kwarkpannenkoekjes

Kwarkpannenkoekjes met aardbeien

Ze zijn er weer hoor, de Hollandse aardbeitjes. Hoe verder in het seizoen, hoe lekkerder. Ik heb ze al geproefd en ze zijn goedgekeurd. Met deze kwarkpannenkoekjes. Superlekker! Ik ben een echte kwark-lover. Ik eet het nog steeds iedere dag als ontbijt met een half banaantje en een handje muesli. Lekker en voedzaam. Laatst wilde ik ricotta pannenkoekjes maken, maar de ricotta was op. Dus probeerde ik het met kwark en dat ging ook supergoed.

In plaats van bloem heb ik boekweitmeel gebruikt. Dat is handig als je glutenvrij moet eten (hoef ik zelf gelukkig niet). Mijn pannenkoeken cravings zijn trouwens beduidend minder geworden. Er is een tijd geweest dat ik ze iedere week (wel vaker dan één keer) at. De laatste tijd valt dat mee. Al verheug ik mij al wel enorm op de American Pancakes die ik in New York ga eten. Ik vertrek vrijdag al en heb er zoveel zin in. Even weer nieuwe eet-inspiratie op doen (want Australië is ook al zolang geleden, NOT). Maar serieus ik haal altijd heel veel inspiratie uit mijn reizen. Alle smaakcombi’s noteer ik en dan ga ik daar later mee aan de slag. Dus binnenkort kunnen jullie veel New Yorkish Food verwachten.. Maar eerst deze pannenkoeken, lekker Hollands, maar heerlijk.
ingrediënten aardbeien


kwarkpannenkoekjes

Ingrediënten voor 8 st (2 p.)
150 gr kwark (ik gebruik AH eigen merk)
1 banaan
80 gr aardbeien
2 eieren
60 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
Snuf zout
Evt. poedersuiker of maple syrup
Olijfolie of boter om in te bakken

Zo maak je het
Klop de kwark en de eieren los met een garde.

Klop dan het boekweitmeel, de bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

Verhit wat olijfolie of boter in een grote koekenpan.

Verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zet het vuur niet al te hoog en wacht tot de kwarkpannenkoekjes iets droog worden aan de bovenkant.

Draai ze dan voorzichtig om en bak de pannenkoekjes ook aan de andere kant goudbruin. Doe dit totdat al het beslag op is. Als het goed is, haal je zo’n 8 pannenkoekjes uit het beslag.

Snijd de banaan in plakjes en verwijder het kroontje van de aardbeien. Halveer de aardbeitjes.

Serveer de kwarkpannenkoekjes met het fruit en garneer eventueel met wat poedersuiker of Maple Syrup.

kwarkpannenkoekjes

kwarkpannenkoekjes

De pannenkoekjes zijn zonder de poedersuiker en Maple Syrup Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Fresh & Easy: Thaise dorade uit de oven
Editorial: Alles online
Bewaar
24 Comments
 • Sandra Coppoolse

  17 september 2017 at 12:31 Beantwoorden

  Perfect gelukt, smaakten heerlijk!

 • Maxime

  19 juni 2016 at 11:59 Beantwoorden

  Heel lekker en vult veel meer dan normale pannenkoeken.

 • Carina

  25 april 2016 at 15:59 Beantwoorden

  Ze zijn lekker en heeeel makkelijk gemaakt! Ik heb het met griekse yoghurt gedaan omdat ik dan nog in huis had, maar was gewoon super lekker!

 • Kelly

  10 april 2016 at 12:52 Beantwoorden

  Wat een lekker recept, lijkt me heerlijk!

 • Merel

  9 april 2016 at 10:56 Beantwoorden

  Ik wilde graag iets nieuws proberen voor mijn ontbijt. Een zekere aanrader! Ik had helaas geen aardbeien en om de pannenkoekjes iets zoeter te maken heb ik wat rijststroop gebruikt. Heel erg lekker!

 • zonderzooi

  8 april 2016 at 14:08 Beantwoorden

  Ze zien er echt heel erg lekker en smeuiig uit Pauline, niet zo’n saaie droge pannenkoek. Heb het recept opgeslagen en hopelijk denk ik er dit weekend aan, wil ze snel eens uitproberen. Heerlijk!

 • Sandra

  6 april 2016 at 18:19 Beantwoorden

  Hmmm die zien er lekker uit..\r\nkan je de kwark vervanger voor wat anders i.v.m. koemelk allergie

  • Pauline

   6 april 2016 at 18:21 Beantwoorden

   Dan zou ik gewoon een ander recept van de blog gebruiken met plantaardige melk. Er staan voldoende pannenkoek receptjes online.

 • Angela

  6 april 2016 at 12:55 Beantwoorden

  Zou het ook kunnen met Griekse yoghurt?

  • Pauline

   6 april 2016 at 18:22 Beantwoorden

   Je kunt het proberen, ik heb er zelf geen ervaring mee.

 • Anne

  6 april 2016 at 09:06 Beantwoorden

  Vanochtend meteen gemaakt, want ik had alle ingrediënten al in huis! Heerlijk met wat frambozen en maple syrup 🙂 Ik kijk ook uit naar je tips over NY. In de zomer ga ik er zelf voor het eerst naartoe, dus alle tips zijn zeker welkom!!

 • Melissa

  5 april 2016 at 17:09 Beantwoorden

  Ziet er lekker uit, ik ga dit zeker proberen. Ik vind dat je een super mooie blog hebt en goede recepten met ons deelt. Dankjewel daarvoor! Vandaag heb ik je kookboek ook binnengekregen daar staan ook heerlijke recepten in. Kortom ik heb weer veel lekkere dingen die ik ga maken\r\n\r\nLiefs Meliss

 • Muriel

  5 april 2016 at 13:23 Beantwoorden

  Heerlijk zeg! Kan ik de pannenkoekjes ipv met boekweitmeel ook met bijvoorbeeld amandelmeel of volkorenmeel/-bloem maken? Veel plezier in NYC!

 • Hanneke

  5 april 2016 at 13:04 Beantwoorden

  Heerlijk! Ik kijk nú al uit naar het weekend: dan ga ik ze maken :). \r\n\r\nNew York is een supergave stad; mooi, overweldigend en idd, inspirerend. Heel veel plezier!

 • Charelle

  5 april 2016 at 12:43 Beantwoorden

  Oh wat een heerlijke gezonde variant op de gewone pannenkoeken weer! Ik vind het toevoegen van kwark in cakes en pannenkoeken ook echt een uitvinding. Wordt het zo lekker smeuïg van. En ja, aardbeitjes erop, wat wil je nog meer? ^^

  • Tineke

   7 april 2016 at 15:07 Beantwoorden

   Wat is hier precies gezond aan? Normaal voeg ik melk toe aan mijn pannenkoeken, welke minder calorieën en minder vet bevat dan kwark. Qua calorieën en qua voedingswaarde wijkt het weinig af van het standaard pannenbeslag. \r\nWel een erg leuke variatie trouwens.

 • Daniëlle

  5 april 2016 at 12:10 Beantwoorden

  Mijn buik begint gelijk te knorren. Ze lijken mij erg lekker.

 • Margot

  5 april 2016 at 11:37 Beantwoorden

  Dat ziet er heerlijk uit en nu heb ik helemaal trek in aardbeien!

 • Cheese and Chinese

  5 april 2016 at 10:30 Beantwoorden

  Hmm die zien er super fluffy uit, echt heerlijk!

 • Wat een leven ook! Australië, New York… Dit klinkt hartstikke lekker, ik maak ook vaak een pannenkoekje als ontbijt dus deze ga ik zeer zeker onthouden!

  • Pauline

   5 april 2016 at 13:22 Beantwoorden

   Ja ik weet het, ik klaag ook zeker niet. Work hard, play harder 🙂

 • Nicole

  5 april 2016 at 09:35 Beantwoorden

  Hmmm dit ziet er weer lekker uit! Deze ga ik een keer maken.

 • Doortje

  5 april 2016 at 09:19 Beantwoorden

  Hmm, dat ziet er lekker uit. Onze kleuter is dol op pannenkoeken, maar we eten ze dan vaak met stroop oid. Hij is ook dol op aardbeien, dus dan is deze versie vast een hit en ook meteen iets gezonder 🙂

Plaats een reactie