biefstukspieze

BBQ is on: Biefstukspiezen met groene salsa

Yes eindelijk mag ik de barbecue recepten weer uit de kast trekken.  Ik maakte deze biefstukspiezen vorig jaar al. Alleen toen was het inmiddels weer bijna herfst. Maar nu de zon weer volop schijnt (ik hoop dat dit blijft en negeer de voorspellingen compleet) zal ik lekkere receptjes voor op de bbq met jullie delen. Ik ben zelf groot fan van spiesjes. In alle vormen en maten. Vandaag maak ik ze met biefstuk, spek, uien en champignons. Een klassiek recept, maar dan op een spies. Perfect voor op de barbecue. Ik heb de stukjes biefstuk heel simpel gekruid met wat peper en zout en wat verse rozemarijn. Lekker zomers.

De biefstukspiezen zijn echt heel snel klaar op de barbecue. Binnen een paar minuten kan jij al genieten van een lekker spiesje. Ik ben helemaal niet zo dol op sausjes bij mijn vlees. Maar deze groene salsa past er perfect bij. Lekker kruidig en fris. Een andere optie is knoflooksaus. Ook altijd fijn. Oh een voordat ik het vergeet, wel klaarmaken op een houtskool barbecue he, en niet op zijn elektrische neppert. Want alleen dan krijg je die heerlijke barbecuesmaak die het vlees helemaal af maakt. Fijne zomer.

biefstukspieze

Ingrediënten voor 4 st.
2 biefstukken
8 plakjes bacon
8 kastanjechampignons
1 grote witte ui
Takje rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie

Groene salsa
1 handje koriander
1 handje peterselie
1/2 limoen
1 sjalot
1 teen knoflook
Peper en zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd de biefstukken in blokjes van zo’n 3 x 3 cm. Leg ze in een schaal, voeg een royale scheut olijfolie toe en flink wat peper en zout. Hak de groene takjes van de rozemarijn fijn en strooi dit over de biefstukken. Roer even om en laat minimaal een uurtje staan.

Vouw ieder plakje bakje een aantal keren dubbel, totdat je een mooi vierkantje hebt.

Boen de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij de uien in partjes.

biefstukspieze

Neem een satéprikker of metalen pen en rijg op iedere spies 2 stukjes biefstuk, 2 blokjes bacon, 2 champignons en 2 partjes ui.

Grill de biefstukspiesen in een paar minuten goudbruin op de bbq.

In de tussentijd maak je de groene salsa. Pel de sjalot en de knoflook en doe deze in een keukenmachine. Voeg de peterselie, de koriander en het sap van een halve limoen toe.

Voeg een flinke scheut olijfolie toe en meng het tot een smeuïge salsa. Is het nog te dik voeg dan wat extra olijfolie toe.

Breng de groene salsa op smaak met wat peper en zout.

Serveer de biefstukspiezen met de groene salsa.

biefstukspieze

biefstukspieze

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.  \

Fresh & Easy: Oosterse zoete aardappel noodles
Diary Mei #1
Bewaar
9 Comments
  • Manon

    30 augustus 2017 at 20:59 Beantwoorden

    Was heerlijk!

  • WilDir

    28 september 2016 at 21:10 Beantwoorden

    Vorige week nog gemaakt, als ook de zalm met sesam en kip met tijm, Was een geslaagde bbq.

  • Pauline

    10 mei 2016 at 14:56 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Hopelijk komt de zon snel weer tevoorschijn zodat de bbq weer aan kan.

  • Cheese and Chinese

    10 mei 2016 at 12:47 Beantwoorden

    Heeeerlijk, kan niet wachten op het bbq seizoen! Gelukkig verhuizen we binnenkort en hebben we dan eindelijk plek voor een bbq, dan gaan we deze zeker eens maken!

  • Monica

    10 mei 2016 at 11:15 Beantwoorden

    Hmm dat ziet er lekker uit. Ik heb ook onwijs zin om te BBQen

  • Hmmm, m’n vader is de baas over de barbecue maar dit ga ik eens aandragen! Heb gelijk zin om te barbecuen, haha.

  • Margot

    10 mei 2016 at 10:10 Beantwoorden

    Wat een heerlijke combinatie! En inderdaad, van mij mag het weer ook zo blijven!

  • Nicole

    10 mei 2016 at 09:12 Beantwoorden

    Oh lekker zeg! Plakje bakje moet denk ik plakje bacon zijn 😉

  • carolien

    10 mei 2016 at 07:57 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Hopelijk blijft het mooi weer 🙂

Plaats een reactie