fbpx
Menu

Ananas kokoskoeken

De ananassen zijn niet aan te slepen in mijn keuken. Ik ben er dol op. Ik eet ze zo (rauw) of gegrild van de bbq. Maar weet je wat ook lekker is? Ananas kokoskoeken. Yes. Kokos en ananas zijn meant to be. Net zo als friet met mayo en nacho’s met guacamole. Die horen gewoon bij elkaar. En ze gaan dus heel goed samen in koekvorm. Of eigenlijk zijn het meer cake-jes. Best wel verantwoorde cake-jes. De trouwe volger zal het recept misschien wel herkennen. Yes, dit is een variatie op de ó zo geliefde appelkoeken. Ik maak ze dus ook van havermout.

De verhoudingen zijn wel ietsje anders. Dat komt doordat ananas meer vocht bevat. En omdat ik natuurlijk kokos toevoeg. Maar ze zijn wel net zo makkelijk om te maken. Ik raad je wel aan om verse ananas te gebruiken. Die is gewoon het lekkerste. Je kunt de koeken ongeveer een dag of 3 bewaren, liefst wel in de koelkast. Maar het is een kleine portie en ik durf te wedden dat ze heel snel op zijn. Ook leuk om mee te geven in de lunchtrommel naar school. Voor mijn nieuwe boek heb ik nog een andere variatie bedacht, maar die verklap ik natuurlijk nog niet. Maar ik beloof jullie dat hij net zo lekker is.

ananas kokoskoeken

Ingredienten voor 6 – 8 st.
150 gr havermout
2 eieren
250 gr verse ananas
30 gr geraspte kokos
2 el kokosolie
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de ananas in blokjes en dep deze goed droog met een keukenpapiertje.

Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine. Meng kort. Met de hand mengen kan ook. Hak de ananas dan heel fijn met een mes. Meng alles kort met een spatel.

Bekleed een kleine ovenschaal of brownievorm (20 x 20 cm) met bakpapier. Ik maak het altijd even nat onder de kraan, dan kun je het heel gemakkelijk vouwen

Giet het beslag in de vorm.

Bak de ananas kokoskoeken in ongeveer 50 minuten af in de oven.

Mocht de bovenkant te donker worden, dek het dan af met een stukje bakpapier.

Snij de kokoskoeken in vierkantjes.

Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Tip: houd je van zoet? Voeg dan 2 el honing toe aan het beslag.

ananas kokoskoeken

ananas kokoskoeken

Dit reept is Voedselzandloper proof.


Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

46 reacties

  • Jacqueline
    26 mei 2019 om 21:22

    Kun je ze ook invriezen ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 mei 2019 om 14:42

    Yes dat kan.

    Beantwoorden
  • Jacqueline
    27 mei 2019 om 18:52

    Dankjewel Ik ga ze maken 😋

    Beantwoorden
  • Charlotte
    20 november 2017 om 18:31

    Dit wil ik eens proberen voor de kids! Gebruik je voor dit recept de gewone 'grove' havervlokken of de fijnere variant? Bedankt!

    Beantwoorden
  • Kim Veltmans
    16 november 2017 om 13:21

    Heb diepvries ananas gebruikt. Deze de avond van tevoren uitgehaald en heb ze niet droog gedept (zonde van de lekkere sap) daardoor iets meer havermout toegevoegd. Ze waren heerlijk. Mijn 1 jarige heeft er ook van gesmuld! Ik maak ze snel nog eens!

    Beantwoorden
  • Eelke
    13 augustus 2017 om 10:45

    Het wordt geen koek bij mij, valt helemaal uit elkaar :-(

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 augustus 2017 om 13:58

    Het is ook niet echt een brosse koek, meer een soort cake. Maar uit elkaar vallen zou niet mogen. Heb je alles goed gemixt?

    Beantwoorden
  • Eelke
    17 augustus 2017 om 11:25

    Ja dat denk ik wel. Maar het was veel te droog., ook niet lekker daardoor. Helaas. Nog tips wat ik nu met het mengsel kan doen, behalve weggooien ?

    Beantwoorden
  • Jolanda J
    18 april 2017 om 22:28

    Heb ananas en frambozen gebruikt uit de diepvries

    Beantwoorden
  • Marijke van Straten
    2 april 2017 om 16:57

    Hoi. Ik heb hier een mango liggen. Zou dat ook kunnen ipv ananas? Groetjes Marijke

    Beantwoorden
  • Annika
    4 april 2017 om 10:41

    Ja dat kan denk ik wel!

    Beantwoorden
  • Maaike
    20 augustus 2016 om 11:13

    Staat in de oven...mijn beslag was alleen niet 'gietbaar' Ben benieuwd hoe hij straks proeft!!

    Beantwoorden
  • Simone van der steen
    17 juni 2016 om 13:13

    Ik heb nog wat ananas in blik. Kan dat ook?

    Beantwoorden
  • lena
    15 juni 2016 om 21:16

    Ziet er lekker uit. Kan het ook zonder eiren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 juni 2016 om 21:21

    Kan wel, maar dan is het meer een ontbijt dan een koek.

    Beantwoorden
  • Jacqueline
    6 juni 2016 om 19:34

    Ik heb ze vanmiddag gebakken. Leek me nl. heerlijk. Maar de smaak is door de ananas heel bitter. Ananas was zoet en vers. Wat is er misgegaan?

