Wafels

Video: Wafels met blauwe bessen

Wafels zijn wat mij betreft het perfecte verwenontbijtje op een luie zondag. Deze wafels met blauwe bessen zijn in een mum van tijd klaar, dat laat ik zien in de video van vandaag. En dat is ook wel fijn, zo op een luie zondag. Normaal gesproken eet ik in de ochtend een kom yoghurt met muesli en wat fruit. Maar lekkere wafels als ontbijt moet ook kunnen af en toe toch? Je kunt ze eventueel ook met ander fruit maken. Of hou het lekker naturel en laat het fruit achterwege. In Nederland zijn we niet zo van het ontbijten met zoetigheid. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de USA. Maar ook in landen als Spanje en Italië eet men graag wat zoets als ontbijt.

Het voordeel van deze wafels is, dat er in het beslag zelf geen suiker gaat. Dit is vaak wel het geval bij de kant-en-klare wafels uit de supermarkt. Deze vind ik persoonlijk ook veel te zoet. Zelf wafels maken is gewoon een stuk lekkerder, en ook gezonder. Wil je helemaal gezond doen? Laat dan de poedersuiker achterwege. Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten voor 8 wafels
150 gram (spelt)bloem
2 tl bakpoeder
1 ei
2 dl karnemelk
100 gram blauwe bessen
Poedersuiker
Snufje zout

Zo maak je het
Doe de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom.

Voeg het ei toe.

Voeg nu beetje bij beetje de karnemelk toe en klop er met een garde een egaal beslag van. Spatel de blauwe bessen door het beslag. Hou er een paar achter voor de garnering.

Vet je wafelijzer in met een beetje olie of gebruik een bakspray.

Verdeel een lepel van het beslag over de ijzers. Bak je wafels in 3 minuten goudbruin.

Serveer de wafels met de rest van de blauwe bessen en wat poedersuiker.

WafelsWafelsWafels

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Rabarber Meringuetaartjes
Fresh & Easy: Aspergetaart van filodeeg
Bewaar
23 Comments
  • Marloes

    24 juli 2017 at 11:16 Beantwoorden

    Wat zou het verschil zijn qua smaak als ik de karnemelk vervang met gewone melk? Normaal gesproken vind ik karnemelk echt niet lekker. Of proef je dit niet in de wafels?

    • Pauline

      25 juli 2017 at 14:38 Beantwoorden

      Je kan ze ook met gewone melk maken. Je proeft de karnemelk niet echt, maar het maakt de wafels op de een of andere manier luchtiger.

  • Amanda

    13 augustus 2016 at 08:26 Beantwoorden

    Vanmorgen voor het eerst wafels gebakken met mijn nieuwe ijzer en dit recept.. Met volkorenbroden. Het was echt heel erg lekker! Bedankt voor het recept.

    • Amanda

      13 augustus 2016 at 08:27 Beantwoorden

      Volkorenbloem ?

  • Joyce

    25 juni 2016 at 09:22 Beantwoorden

    Deze wafels zijn echt geniaal! \r\nIk heb ze ook al gemaakt met kiwi gold (iets minder melk toevoegen) en met appel/kaneel. Zo lekker als ontbijtje met een beetje kwark erop. Elke ochtend een feestje.

  • Kizzy

    21 april 2016 at 14:34 Beantwoorden

    Hoelang kan je deze bewaren?

  • Kizzy

    21 april 2016 at 14:33 Beantwoorden

    Hoelang kan je deze wafels bewaren?

  • Ragna Blekkink

    19 april 2016 at 07:40 Beantwoorden

    Na dit recept te hebben gelezen meteen een wafelijzer besteld……!!!! Kan je de speltmeel ook vervangen door meel van havermout?

    • Annika

      19 april 2016 at 09:32 Beantwoorden

      Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar je kunt het proberen!

  • Shevan

    18 april 2016 at 10:20 Beantwoorden

    Jummie, lekker!\r\nIk heb zelf geen wafelijzer maar wel een siliconen wafelvorm waarmee je wafels in de oven kunt bakken, weet iemand misschien hoe lang je ze dan moet bakken en op hoeveel graden (hete lucht)?

    • Pauline

      18 april 2016 at 17:19 Beantwoorden

      Ik denk dat een minuut of 10 op 180 graden wel voldoende is. Maar ik zou gewoon voor de oven gaan zitten en alles goed in de gaten houden 🙂

      • Shevan

        19 april 2016 at 15:29 Beantwoorden

        Oke top, dankjewel voor je reactie!

  • zonderzooi

    17 april 2016 at 12:19 Beantwoorden

    Altijd als ik weer van die goddelijke wafelrecepten voorbij zie komen op je site denk ik: IK WIL EEN WAFELIJZER! Hopelijk krijg ik er eentje voor mijn verjaardag dan ga ik snel dit receptje testen

  • Florence Vlogt

    16 april 2016 at 20:08 Beantwoorden

    Ik moet ook maar eens een wafelijzer aanschaffen.. NJAMMIE! Lijkt me best lekker zo zonder suiker. Met rozijnen erin… ooh ik kom op allerlei ideeën.\r\nLiefs xx

  • anne rutten

    16 april 2016 at 11:51 Beantwoorden

    Kun je de karnemelk ook door melk vervangen?

  • Estelle

    16 april 2016 at 10:38 Beantwoorden

    Als je geen wafelijzer hebt, kun je dan het zelfde beslag ook in een koekenpan bakken?

    • Jeanine

      16 april 2016 at 15:46 Beantwoorden

      Ik heb ze laatst gebakken in de grill pan een dat lukte prima.

      • Pauline

        16 april 2016 at 16:20 Beantwoorden

        Dat kan en je kunt er ook pannenkoekjes van maken in een gewone koekenpan 🙂

  • Stephanie | Kookles Thuis

    16 april 2016 at 09:57 Beantwoorden

    Oh lekker zeg! Ik denk er al heeel lang over om een wafelijzer te kopen. Maar ik vind het dan weer zonde om een apparaat maar voor 1 ding te gebruiken en het neemt toch weer ruimte in beslag. Lastig, lastig… als ik dit zie krijg ik wel echt zin om er een te halen.. 🙂 ik zag dat je ook hartige wafels kan maken, dus misschien kan ik hem toch vaker gebruiken dan ik denk! Misschien een leuk idee, Pauline? “10 manieren om je wafelijzer te gebruiken”.

    • Tessa

      2 januari 2017 at 09:39 Beantwoorden

      Tefal heeft nu een ijzer voor tosti, poffertjes, grillen en wafels in 1. Je kan de platen verwisselen. Idiaal!

  • Nicole

    16 april 2016 at 07:36 Beantwoorden

    Oh deze lijken me heerlijk!

  • Sabrina

    16 april 2016 at 07:28 Beantwoorden

    Deze ga ik ook proberen. Lijkt me erg lekker

Plaats een reactie