
Easy flatbread recept
Ik zit in een flatbread fase. Dat houdt in dat ik allerlei receptjes verzin waar ik dit lekkere platbrood bij kan eten. Neem bijvoorbeeld een curry, falafel of een lekkere dip. Maar ze doen het ook goed als pizzabodem kan ik je vertellen. Deze Turkse pizza is lekker. Ik koop mijn flatbread meestal bij de Turkse supermarkt. Die zijn altijd fijn. Maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. Dit easy flatbread recept is op basis van volkorenmeel van spelt. Lekker voedzaam. En ik maak ze net als mijn naanbrood met yoghurt. Dat geeft een hele lekkere textuur aan het brood.
Het deeg hoeft niet te rijzen, dus het is een handomdraai gemaakt. En je bakt ze gewoon in de koekenpan. Vers gebakken zijn ze het allerlekkerste. Wil je er toch de volgende dag nog van eten?, verwarm ze dan even kort in de oven. Of op de grill. Dat kan ook. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het even weten als je ze gemaakt hebt?
Ingredienten voor 8 st.
400 gr (spelt) volkorenmeel
300 gr yoghurt
2 tl bakpoeder
7 gr zout
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine en kneed er een soepel deeg van. Je kunt het uiteraard ook met de hand kneden.
Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt. Laat het deeg een kwartiertje rusten onder plastic folie.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm van ieder stuk een mooi bolletje.
Bestrijk je werkblad met iets zonnebloemolie. Dat voorkomt dat je deeg blijft plakken. Rol het bolletje deeg zo dun mogelijk uit. Dek de andere bolletjes tussentijds af met huishoudfolie.
Verhit een koekenpan op een hoog vuur.
Leg een lap uitgerold deeg in de droge koekenpan en bak de flatbreads in 2 minuten per kant goudbruin.
Herhaal dit met de andere bolletjes.
Serveer het flatbread met lekkere dips.
Op de foto zie je hummus met daaroverheen wat granaatappelpitjes. Lekker!
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.
23 reacties
José
11 februari 2019 om 21:38
Met tarwemeel gemaakt. Dit was al lekker. Vlgde keer ga ik volkoren speltmeel uitproberen. Idd een easy recept.
Tessa de Kriek
4 februari 2018 om 18:27
kan ik ook gewone volkorenmeel of bloem gebruiken?
Pauline
5 februari 2018 om 18:21
Kan wel maar dit geeft wel een minder luchtige structuur.
Gayatri
12 juli 2017 om 08:16
Hoi, Kan je het ook met plantaardige yoghurt?
Pauline
13 juli 2017 om 14:42
Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk het wel.
Marlous
11 juni 2017 om 13:17
Welke yoghurt kun je het beste gebruiken?
Pauline
12 juni 2017 om 11:36
Gewoon een halfvolle naturel yoghurt, maar met Griekse yoghurt lukt het ook.
Gerdien
21 januari 2017 om 21:46
Gisteren gemaakt, had wel gewone bloem gebruikt omdat dat toevallig voorradig was ;) Maar het was heerlijk! Ook man en kind zijn groot fan!
Sharon
7 juli 2016 om 07:49
Gisteren was ik de nachos vergeten bij de guacamole. Even deze flatbreads gemaakt om lekker te scoopen. De gasten waren blij dat ik de nachos vergeten was, dit was zoveel lekkerder!
Walter
12 juni 2016 om 08:03
Hoi, had volkoren gebruik (AH) en Griekse yoghurt; ligt het daaraan dat die laatste vaster is; heb opgetrokken naar ook 400gr en dan werd goed; is hier nu een must geworden om als wrap ijskast leeg te maken; thanks
elly punselie
9 juni 2016 om 20:40
Ik zou m graag glutenvrij maken, welk meel is denk je geschikt?
Pauline
11 juni 2016 om 22:53
Je zou het kunnen proberen met boekweitmeel. Maar ik weet niet of dat net zo lekker is.
Tanja
19 mei 2016 om 12:16
Ik ben heel blij met dit recept! Ik vind het leuk en lekker dit soort dingen zelf te maken :-) En ik ben ook dol op dippen, dus snel eens maken en met recept oefenen. Dan kan het bij mijn verjaardag ook op tafel :-)
Jaimyskitchen
18 mei 2016 om 21:06
Ja, ik hou ook van flatbread, dus dit is echt een goed recept!
Vivian | stayaliveandcooking
17 mei 2016 om 13:00
Geweldig he, zo'n deeg wat niet hoeft te reizen?! Ziet er heerlijk uit, ga ik onthouden :)
Pauline
19 mei 2016 om 16:26
Nee, makkelijk he? Houden wij van.
Wilma
17 mei 2016 om 12:32
Hoi Pauline,ziet er heerlijk( simpel) uit :)
Zou ik ook roggemeel kunnen gebruiken?Heb nog een hele zak staan( verkeerd besteld .
Pauline
19 mei 2016 om 16:26
Je kunt het proberen, ik heb geen idee hoe het uitpakt.
Margot
17 mei 2016 om 10:48
Heerlijk! Ik hou van dit soort makkelijke recepten!
Cheese and Chinese
17 mei 2016 om 10:25
Ben echt dol op flatbread, eet er altijd veels te veel van als het op tafel staat! Leuk om een keer zelf te maken, ga ik zeker eens proberen :-)
Sarah
17 mei 2016 om 08:27
Ik wou dit al een tijdje eens zelf proberen maken. Binnenkort eens doen! Bedankt voor het recept! :)
Anne
17 mei 2016 om 08:02
Het ziet er heel leuk uit, en weer eens wat anders dan gewoon brood..
Nicole
17 mei 2016 om 07:42
Oh dat klinkt goed! Lekker makkelijk ook.