fbpx
Menu

Video: Spaghetti Carbonara

Wie kent hem niet, de ‘good old’ Spaghetti Carbonara? Spaghetti Carbonara is een traditioneel Italiaans recept, waarbij je met slechts een handvol ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel zet. Precies zoals we dat gewend zijn van de Italianen. In de video laat ik jullie zien hoe je een traditionele spaghetti carbonara maakt. En dat is zonder room! In het traditionele recept wordt geen room gebruikt, maar je ziet dat dit in Nederland toch vaak wordt toegepast. Het is eigenlijk helemaal niet nodig, want door het ei en de kaas is de spaghetti carbonara al heel romig van zichzelf.

Het maken van een spaghetti carbonara is niet moeilijk. Maar timing is wel erg belangrijk bij dit recept. Als je de pan met spaghetti en het eimengsel te lang op het vuur laat, of te lang blijft roeren krijg je spaghetti met roerei. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. In de video laat ik stap-voor-stap zien hoe je een spaghetti carbonara maakt, zonder problemen! Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr spaghetti
200 gr pancetta
3 eieren (maat L)
70 gr geraspte Parmezaan
2 teentjes knoflook
Peper

Zo maak je het
Kook de spaghetti volgens de instructie op de verpakking in ruim water met zout.

Snijd de pancetta in blokjes en hak de knoflook. Bak de pancetta in een koekenpan goudbruin. Voeg hier de gehakte knoflook aan toe en bak even mee.

Klop 2 eieren en 1 eidooier met de Parmezaan en wat peper. Hou een beetje Parmezaan achter voor de garnering.

Giet de spaghetti af. Gooi het kookvocht niet weg.

Zet het vuur van de pan met het spek uit. Voeg de spaghetti toe en meng dit door elkaar. Voeg het eimengsel toe en meng het snel door elkaar. Meng er vervolgens een soeplepel kookvocht doorheen.

Garneer de spaghetti carbonara met wat geraspte Parmezaan.

spaghetti carbonaraspaghetti carbonara spaghetti carbonara

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • Agnes Nelemans
    21 juni 2017 om 12:36

    Kan je ook plakjes pancetta gebruiken? Waar koop je een stukje pancette?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 juni 2017 om 10:36

    Plakjes kan ook maar dat worden hele dunne snippers. Een heel stuk kan je bij de slager kopen.

    Beantwoorden
  • Patricia Piersma
    23 mei 2017 om 07:55

    Kan ik ook volkomen spaghetti gebruiken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 mei 2017 om 10:25

    Yes dat kan zeker.

    Beantwoorden
  • Leo van Opstal
    19 april 2017 om 18:21

    Klasse zeg, ik als niet keukenprinsen heb heerlijk gekookt (de rest van het gezin vond het ook lekker), lekker wijntje erbij en je waan je in Italië. Bedankt voor deze duidelijke uitleg. Groeten Leo.

    Beantwoorden
  • Annika
    21 april 2017 om 14:33

    Wat goed om te horen, dank je!

    Beantwoorden
  • Scarlett
    29 oktober 2016 om 23:22

    HEERLIJK! Toen het gerecht tijdens het eten een beetje afkoelde, "stolde" de kaas en bleef te pasta aan elkaar plakken. Dit was niet makkelijk te eten en deed de smaak ook niet ten goede. We hebben er toen olijfolie doorheen gedaan, maar dat was helaas niet zo'n culinair succes.

    Tips hiervoor?

    Groetjes.

    Beantwoorden
  • Annika
    1 november 2016 om 13:55

    Dan was de spaghetti nog te heet, daardoor stolt het ei. Haal de pan met de spaghetti eerder van het vuur af, zodat het iets afkoelt. Voeg dan het eimengsel toe, dan moet het goed gaan!

    Beantwoorden
  • Scarlett
    1 november 2016 om 14:18

    Bedankt voor je reactie! Het mengen met het ei ging alleen wel perfect. Geen gestolde stokjes ei. Ik bedoelde eigenlijk dat de kaas stolde toen het gerecht kouder werd terwijl we het opaten.

    Omdat de kaas smolt, werd het moeilijk om de pasta uit elkaar te halen. Deze bleef door de afkoelende kaas aan elkaar kleven.

    Toen ik de restjes opnieuw opwarmde heb ik er een beetje kookvocht van de spaghetti bij gedaan. Toen had ik dit probleem niet, maar dat kwam misschien ook omdat er in verhouding minder kaas in zat..

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 november 2016 om 16:58

    Ah ok, ik weet niet precies hoe dat komt. Ik heb dat zelf namelijk nog nooit meegemaakt.

    Beantwoorden
  • Lobke
    6 juli 2016 om 18:48

    Vanavond heb ik deze spaghetti carbonara gemaakt en het hele gezin heeft er heerlijk van gegeten. Super lekker!

    Beantwoorden
  • Ilse
    20 juni 2016 om 17:15

    Klinkt heerlijk en goed te doen. Wat serveer je er bij qua groente? Een handjevol doperwten toevoegen aan de carbonara (wat een optie is, maar ik hou meer van traditioneel), vind ik niet voldoende. En een salade is weer zo standaard. Of heb je een goed idee/recept voor een lekkere salade voor hierbij? Of een ander groente bijgerecht? Hoor het graag! Thanks!

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 juni 2016 om 18:39

    Gegrilde courgette, aubergine en paprika en dan idd los erbij serveren. Dan worden de Italianen ook niet boos.

    Beantwoorden
  • Ilse
    21 juni 2016 om 10:54

    Hahaha nee die Italianen moet je niet boos maken, zeke niet als het om eten gaat. :-) Bedankt voor de tips, ga het van het weekend op het menu zetten. :-)

    Beantwoorden
  • Agnes Nelemans
    7 april 2016 om 12:14

    Hoe moet dit recept voor 2 personen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 april 2016 om 13:38

    Dan deel je alles door 2!

    Beantwoorden
  • Jessica
    5 april 2016 om 18:30

    Was gister jarig, kookboek van Pauline gekregen. Dit als hoofdgerecht, kids vonden het ook heerlijk. Als toetje appelkruimel cheesecake, erg machtig. Voor bij de koffie choco dadelballen. Heerlijk foodie dagje Pauline zeg maar !

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 april 2016 om 18:24

    Wat leuk om te horen. En nog van harte :)

    Beantwoorden
  • Sharon
    4 april 2016 om 22:33

    Ik heb nog wat walnootjes meegebakken, heerlijk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 april 2016 om 13:24

    Goed idee. Krijgt het een lekkere crunch van :)

    Beantwoorden
  • Jaimyskitchen
    4 april 2016 om 13:21

    Heerlijk, carbobara is echt een guilty pleasure van me!

    Ik heb het geleerd van een groep Italiaanse mannen en die gebruikten ook olijfolie! En geen knoflook trouwens, maar dat lijkt me een heerlijke toevoeging, krijg er helemaal zin in!

    Beantwoorden
  • Anne
    2 april 2016 om 16:45

    Super lekker!

    Beantwoorden
  • Ianna
    2 april 2016 om 12:40

    Ohhh, dit ziet erg echt geweldig goed uit. Je snapt natuurlijk: wij gaan onze bezoekjes nu echt beter plannen en langskomen op de dag dat jij soort lekkernijen maakt. ;) Yummmm.

    Beantwoorden
  • Cheese and Chinese
    2 april 2016 om 10:27

    Blijft een van onze favoriete pastagerechten! Zo'n klassieker!

    Beantwoorden
  • Hanneke
    2 april 2016 om 08:41

    Heerlijk!! Volgens mij is het traditionele recept alleen met pecorino in plaats van parmezaanse kaas. Ik was ook verbaasd toen een vriendin uit Italië mij het recept gaf, maar als je het recept op Italiaanse websites opzoekt, staat er idd overal pecorino. Misschien leuk om eens te proberen :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 april 2016 om 13:31

    Dat kan inderdaad ook. Is ook erg lekker.

    Beantwoorden
  • Nicole
    2 april 2016 om 08:28

    Hmmm zo lekker en geen room! Daar hou ik van.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen