

    Beantwoorden
  • Rina
    6 mei 2016 om 15:56

    Hoi Pauline, ik heb de hazelnoot gember koekjes van AH eigen merk genomen en de kwark van Danio cocos/limoen smaak was ook superrrrr lekker.
    Dat vonden de buren ook??
    Liefs Rina

    Beantwoorden
  • Pascal Hegeman
    3 mei 2016 om 21:50

    Mmmm vandaag de Ah ingedoken maar helaas geen cocosyoghurt van abbot gevonden...en ook geen farm Brother....waar koop ik die? Heb je misschien alternatieven?

    Bvd

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 mei 2016 om 13:56

    De kokosyoghurt is ook alleen bij AH To Go te koop. Je kunt beide producten wel bij Marqt en de biowinkel kopen. Maar een ander koekje of een andere yoghurt volstaat ook.

    Beantwoorden
  • karlien
    1 mei 2016 om 21:51

    Ben echt gek op kokos. Mag helaas geen citroen en limoen, ga dus proberen om een eigen twist aan de taart te geven!

    Beantwoorden
  • Liesbeth
    1 mei 2016 om 17:50

    Ziet er heerlijk uit!,

    Beantwoorden
  • Susan van Keulen
    1 mei 2016 om 17:35

    Heb je een idee hoe ik deze taart gluten kan maken. Hij lijkt me nl. heerlijk.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2016 om 18:55

    Met een bodem van noten gemixt met dadels is het ook lekker. Of met glutenvrije koekjes.

    Beantwoorden
  • Florence Vlogt
    1 mei 2016 om 17:02

    Aaaah al die lekkere taarten die ik tegenkom! Lekker voor de zomer lijkt me deze!
    liefs xx

    Beantwoorden
  • Mabel
    1 mei 2016 om 14:39

    Klinkt goed?? Heb je misschien de voedingswaarde van deze taart? Xx

    Beantwoorden
  • Nienke Bezuijen
    1 mei 2016 om 09:41

    Hmm, klinkt goed! Ik ga wel voor een andere bodem want ik verwacht dat er suiker in de koekjes zit (migraine gevoelig). Mijn moeder is echter vegetarisch - hoe kan ik dat oplossen met de gelatine? Thanks!

    Beantwoorden
  • Christina
    1 mei 2016 om 12:20

    Agar agar ipv gelatine . Heb ik laatst bij Marqt gehaald maar is vast ook ergens anders te koop.

    Beantwoorden
  • Cheese and Chinese
    1 mei 2016 om 09:13

    Wat gaaf dat er kokos in alle lagen zit, voor de echte kokoslover dus (hierzo!!) Lijkt me een ontzettend lekkere taart!

    Beantwoorden
  • Imke
    1 mei 2016 om 08:47

    Ik ben ook fan van de kokosyoghurt van Abbott Kinney's!! Verrukkelijk!!
    Ik ga deze zeker eens maken, vraagje, zijn die koekjes die je gebruikt koemelkvrij? En waar zijn ze te koop, ken ze niet, klinken erg lekker ?

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    1 mei 2016 om 07:36

    Dit klinkt super lekker! Helaas lust vriendlief geen kokos, dus dan maar snel mensen uitnodigen om op de koffie te komen. Dan kan ik hem gaan uitproberen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2016 om 18:55

    Gewoon lekker voor jezelf maken, dan heb je extra veel.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen