kip fajita's uit de oven

Fresh & Easy: Kip Fajita’s uit de oven

Met Mexicaanse recepten maak je mij altijd blij. Toen ik nog in Groningen woonde ging ik regelmatig eten bij Cantina Mexicana of Four Roses. Steevast bestelde ik dan Kip Fajita’s. Je kreeg dan een gloeiend heet pannetje met kip en geroosterde groentes. En daarbij een apart bakje met de warme tortillas. En natuurlijk salade, zure room en guacamole ernaast. Ik vond het altijd superleuk dat ik dan zelf mijn wrapje kon samenstellen.

Thuis staat er ook regelmatig een Tex-Mex receptje op tafel. In de eerste plaats omdat het gewoon lekker is. Maar in de tweede plaats ook omdat het supermakkelijk is. De meeste Mexicaanse recepten zijn Fresh & Easy. Met lekker veel verse ingrediënten die snel klaar zijn. Vandaag maak ik het nog een stukje makkelijker (voor mij geldt echt hoe makkelijker hoe beter) en maak ik Kip Fajita’s uit de oven. Dat betekent dat ik alles tegelijk in een grote ovenschaal in de oven gooi. Zodat ik in de tussentijd kan relaxen. Of alle tijd heb om een snelle guacamole te maken. Want eigenlijk hoort dat er wel bij.

Ik heb nu kippendijen gebruikt omdat deze iets vetter zijn dan kipfilets. En dat is eigenlijk beter voor zo’n ovenschotel. Dat droogt gewoon minder uit. In de specerijenmix gebruik ik Chipotle. Dat is mijn nieuwste verslaving. Het is gerookte Jalapeno poeder. Ik heb het bij Wholefoods gekocht, maar tegenwoordig heeft de Appie het ook zag ik. Echt een aanrader hoor.

Ik ben wel benieuwd wat jouw lievelingsgerecht is uit de Mexicaanse keuken? Let me know, dan ga ik er mee aan de slag.

kip fajita's uit de oven-9


kip fajita's uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
8 kippendijen
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
1 groene paprika
2 uien
Peper en zout
Olijfolie

Marinade
2 teentjes knoflook gehakt
0,5 tl chipotle poeder
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
Zeezout
3 el olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak een marinade door alle ingrediënten te mengen. Voeg zout naar wens toe.

Dep de kippendijen droog met een keukenpapiertje en bestrijk ze rijkelijk met de marinade. Laat even staan.

Neem een grote ovenschaal en giet er een scheutje olijfolie in.

Was de paprika’s en snijd ze in repen. Pel de uien en snijd ze in partjes. Leg ze in de ovenshaal. Breng de groente op smaak met peper en zout. Drizzle er nog een klein beetje olijfolie overheen.

Leg de gemarineerde kippendijen op de groente.

Bak de kip fajita’s in ongeveer 30 – 35  minuten goudbruin. De kip is klaar als deze gaar is.

Serveer de kip fajita’s met tortilla wraps, guacamole, salsa saus en zure room.

kip fajita's uit de oven-8

Dit recept is m.u.v. de tortilla’s Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

5 x Lekkere zomerdrankjes
Courgette ricotta koekjes
Bewaar
18 Comments
 • M Benard

  27 juni 2017 at 17:15 Beantwoorden

  Ik kan niet tegen paprika..(vind het helaas wel heel lekker) wat kan ik gebruiken als alternatief?

  • Pauline

   28 juni 2017 at 11:33 Beantwoorden

   Je zou een combi kunnen doen van uien, mini maiskolfjes en tomaat en courgette.

 • Sanneke Timmermans

  16 augustus 2016 at 16:07 Beantwoorden

  Ik ben gek op het Burrito sausje van de Knorr Wereldgerechten. Nu wil ik dit graag zelf een keer maken maar heb geen idee wat ik erin moet doen… Heb jij tips of ideeën? \r\n\r\nGroetjes Sanneke

 • Inge Wijnands

  9 augustus 2016 at 18:53 Beantwoorden

  Heel erg lekker! Net gegeten met zelfgemaakte wraps. De chipotle was hier ook niet te koop maar heb ik vervangen door Picadillo. Was ook erg lekker. Alles geblogd op mijn blog.

