Menu

Easy: Kip Fajita’s uit de oven

Met Mexicaanse recepten maak je mij altijd blij. Toen ik nog in Groningen woonde ging ik regelmatig eten bij Cantina Mexicana of Four Roses. Steevast bestelde ik dan Kip Fajita’s. Je kreeg dan een gloeiend heet pannetje met kip en geroosterde groentes. En daarbij een apart bakje met de warme tortillas. En natuurlijk salade, zure room en guacamole ernaast. Ik vond het altijd superleuk dat ik dan zelf mijn wrapje kon samenstellen.

Thuis staat er ook regelmatig een Tex-Mex receptje op tafel. In de eerste plaats omdat het gewoon lekker is. Maar in de tweede plaats ook omdat het supermakkelijk is. De meeste Mexicaanse recepten zijn Fresh & Easy. Met lekker veel verse ingrediënten die snel klaar zijn. Vandaag maak ik het nog een stukje makkelijker (voor mij geldt echt hoe makkelijker hoe beter) en maak ik Kip Fajita’s uit de oven. Dat betekent dat ik alles tegelijk in een grote ovenschaal in de oven gooi. Zodat ik in de tussentijd kan relaxen. Of alle tijd heb om een snelle guacamole te maken. Want eigenlijk hoort dat er wel bij.

Ik heb nu kippendijen gebruikt omdat deze iets vetter zijn dan kipfilets. En dat is eigenlijk beter voor zo’n ovenschotel. Dat droogt gewoon minder uit. In de specerijenmix gebruik ik Chipotle. Dat is mijn nieuwste verslaving. Het is gerookte Jalapeno poeder. Ik heb het bij Wholefoods gekocht, maar tegenwoordig heeft de Appie het ook zag ik. Echt een aanrader hoor.

Ik ben wel benieuwd wat jouw lievelingsgerecht is uit de Mexicaanse keuken? Let me know, dan ga ik er mee aan de slag.

kip fajita's uit de oven-9


kip fajita's uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
8 kippendijen
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
1 groene paprika
2 uien
Peper en zout
Olijfolie

Marinade
2 teentjes knoflook gehakt
0,5 tl chipotle poeder
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
Zeezout
3 el olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak een marinade door alle ingrediënten te mengen. Voeg zout naar wens toe.

Dep de kippendijen droog met een keukenpapiertje en bestrijk ze rijkelijk met de marinade. Laat even staan.

Neem een grote ovenschaal en giet er een scheutje olijfolie in.

Was de paprika’s en snijd ze in repen. Pel de uien en snijd ze in partjes. Leg ze in de ovenshaal. Breng de groente op smaak met peper en zout. Drizzle er nog een klein beetje olijfolie overheen.

Leg de gemarineerde kippendijen op de groente.

Bak de kip fajita’s in ongeveer 30 – 35  minuten goudbruin. De kip is klaar als deze gaar is.

Serveer de kip fajita’s met tortilla wraps, guacamole, salsa saus en zure room.

kip fajita's uit de oven-8

Dit recept is m.u.v. de tortilla’s Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

 • Marieke Florisson
  29 december 2017 om 17:59

  Ik ben weg van goed en puur Mexicaans eten. Heerlijk recept dit! Bij de marinade doe ik ook wat limoensap. En als alles klaar is lekker verse koriander erover. Mmmm....

 • Pauline
  28 juni 2017 om 11:33

  Je zou een combi kunnen doen van uien, mini maiskolfjes en tomaat en courgette.

 • M Benard
  27 juni 2017 om 17:15

  Ik kan niet tegen paprika..(vind het helaas wel heel lekker) wat kan ik gebruiken als alternatief?

 • Sanneke Timmermans
  16 augustus 2016 om 16:07

  Ik ben gek op het Burrito sausje van de Knorr Wereldgerechten. Nu wil ik dit graag zelf een keer maken maar heb geen idee wat ik erin moet doen... Heb jij tips of ideeën?

  Groetjes Sanneke

 • Inge Wijnands
  9 augustus 2016 om 18:53

  Heel erg lekker! Net gegeten met zelfgemaakte wraps. De chipotle was hier ook niet te koop maar heb ik vervangen door Picadillo. Was ook erg lekker. Alles geblogd op mijn blog.

 • Pauline
  24 juni 2016 om 14:55

  Ik zou gerookt paprikapoeder gebruiken, dan krijg je ook die lekkere smokey flavour. En dan inderdaad een beetje cayenne voor wat pit.

 • Johnny Visser
  22 juni 2016 om 20:31

  Beste Pauline,
  Leuk dar je ook in Cantina en Four roses geweest bent
  Toen ik nog in Groningen woonde kwam ik er vaak.
  Vooral Cantina was altijd lekker rommelig en rijdens het wachtem lekker aan de biertjes
  Ik heb al meerdere gerechten van je gemaakt en tot volle tevredenheid.
  Bij dit gerecht heb ik alleen de chipotle
  niet kunnen vinden. Watis het beste alternatief?Zat zelf te denken aan.cayennepeper.
  Ik hoor graag van je

 • Annika
  15 juni 2016 om 10:51

  Hmm, dat is gek. Nee gewoon paprikapoeder is wel echt anders. De chipotle zit onder andere in het assortiment van Verstegen. Misschien dat een andere supermarkt het wel heeft.

 • Janneke
  14 juni 2016 om 13:48

  Ik heb het inderdaad ook niet kunnen vinden bij de AH, zelf bij een XL versie niet. Online zie ik het wel staan. Is gewoon paprikapoeder ook een goede vervanging?

 • Pauline
  9 juni 2016 om 14:40

  Dat is idd een goede vervanger. Het is een specerij, dus het zou daar bij moeten staan.

 • Kim
  5 juni 2016 om 15:21

  Heerlijk! Ik ga het vanavond maken. Helaas geen chipotle kunnen vinden bij de plaatselijke AH. Online zie ik hem wel. Heb je een vervanging voor de chipotle? Of gewoon weglaten? Ik heb wel pikante pimenton. Is dat iets?

 • Pauline
  26 mei 2016 om 12:46

  Oh ja op de bbq is dit vast ook heel lekker.

 • Pauline
  26 mei 2016 om 12:45

  Oeps ik pas ze even aan.

 • Ellen
  26 mei 2016 om 08:36

  Wat slim om het allemaal samen in de oven te doen! Dat ga ik zeker eens proberen!

 • Paula
  25 mei 2016 om 16:24

  Lekker. Dat ga ik maken vanavond. Alleen je linkjes naar de guacamole en salsa saus kloppen niet. Ik kom uit op frommeltrommel ofzo

 • Cheese and Chinese
  25 mei 2016 om 10:41

  Lekker hoor! De kip ziet er erg goed uit. Wij hebben laatst kip fajita's in de slowcooker gemaakt, ook erg lekker.

 • Frans
  25 mei 2016 om 10:03

  Wat ziet het er lekker uit zeg. Ik heb een keer een soort gelijk iets gemaakt maar heb het toen in de bbq laten garen. Dat smaakte ook heerlijk. Ga dit gerecht zeker een keer maken.

 • Mirjam
  25 mei 2016 om 09:13

  Oh dat ziet er lekker uit! Wij eten regelmatig mexicaans, omdat mijn man daar geboren is. Mole is ook een heerlijke saus die bij mij nog steeds uit een potje komt. Wie weet heb jij daar ook eens een goed recept voor Pauline. Taco's fajita's, tortilla's, guacamole, geraspte kaas, zure room, het is allemaal heerlijk. Ik ga dit recept morgen maken.

 • Wietske
  25 mei 2016 om 08:56

  Bij Cantina Mexicana in Groningen nam ik altijd de nacho's toluca, een enorm bord vol tortillachips met kip (of gehakt) en kaas uit de oven, salade, creme fraiche, guacamole en bonen. Een beetje fout nu ik zo de ingrediënten opsom, maar wel één van mijn favoriete Mexicaanse gerechten! Maar jouw gerecht klinkt ook zeker lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.