Wafels

Wafels met blauwe bessen (video)

Wafels zijn wat mij betreft het perfecte verwenontbijtje op een luie zondag. Deze wafels met blauwe bessen zijn in een mum van tijd klaar, dat laat ik zien in de video van vandaag. En dat is ook wel fijn, zo op een luie zondag. Normaal gesproken eet ik in de ochtend een kom yoghurt met muesli en wat fruit. Maar lekkere wafels als ontbijt moet ook kunnen af en toe toch? Je kunt ze eventueel ook met ander fruit maken. Of hou het lekker naturel en laat het fruit achterwege. In Nederland zijn we niet zo van het ontbijten met zoetigheid. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de USA. Maar ook in landen als Spanje en Italië eet men graag wat zoets als ontbijt.

Het voordeel van deze wafels is, dat er in het beslag zelf geen suiker gaat. Dit is vaak wel het geval bij de kant-en-klare wafels uit de supermarkt. Deze vind ik persoonlijk ook veel te zoet. Zelf wafels zonder suiker maken is gewoon een stuk lekkerder, en ook gezonder. Wil je helemaal gezond doen? Laat dan de poedersuiker achterwege. Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten voor 8 wafels
150 gram (spelt)bloem
2 tl bakpoeder
1 ei
2 dl karnemelk
100 gram blauwe bessen
Poedersuiker
Snufje zout

Zo maak je het
Doe de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom.

Voeg het ei toe.

Voeg nu beetje bij beetje de karnemelk toe en klop er met een garde een egaal beslag van. Spatel de blauwe bessen door het beslag. Hou er een paar achter voor de garnering.

Vet je wafelijzer in met een beetje olie of gebruik een bakspray.

Verdeel een lepel van het beslag over de ijzers. Bak je wafels in 3 minuten goudbruin.

Serveer de wafels met de rest van de blauwe bessen en wat poedersuiker.

WafelsWafelsWafels

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Franse recepten Moederdag Vaderdag Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in