Menu
flatbread-recept-7.jpg

Easy flatbread recept

Ik zit in een flatbread fase. Dat houdt in dat ik allerlei receptjes verzin waar ik dit lekkere platbrood bij kan eten. Neem bijvoorbeeld een curry, falafel of een lekkere dip. Maar ze doen het ook goed als pizzabodem kan ik je vertellen. Deze Turkse pizza is lekker. Ik koop mijn flatbread meestal bij de Turkse supermarkt. Die zijn altijd fijn. Maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. Dit easy flatbread recept is op basis van volkorenmeel van spelt. Lekker voedzaam. En ik maak ze net als mijn naanbrood met yoghurt. Dat geeft een hele lekkere textuur aan het brood.

Het deeg hoeft niet te rijzen, dus het is een handomdraai gemaakt. En je bakt ze gewoon in de koekenpan. Vers gebakken zijn ze het allerlekkerste. Wil je er toch de volgende dag nog van eten?, verwarm ze dan even kort in de oven. Of op de grill. Dat kan ook. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het even weten als je ze gemaakt hebt?

flatbread recept

flatbread recept

Ingredienten voor 8 st.
400 gr (spelt) volkorenmeel
300 gr yoghurt
2 tl bakpoeder
7 gr zout

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine en kneed er een soepel deeg van. Je kunt het uiteraard ook met de hand kneden.

Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt. Laat het deeg een kwartiertje rusten onder plastic folie.

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm van ieder stuk een mooi bolletje.

Bestrijk je werkblad met iets zonnebloemolie. Dat voorkomt dat je deeg blijft plakken. Rol het bolletje deeg zo dun mogelijk uit. Dek de andere bolletjes tussentijds af met huishoudfolie.

Verhit een koekenpan op een hoog vuur.

Leg een lap uitgerold deeg in de droge koekenpan en bak de flatbreads in 2 minuten per kant goudbruin.

Herhaal dit met de andere bolletjes.

Serveer het flatbread met lekkere dips.

Op de foto zie je hummus met daaroverheen wat granaatappelpitjes. Lekker!

flatbread recept-5volkoren flatbread recept

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan