fbpx
Menu

Frambozentaartjes

Ik ben dol op frambozen, en helemaal in combinatie met taart. Dus maakte ik frambozentaartjes, logisch toch? Ik vind frambozen ook lekker om zo uit het handje te eten, maar gecombineerd in een lekker taartje vind ik ze misschien nog wel lekkerder. En het is nu helemaal het seizoen om frambozen te eten. Vanaf mei zijn de frambozen uit Nederland verkrijgbaar. En daar moeten we natuurlijk gebruik van maken. En frambozen zijn niet alleen superlekker, ze zien er ook nog eens superschatting uit. Wat dat betreft is het echt fotogeniek fruit. In deze frambozentaartjes kun je dat goed terugzien, vind je ook niet? Ze doen het niet alleen goed in zoete gerechten, je kunt ze ook verwerken in een hartige salade bijvoorbeeld. Ook lekker!

Deze frambozentaartjes kan iedereen maken. Het is een simpel receptje, waarbij het taartje gemaakt is van bladerdeeg. Verder heb je alleen wat roomkaas en poedersuiker nodig, en een eitje om het deeg mee te bestrijken. Dat is alles! Ik heb de taartjes in de vorm van een rechthoek gemaakt, maar je kunt er ook rondjes van maken door ze uit te steken met een ronde uitsteker. Of maak er leuke driehoekjes van. Dat is het fijne van bladerdeeg, het werkt supermakkelijk en je kunt er alle kanten mee op. Toen ik deze taartjes maakte heb ik ook meteen twee andere taartjes gemaakt. Deze zul je ook terug zien komen op het blog. Wanneer weet ik nog niet precies, maar dat zul je vanzelf merken. Deze cuties zijn eerst aan de beurt!

En nog een reden om deze taartjes vandaag te maken; Pauline is jarig. Ze is alweer 35 geworden. We hebben het gisteren al klein gevierd met de familie. Maar ik kan geen reden verzinnen om vandaag niet nog een taartje te eten. Toch?

Frambozentaartjes

Ingrediënten voor 6 stuks
6 plakjes bladerdeeg
200 gr roomkaas
2 el poedersuiker
150 gr frambozen
1 ei

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Mix de roomkaas met de poedersuiker glad in de keukenmachine. Indien je geen keukenmachine hebt kun je het ook glad mixen met een handmixer.

Vouw de randjes (ong. 1 cm) van de plakjes bladerdeeg naar binnen. Prik het binnenste gedeelte in met een vork.

Verdeel 1 eetlepel van het roomkaas mengsel over het binnenste gedeelte van het bladerdeeg.

Klop het ei los en bestrijk de randjes van het bladerdeeg met het eigeel. Druk per taartje ongeveer 6 framboosjes in de roomkaas.

Bak de frambozentaartjes 15 tot 20 minuten af in de oven, totdat het bladerdeeg goudbruin is geworden.

Laat de taartjes voor het serveren afkoelen. Bestrooi de taartjes eventueel met wat poedersuiker

Frambozentaartjes

Frambozentaartjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

22 reacties

  • Jacqueline
    16 maart 2017 om 19:59

    Heb de gemaakt en waren heeeeel lekker!!!

    Beantwoorden
  • Shevan
    23 mei 2016 om 13:49

    Nog van harte gefeliciteerd!!
    Hopelijk heb je een leuke dag gehad! = )

    Beantwoorden
  • Fran
    23 mei 2016 om 09:05

    Van harte gefeliciteerd! We "delen" onze verjaardag, ik was gisteren ook jarig :)

    Hoop dat je een heerlijke dag hebt gehad.

    Beantwoorden
  • Anne
    23 mei 2016 om 08:44

    Gefeliciteerd Paulien. En wat een mooie makkelijke taartjes..

    Beantwoorden
  • Mylene Verweij
    22 mei 2016 om 21:47

    Gefeliciteerd en nog veel gezonde jaren toegewenst met veel kook en bakplezier?

    Beantwoorden
  • Jaimyskitchen
    22 mei 2016 om 20:17

    Van harte gefeliciteerd!
    Hopelijk heb je een heerlijke dag gehad!

    Beantwoorden
  • Myra Dautzenberg
    22 mei 2016 om 17:37

    Hoi Pauline,

    Wij wonen nu een dik jaar in California maar missen echt wel het lekkere gebak uit Limburg! Gelukkig ben jij er Pauline ?
    Vanmiddag staan de frambozentaartjes op t programma!!
    Fijne verjaardag nog!
    Groetjes Myra

    Beantwoorden
  • Antoinette
    22 mei 2016 om 15:32

    Proficiat en een fijne dag!

    Beantwoorden
  • Lisanne Stark
    22 mei 2016 om 15:21

    Zien er heerlijk uit!
    Gefeliciteerd met je verjaardag!!

    Beantwoorden
  • Mada
    22 mei 2016 om 15:09

    Proficiat en veel plezier vandaag!

    Beantwoorden
  • ria
    22 mei 2016 om 12:59

    Gefeliciteerd een gezellige dag

    Beantwoorden
  • Ger
    22 mei 2016 om 12:58

    Gefeliciteerd met je verjaardag Pauline. Geniet ervan samen met je dierbaren. Annika, bedankt voor je heerlijke recepten. Framboos, bladerdeeg en roomkaas; allemaal heerlijke ingrediënten. Mmmm

    Beantwoorden
  • Annika
    24 mei 2016 om 15:54

    Dank je wel!

    Beantwoorden
  • Sylvia Kuijsten
    22 mei 2016 om 12:56

    Nog van harte gefeliciteerd! :)

    Beantwoorden
  • Anneke
    22 mei 2016 om 11:39

    Pauline van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog heel veel kookplezier.

    Beantwoorden
  • AJ Lub
    22 mei 2016 om 11:21

    Van harte gefeliciteerd.
    Dank je wel voor een super lekker verjaarscadeau.
    AJ

    Beantwoorden
  • gerhilde maakt
    22 mei 2016 om 11:06

    Gelukkige verjaardag, Pauline! Mijn lievelingstaart is aardbeientaart, maar frambozen zijn natuurlijk ook superlekker. Die moet ik eens proberen!

    Beantwoorden
  • Margot
    22 mei 2016 om 10:22

    Gefeliciteerd! En deze taartjes zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Lucia
    22 mei 2016 om 09:17

    Gefeliciteerd hoor. Maak er een mooie dag van.

    Beantwoorden
  • Esmée
    22 mei 2016 om 08:45

    Gefeliciteerd! Maak er een gezellige dag van en geniet van al het lekkers! Deze frambozentaartjes zien er in ieder geval al erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    22 mei 2016 om 08:36

    Hieperdepiep! Van harte gefeliciteerd Pauline!
    De frambozentaartjes lijken mij erg lekker.

    Beantwoorden
  • Rina
    22 mei 2016 om 08:30

    Lieve Pauline van harte!!!!!????
    Wat een jaar voor jou Australie Aanzoek Lieve hond Jarig en dan straks trouwen
    Alle leuke food events!! Het is je van harte gegund!!!!! Enjoy life zoals jouw motto is Live Love Eat!!!!!
    By the way ik was gister jarig! Jouw kokos limoentaart viel reuze in de smaak bij mijn bezoek!!!!!! Yeahhhhhh fijne dag xxx Rina

    Beantwoorden

Reactie plaatsen