 • Johnny Visser

  22 juni 2016 at 20:31 Beantwoorden

  Beste Pauline,\r\nLeuk dar je ook in Cantina en Four roses geweest bent\r\n Toen ik nog in Groningen woonde kwam ik er vaak.\r\nVooral Cantina was altijd lekker rommelig en rijdens het wachtem lekker aan de biertjes\r\nIk heb al meerdere gerechten van je gemaakt en tot volle tevredenheid.\r\nBij dit gerecht heb ik alleen de chipotle\r\nniet kunnen vinden. Watis het beste alternatief?Zat zelf te denken aan.cayennepeper. \r\nIk hoor graag van je

  • Pauline

   24 juni 2016 at 14:55 Beantwoorden

   Ik zou gerookt paprikapoeder gebruiken, dan krijg je ook die lekkere smokey flavour. En dan inderdaad een beetje cayenne voor wat pit.

 • Kim

  5 juni 2016 at 15:21 Beantwoorden

  Heerlijk! Ik ga het vanavond maken. Helaas geen chipotle kunnen vinden bij de plaatselijke AH. Online zie ik hem wel. Heb je een vervanging voor de chipotle? Of gewoon weglaten? Ik heb wel pikante pimenton. Is dat iets?

  • Pauline

   9 juni 2016 at 14:40 Beantwoorden

   Dat is idd een goede vervanger. Het is een specerij, dus het zou daar bij moeten staan.

   • Janneke

    14 juni 2016 at 13:48 Beantwoorden

    Ik heb het inderdaad ook niet kunnen vinden bij de AH, zelf bij een XL versie niet. Online zie ik het wel staan. Is gewoon paprikapoeder ook een goede vervanging?

    • Annika

     15 juni 2016 at 10:51 Beantwoorden

     Hmm, dat is gek. Nee gewoon paprikapoeder is wel echt anders. De chipotle zit onder andere in het assortiment van Verstegen. Misschien dat een andere supermarkt het wel heeft.

 • Ellen

  26 mei 2016 at 08:36 Beantwoorden

  Wat slim om het allemaal samen in de oven te doen! Dat ga ik zeker eens proberen!

 • Paula

  25 mei 2016 at 16:24 Beantwoorden

  Lekker. Dat ga ik maken vanavond. Alleen je linkjes naar de guacamole en salsa saus kloppen niet. Ik kom uit op frommeltrommel ofzo

 • Cheese and Chinese

  25 mei 2016 at 10:41 Beantwoorden

  Lekker hoor! De kip ziet er erg goed uit. Wij hebben laatst kip fajita’s in de slowcooker gemaakt, ook erg lekker.

 • Frans

  25 mei 2016 at 10:03 Beantwoorden

  Wat ziet het er lekker uit zeg. Ik heb een keer een soort gelijk iets gemaakt maar heb het toen in de bbq laten garen. Dat smaakte ook heerlijk. Ga dit gerecht zeker een keer maken.

 • Mirjam

  25 mei 2016 at 09:13 Beantwoorden

  Oh dat ziet er lekker uit! Wij eten regelmatig mexicaans, omdat mijn man daar geboren is. Mole is ook een heerlijke saus die bij mij nog steeds uit een potje komt. Wie weet heb jij daar ook eens een goed recept voor Pauline. Taco’s fajita’s, tortilla’s, guacamole, geraspte kaas, zure room, het is allemaal heerlijk. Ik ga dit recept morgen maken.

 • Wietske

  25 mei 2016 at 08:56 Beantwoorden

  Bij Cantina Mexicana in Groningen nam ik altijd de nacho’s toluca, een enorm bord vol tortillachips met kip (of gehakt) en kaas uit de oven, salade, creme fraiche, guacamole en bonen. Een beetje fout nu ik zo de ingrediënten opsom, maar wel één van mijn favoriete Mexicaanse gerechten! Maar jouw gerecht klinkt ook zeker lekker!

Plaats een reactie