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 juni 2016 om 14:37

    Bitter? Oh dat hoort echt niet. Ik weet eigenlijk niet waar het aan ligt. Je hebt niks van zuivel toegevoegd? Ananas en zuivel gaan niet samen namelijk.

    Beantwoorden
  • Nadia
    24 augustus 2016 om 14:30

    Ook die van mij smaken bitter. Heb alles gevolgd. Jammer dat ik te laat over de honing las. Ik ben best een zoetekauw

    Beantwoorden
  • Laura
    7 november 2018 om 18:57

    De mijne ook. Geen idee waar dit aan gelegen heeft, ik heb wel 2 el honing toegevoegd. Hij is verder wel goed gelukt dus ik smeer er gewoon iets bovenop en eet ze lekker als tussendoortje. Groetjes

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 november 2018 om 11:02

    Oh dat is gek. Weet je zeker dat je niks van zuivel (dus ook geen boter) hebt toegevoegd, want dan wordt ananas bitter?

    Beantwoorden
  • Antje
    2 juni 2016 om 21:35

    Is geraspte kokos hetzelfde als die bekertjes met 'gemalen kokosnoot' van de AH? Of zijn het van die wat grotere snippers? Of rasp je de kokos zelf?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 juni 2016 om 18:38

    Rasp is de fijne versie, je kan dit o.a. van het merk Conimex kopen. Als ik grote snippers gebruik noem ik ze meestal flakes.

    Beantwoorden
  • Antje
    6 juni 2016 om 16:49

    Dankje.

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    2 juni 2016 om 19:08

    Dit klinkt heerlijk en ga ik zeker maken!

    Beantwoorden
  • Rianne
    31 mei 2016 om 22:26

    Kan je die kokosolie ook voor olijfolie oid vervangen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 juni 2016 om 14:32

    Jawel, maar kies dan wel een hele neutrale olie.

    Beantwoorden
  • Ger
    31 mei 2016 om 20:29

    Wat een gezellig receptje! Zo gemaakt denk ik.

    Beantwoorden
  • Jaimyskitchen
    31 mei 2016 om 18:32

    Oehhhh jammie!
    Het spreekt me voornamelijk aan omdat het met verse ananas gemaakt is! Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Nicole
    31 mei 2016 om 13:38

    Hmm die zien er lekker uit zeg!

    Beantwoorden
  • Annika
    31 mei 2016 om 14:50

    Ja, lekker he!

    Beantwoorden
  • Anja van Tongeren
    31 mei 2016 om 13:21

    Dat ziet er lekker uit. Welke havermout gebruik je! en moet de kokos er over als het gebakken is!

    Beantwoorden
  • Anja van Tongeren
    31 mei 2016 om 13:20

    Ziet er lekker uit. Welke havermout gebruik je! En moet de kokos erop als het gebakken is!

    Beantwoorden
  • Annika
    31 mei 2016 om 14:50

    Gewoon havermout uit de basiscollectie van de AH. De kokos doe je door het beslag heen en je kunt na het bakken evt. nog wat kokos eroverheen strooien.

    Beantwoorden
  • Jennifer
    31 mei 2016 om 11:56

    Lijkt me lekker ik ga het vanavond proberen!

    Beantwoorden
  • Annika
    31 mei 2016 om 14:49

    Ja, leuk!

    Beantwoorden
  • Margot
    31 mei 2016 om 11:24

    Ik ben gek op ananas, dus dit lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  • Sewandhy Visser
    31 mei 2016 om 10:57

    Lijkt mij heerlijk !!

    Beantwoorden
  • Hinke Amsterdam
    31 mei 2016 om 08:52

    Is het, net als de appelkoek, geschikt om in te vriezen? En zou het ook goed lukken met diepvriesananas ipv verse?

    Beantwoorden
  • Monique | WritingMonique
    31 mei 2016 om 08:46

    Oh, dit ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  • Debbie Bodewes
    31 mei 2016 om 08:15

    Wat een leuk recept! Ik vind vaak gezonde zoetigheden niet zo maar dit lijkt me erg lekker en ga ik zeker proberen! En dan inderdaad meegeven aan mijn zoon voor school!

    Beantwoorden
  • Annika
    31 mei 2016 om 14:48

    Deze zijn echt lekker!

    Beantwoorden
  • Anne
    31 mei 2016 om 07:57

    Eerlijk gezegd heb ik er nog nooit aan gedacht om ananas in een koek te stoppen maar dit recept ziet er toch wel heel goed uit. Ik ga ook een met ananas experimenteren..

    Beantwoorden
  • Annika
    31 mei 2016 om 14:48

    Ja zeker doen, is lekker hoor!

    Beantwoorden
  • Birte
    31 mei 2016 om 07:54

    Werkt het afdekken dan ook met bakpapier? Ik dacht dat het alleen met aluminiumfolie kon.

    Beantwoorden
  • Curly creative
    31 mei 2016 om 07:45

    Bah dat ziet er veel te lekker uit Paulien!!

    X

    Beantwoorden
  • Bianca Schrijft
    31 mei 2016 om 06:58

    Dit ziet er goed uit en lijkt me erg smaakvol. Misschien maar eens een keer gaan proberen.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen