Menu

Weekendbites: Sinaasappel Mojito voor Koningsdag

Een oranje drankje of hapje mag natuurlijk niet ontbreken op Koningsdag. Zo kwam ik op het idee van de Sinaasappel Mojito. De mojito is mijn favoriete cocktail. De originele versie met limoen en munt vind ik erg fijn, maar ook de strawberry mojito vind ik lekker. Deze sinaasappel mojito behoort vanaf nu ook tot mijn favo’s. Ik hoop dat het lekker weer wordt met Koningsdag, dat is toch altijd weer afwachten. Ik denk dat ik dit jaar Koningsdag in Haarlem ga vieren. Voorheen ging ik altijd naar Amsterdam, maar ik wil het dit keer in mijn eigen stadje vieren. Hebben jullie al leuke plannen voor Koningsdag?

Deze sinaasappel mojito is lekker fris, maar ook een tikkie zoet door de sinaasappel siroop. De sinaasappel siroop heb ik zelf gemaakt, dat is wel zo lekker. Je kunt zelf bepalen hoeveel van de siroop je erbij doet. Dus als je niet zo’n zoetekauw bent zou ik niet teveel toevoegen. Heb je siroop over? Geen probleem, je kunt het ook verdunnen met water, door de yoghurt roeren of over ijs gieten. Yum! Ik vind hem het lekkerst in deze mojito en met de oranje kleur is hij perfect voor Kingsday!

Sinaasappel mojito

Ingrediënten voor 1 cocktail
1 el homemade sinaasappelsiroop
3 takjes munt
3-4 plakjes sinaasappel
40 ml rum
100 ml bruisend water
IJsklontjes

Ingrediënten voor 250 ml siroop:
4 sinaasappels
350 gr suiker
200 ml water

Zo maak je het: 
Rasp met een handrasp de schil van de sinaasappelen. Rasp alleen het oranje gedeelte weg, het witte van de schil is erg bitter.

Pers de sinaasappelen uit. Doe het sap met de zest in een steelpan. Voeg hier de suiker en het water aan toe.

Breng het mengsel langzaam aan de kook. Laat de siroop vervolgens 45 minuten pruttelen op een laag vuur.  Roer het in de tussentijd af en toe door.

Als de siroop dikker is geworden is hij klaar. Is de substantie nog te waterig? Laat het dan wat langer op het vuur staan. Laat vervolgens de siroop afkoelen.

Sinaasappel mojito

Doe de siroop in een gesteriliseerde fles. Dit is noodzakelijk, anders heb je de kans dat de siroop gaat schimmelen en dat is zonde. Ik heb het steriliseren als volgt gedaan: doe een beetje soda in de fles en giet hier kokend water op. Doe de dop er op en schud het even heen en weer. Pas op, want de fles is heet! Laat dit even 5 minuten staan en giet de fles dan leeg. Spoel de fles nog twee keer na met kokend water en zet hem op de kop te drogen.

Doe 1 el van de afgekoelde sinaasappelsiroop in een groot glas. Hou je van zoet? Voeg dan wat meer toe.

Giet hier de rum en het bruisende water op. Voeg takjes munt, schijfjes sinaasappel en ijsblokjes toe en enjoy!

Sinaasappel mojitoSinaasappel mojito

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

 • Annika
  25 april 2016 om 12:19

  Ja, dat hoop ik ook ;)

 • Florence Vlogt
  22 april 2016 om 19:45

  Jammie!! mooie foto's ook weer erbij!
  Liefs!

 • Annika
  22 april 2016 om 16:12

  Dank je :)

 • Liefs Lara
  22 april 2016 om 12:29

  Klinkt heerlijk dit! Nu maar hopen dat het zonnetje zich laat zien met koningsdag, dan is helemaal super!

 • Alie
  22 april 2016 om 10:14

  Lekker drankje en wat een mooie foto's !

 • Nicole
  22 april 2016 om 09:16

  Klinkt ontzettend lekker! Jammer dat ik niet drink :-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST