fbpx
Menu

Video: Wafels met blauwe bessen

Wafels zijn wat mij betreft het perfecte verwenontbijtje op een luie zondag. Deze wafels met blauwe bessen zijn in een mum van tijd klaar, dat laat ik zien in de video van vandaag. En dat is ook wel fijn, zo op een luie zondag. Normaal gesproken eet ik in de ochtend een kom yoghurt met muesli en wat fruit. Maar lekkere wafels als ontbijt moet ook kunnen af en toe toch? Je kunt ze eventueel ook met ander fruit maken. Of hou het lekker naturel en laat het fruit achterwege. In Nederland zijn we niet zo van het ontbijten met zoetigheid. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de USA. Maar ook in landen als Spanje en Italië eet men graag wat zoets als ontbijt.

Het voordeel van deze wafels is, dat er in het beslag zelf geen suiker gaat. Dit is vaak wel het geval bij de kant-en-klare wafels uit de supermarkt. Deze vind ik persoonlijk ook veel te zoet. Zelf wafels maken is gewoon een stuk lekkerder, en ook gezonder. Wil je helemaal gezond doen? Laat dan de poedersuiker achterwege. Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten voor 8 wafels
150 gram (spelt)bloem
2 tl bakpoeder
1 ei
2 dl karnemelk
100 gram blauwe bessen
Poedersuiker
Snufje zout

Zo maak je het
Doe de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom.

Voeg het ei toe.

Voeg nu beetje bij beetje de karnemelk toe en klop er met een garde een egaal beslag van. Spatel de blauwe bessen door het beslag. Hou er een paar achter voor de garnering.

Vet je wafelijzer in met een beetje olie of gebruik een bakspray.

Verdeel een lepel van het beslag over de ijzers. Bak je wafels in 3 minuten goudbruin.

Serveer de wafels met de rest van de blauwe bessen en wat poedersuiker.

WafelsWafelsWafels

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • Romy Posthuma
    14 maart 2019 om 11:43

    Zijn de wafels een beetje krokant of zijn ze zacht? En kun je de blauwe bessen uit de wafel ook weglaten?

    Beantwoorden
  • Estelle
    23 maart 2019 om 10:03

    Bedankt voor het recept! Nu al een paar keer gemaakt en vooral heel fijn dat er in het beslag geen suiker zit dus dat de kids gewoon mee kunnen eten. Ik heb ze ook al een keer gemaakt met appel rozijnen en kaneel, was ook heel lekker.

    Beantwoorden
  • Laura
    25 maart 2018 om 15:45

    Lekker zondagse lunch voor ons vandaag. Het idee dat je koekjes aan het eten bent, terwijl het gewoon ingrediënten zijn om brood te maken. Dankjewel voor het delen!

    Beantwoorden
  • Eva
    28 november 2017 om 22:13

    Sinds kort fan van Paulines keuken ;-) Na al 2x een geslaagd bananenbrood gemaakt te hebben ging ik op zoek naar nog meer makkelijke recepten uit Paulines keuken en stuitte toen op de wafels!!Normaal eet ik havermout,maar de wafels zien er ook zo lekker en gezond uit dus ik heb de stap gezet om een wafelijzer aan te schaffen.Ik hoop dat deze wafels maken me ook goed af gaat...ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
  • Marloes
    24 juli 2017 om 11:16

    Wat zou het verschil zijn qua smaak als ik de karnemelk vervang met gewone melk? Normaal gesproken vind ik karnemelk echt niet lekker. Of proef je dit niet in de wafels?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 juli 2017 om 14:38

    Je kan ze ook met gewone melk maken. Je proeft de karnemelk niet echt, maar het maakt de wafels op de een of andere manier luchtiger.

    Beantwoorden
  • Amanda
    13 augustus 2016 om 08:26

    Vanmorgen voor het eerst wafels gebakken met mijn nieuwe ijzer en dit recept.. Met volkorenbroden. Het was echt heel erg lekker! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  • Amanda
    13 augustus 2016 om 08:27

    Volkorenbloem ?

    Beantwoorden
  • Joyce
    25 juni 2016 om 09:22

    Deze wafels zijn echt geniaal!
    Ik heb ze ook al gemaakt met kiwi gold (iets minder melk toevoegen) en met appel/kaneel. Zo lekker als ontbijtje met een beetje kwark erop. Elke ochtend een feestje.

    Beantwoorden
  • Kizzy
    21 april 2016 om 14:34

    Hoelang kan je deze bewaren?

    Beantwoorden
  • Kizzy
    21 april 2016 om 14:33

    Hoelang kan je deze wafels bewaren?

    Beantwoorden
  • Ragna Blekkink
    19 april 2016 om 07:40

    Na dit recept te hebben gelezen meteen een wafelijzer besteld......!!!! Kan je de speltmeel ook vervangen door meel van havermout?

    Beantwoorden
  • Annika
    19 april 2016 om 09:32

    Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar je kunt het proberen!

    Beantwoorden
  • Shevan
    18 april 2016 om 10:20

    Jummie, lekker!
    Ik heb zelf geen wafelijzer maar wel een siliconen wafelvorm waarmee je wafels in de oven kunt bakken, weet iemand misschien hoe lang je ze dan moet bakken en op hoeveel graden (hete lucht)?

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 april 2016 om 17:19

    Ik denk dat een minuut of 10 op 180 graden wel voldoende is. Maar ik zou gewoon voor de oven gaan zitten en alles goed in de gaten houden :)

    Beantwoorden
  • Shevan
    19 april 2016 om 15:29

    Oke top, dankjewel voor je reactie!

    Beantwoorden
  • zonderzooi
    17 april 2016 om 12:19

    Altijd als ik weer van die goddelijke wafelrecepten voorbij zie komen op je site denk ik: IK WIL EEN WAFELIJZER! Hopelijk krijg ik er eentje voor mijn verjaardag dan ga ik snel dit receptje testen

    Beantwoorden
  • Florence Vlogt
    16 april 2016 om 20:08

    Ik moet ook maar eens een wafelijzer aanschaffen.. NJAMMIE! Lijkt me best lekker zo zonder suiker. Met rozijnen erin... ooh ik kom op allerlei ideeën.
    Liefs xx

    Beantwoorden
  • anne rutten
    16 april 2016 om 11:51

    Kun je de karnemelk ook door melk vervangen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 april 2016 om 16:20

    Yes dat is geen probleem.

    Beantwoorden
  • Estelle
    16 april 2016 om 10:38

    Als je geen wafelijzer hebt, kun je dan het zelfde beslag ook in een koekenpan bakken?

    Beantwoorden
  • Jeanine
    16 april 2016 om 15:46

    Ik heb ze laatst gebakken in de grill pan een dat lukte prima.

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 april 2016 om 16:20

    Dat kan en je kunt er ook pannenkoekjes van maken in een gewone koekenpan :)

    Beantwoorden
  • Stephanie | Kookles Thuis
    16 april 2016 om 09:57

    Oh lekker zeg! Ik denk er al heeel lang over om een wafelijzer te kopen. Maar ik vind het dan weer zonde om een apparaat maar voor 1 ding te gebruiken en het neemt toch weer ruimte in beslag. Lastig, lastig... als ik dit zie krijg ik wel echt zin om er een te halen.. :) ik zag dat je ook hartige wafels kan maken, dus misschien kan ik hem toch vaker gebruiken dan ik denk! Misschien een leuk idee, Pauline? "10 manieren om je wafelijzer te gebruiken".

    Beantwoorden
  • Tessa
    2 januari 2017 om 09:39

    Tefal heeft nu een ijzer voor tosti, poffertjes, grillen en wafels in 1. Je kan de platen verwisselen. Idiaal!

    Beantwoorden
  • Nicole
    16 april 2016 om 07:36

    Oh deze lijken me heerlijk!

    Beantwoorden
  • Sabrina
    16 april 2016 om 07:28

    Deze ga ik ook proberen. Lijkt me erg lekker

    Beantwoorden

Reactie plaatsen