fbpx
Menu

Fresh & Easy: Kip Tikka Masala

Vandaag deel ik weer eens een recept voor Indiase curry met jullie. Vinden jullie dat ook zo lekker? In Australië at ik een heerlijke Kip Tikka Masala bij een fijn Indiaas restaurantje in Airlie Beach. Zo goed dat ik hem meteen op mijn To Cook lijstje (ja zo’n lijstje hebt ik in mijn telefoon) noteerde. Zelf curry maken is echt niet moeilijk. Helemaal niet als je een lekkere currypasta gebruikt. Maar vandaag doe ik het zonder.

Want met een lade vol fantastische specerijen is dat ook niet heel ingewikkeld. Je kunt eerst een losse currypasta maken van alle ingrediënten, maar ik gooi ze vaak zo in de pan. Dat is nog sneller. Het geheim van een lekkere curry is het verhitten van de specerijen. Hierdoor krijgen ze extra veel smaak. Kip Tikka Masala krijgt haar romigheid door het gebruik van volle yoghurt. Om het extra lekker te maken heb ik kokosyoghurt van Abbot Kinney’s gebruikt (dit kan je kopen bij de biowinkel en bij AH To Go). En dat was echt een hele goede keuze. Ik gebruikte het in de marinade en in de saus. Superromig en een hele lekkere (niet te overheersende) kokossmaak. Kan je het nou niet vinden dan kan je gewoon volle yoghurt gebruiken.

kip tikka massala

ingredienten kokosyoghurt

Ingrediënten voor 4 personen
Marinade
3 kipfilets
3 el kokosyoghurt
Kneepje citroensap
1 tl cayennepeper
2 tl garam masala
2 tl paprikapoeder
Zout
Olijfolie

En verder
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
2 rode paprika’s
1 ui
3 teentjes knoflook
1 cm gember
1 tl geplet korianderzaad
1 tl komijn
2 el kokosyoghurt
Peper en zout

Zo maak je het
Maak een marinade van de kokosyoghurt, een kneepje citroensap en alle specerijen. Voeg iets zout en een klein scheutje olijfolie toe en meng goed door elkaar. Snijd de kipfilets in stukken (ongeveer 3 x 3 cm) en leg ze in de marinade. Laat dit minimaal een half uurtje staan. Je kunt dit ook de avond van tevoren klaar zetten. Hoe langer het marineert hoe lekkerder het wordt.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de gember fijn.

Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg het geplette korianderzaad en de komijn toe en verhit dit kort.

Voeg nu de kipfilet (+ de marinade) bij de uien en bak dit rondom aan.

Snijd de paprika’s in blokjes en bak deze mee. Officieel hoort er geen paprika in een Kip Tikka Masala maar ik vind het zelf wel lekker om wat extra groente toe te voegen.

Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel een minuut of 15 zachtjes stoven.

Breng de Kip Tikka Masala op smaak met extra zout en peper en voeg nog 2 el extra kokosyoghurt toe voor een extra romig effect. Roer nog even door.

Serveer de Kip Tikka met rijst, quinoa (is Voedselzandloper proof) of naan.

kip tikka massala

kip tikka massala


Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

29 reacties

  • Joanna
    4 maart 2019 om 18:37

    Wat een top idee dat van die cocos yoghurt! Veel lekkerder.

    Beantwoorden
  • Petra
    17 januari 2019 om 15:46

    Kan ik ook gemberpoeder ipv verse gember en hoeveel dan?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:29

    Vind ik persoonlijk wel minder lekker. Ik zou een klein tl gebruiken.

    Beantwoorden
  • Geert Pater
    3 september 2018 om 18:40

    Hoi Pauline Bedankt voor dit recept. We hebben het vorige week klaargemaakt. Ipv de cayennepeper hebben we er een vers rawit pepertje doorgesneden. En we hebben het geserveerd met verse koriander erover. Dat was echt om te smullen. We gaan dit zeker vaker eten.

    Beantwoorden
  • Annika
    4 september 2018 om 11:46

    Ah wat goed om te horen! Dank je!

    Beantwoorden
  • Marieke78
    30 mei 2018 om 22:08

    Hi Pauline, heb dit gerecht nu al zeker 5-6 keer gemaakt. Echt een blijvertje en de kinderen (6,4 en 2) vinden het ook super lekker! Een topgerecht. Makkelijk en vers!

    Beantwoorden
  • Carlo van der sloot
    22 mei 2018 om 20:04

    Gewoon volle melk en met kokos olie ipv olijfolie ezpz

    Beantwoorden
  • Amy Lammers
    26 december 2017 om 22:44

    Kan ik de yoghurt ook vervangen voor een volle geitenyoghurt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 december 2017 om 16:20

    Yes dat kan.

    Beantwoorden
  • Rian
    1 november 2017 om 08:44

    Echt heel erg lekker en makkelijk! Voor herhaling vatbaar hoor!

    Beantwoorden
  • Kees Dehaas
    27 mei 2017 om 01:26

    Kun je niet gewoon kokosmelk of kokosmelk met yoghurt gebruiken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 mei 2017 om 09:47

    Yes dat kan ook.

    Beantwoorden
  • Dekker
    2 mei 2016 om 12:13

    Heeft een van jullie misschien een afbeelding van de kokosyoghurt? Waar te koop? Bedankt!

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2016 om 18:52

    Nee maar op de site van abbotkinneys.nl zie je ze wel

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2016 om 18:52

    Oh je kunt het trouwens bij AH to go kopen bij de biowinkel. Dit staat ook in de tekst.

    Beantwoorden
  • Rina
    26 april 2016 om 07:57

    Wat een heerlijk recept is dit! En makkelijk ,deze houden wij erin!!!

    Beantwoorden
  • Frank
    21 april 2016 om 09:08

    Dat ziet er lekker uit! Mooi gefotografeerd ook

    Beantwoorden
  • Lily Fee
    20 april 2016 om 15:53

    Heb je een tip wat ik kan gebruiker als vervanger van gember ivm allergie?

    Beantwoorden
  • Margaritha
    21 april 2016 om 09:08

    Ik heb laatst citroengras gebruikt. Is niet helemaal hetzelfde maar ook bitter.

    Beantwoorden
  • Liefs Lara
    20 april 2016 om 14:14

    Ik heb al vaker gehoord van Tikka Massala, maar het eigenlijk nog nooit eerder geprobeerd! Het ziet er in ieder geval wel erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Roos
    20 april 2016 om 09:58

    Heerlijk! Ik heb zelf ook zo'n to-cook lijstje - deze gaat er op! Nu eet ik zelf geen vlees/gevolgeltje, dus ik vervang de kip denk ik door kikkererwten.

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 april 2016 om 13:07

    Dat is ook heerlijk, of bloemkool of zoete aardappelen :)

    Beantwoorden
  • Cheese and Chinese
    20 april 2016 om 09:24

    Deze wordt altijd besteld door ons in Indiase restaurants, leuk om een keer zelf te maken!

    Beantwoorden
  • Nicole
    20 april 2016 om 09:15

    Dat ziet er zo lekker uit! Ik krijg nu al trek:-)

    Beantwoorden
  • Margot
    20 april 2016 om 09:01

    Dat ziet er weer erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Hester
    20 april 2016 om 08:56

    Waar koop ik de kokosyoghurt? