Menu

Weekendbites: Oreo Milkshake zonder ijs

Ik ben dol op Oreo koekjes! Goede reden om een keer een Oreo milkshake te maken. Dit stond al een tijdje op mijn to-do lijstje! Een Oreo milkshake is natuurlijk niet echt gezond. IJs, chocola, slagroom..wel lekker hoor, maar ik probeer toch niet teveel suikers binnen te krijgen. Ik heb daarom een iets meer skinny versie gemaakt, namelijk een Oreo milkshake zonder ijs. Dat zorgt er in ieder geval al voor dat het een iets minder grote suikerbom is. En ja, er zitten natuurlijk wel Oreo koekjes in, anders is het geen Oreo milkshake meer. Dus helemaal guilt-free is het niet. Maar ach, in het weekend moet je ook een beetje genieten toch?

In plaats van roomijs heb ik bevroren banaan gebruikt. Daar heb ik yoghurt en melk aan toegevoegd en slechts 2 Oreo koekjes. That’s it. Makkelijker kan bijna niet. Door bevroren banaan te gebruiken krijg je toch het gevoel dat er roomijs in zit. En heb je geen zin om gezond te doen? Dan zou ik lekker roomijs gebruiken. Dat mag ook wel een keer, vind ik! Want daar worden we toch allemaal een beetje vrolijk van. Ik heb nu al zin in de zomer. Dan ga ik ook weer experimenteren met lekkere zomerdrankjes. Romige milkshakes, frisse cocktails en home made ijstheetjes. Ja, wat mij betreft mag de zomer beginnen.

Oreo milkshake

Ingrediënten voor 1 grote milkshake
2 (bevroren) bananen
100 ml magere melk
3 el Griekse yoghurt
2/3 Oreo koekjes

Zo maak je het:
Vries 2 bananen (zonder schil) in.

Doe de bevroren banaan met de melk, de yoghurt en de Oreo koekjes in een blender. Zorg dat je een blender gebruikt met veel vermogen en/of sterke messen.

Blend het mengsel totdat het een glad geheel wordt.

Giet de Oreo milkshake in een groot glas. Maak het af met Oreo koekkruimels en een rietje. Enjoy!

Oreo milkshakeOreo milkshakeOreo milkshake

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

16 reacties

 • Pauline
  9 april 2016 om 23:52

  Jawel dat gaat ook.

 • Nienke
  9 april 2016 om 12:06

  Kan dit ook met een staafmixer 800 wat mijn blender is hier niet geschikt voor :-(

 • ElsaR
  9 april 2016 om 05:21

  Oh wat lekker!!

 • Elianne
  8 april 2016 om 19:48

  Wat een fantastische foto zeg! Daar krijg je spontaan trek van. Ben alleen bang dat mijn blender het misschien niet aankan.. Tsja hoe kom je daarachter hè?

 • Annika
  8 april 2016 om 16:14

  Ik eigenlijk ook niet, maar dit vind ik wel heel erg lekker. Dus ik zou het zeker eens uitproberen :)

 • Annika
  8 april 2016 om 16:14

  Ja, zeker doen! En supersimpel inderdaad :)

 • zonderzooi
  8 april 2016 om 14:06

  Ohhh wat heerlijk en zo simpel om te maken! Ga het snel proberen Annika ;)

 • Rowan - sillysis.nl
  8 april 2016 om 09:48

  Lekker zeg! Leuk ook, een gezondere variant met banaan! Dit ga ik zeker onthouden!

 • Vivian | stayaliveandcooking
  8 april 2016 om 09:23

  Haha, wat een goed idee! Ik ben eerlijk gezegd niet zo'n fan van banaan maar het heeft me wel aan het denken gezet. Ik ga eens kijken wat ik hiermee kan!
  Fijn weekend :)

 • Nicole
  8 april 2016 om 09:10

  Oh lekker zeg! Dit moet kunnen op zijn tijd :-)

 • Cheese and Chinese
  8 april 2016 om 09:04

  Wat een geniaal idee, vind banaan ook erg lekker dus dit gaat er wel in - misschien nog wel lekkerder dan gewoon vanille roomijs!

 • Annika
  8 april 2016 om 09:03

  Thank you! :) Voor mij hoeft dat ook niet perse hoor, af en toe moet dat ook eens kunnen!

 • Annika
  8 april 2016 om 09:02

  Ja, je kan ook deze shake maken: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/06/bananen-milkshake.html :)

 • Charelle
  8 april 2016 om 08:54

  Oh dit lijkt me echt súper lekker. De Oreo's mag ik niet maar ook de basis lijkt me al heerlijk! Dan top ik het gewoon af met wat glutenvrije koekjes! ^^

 • Brenda (kookt)
  8 april 2016 om 08:43

  Wat een geweldig lekkere foto's heb je gemaakt zeg. Ik ben helemaal niet van de milk shakes, maar hier zou ik er wel eentje van lusten. En dat hoeft dan helemaal niet skinny te zijn.

 • Margot
  8 april 2016 om 07:42

  Dat ziet er wel erg goed uit! En leuk dat hij gezonder is!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.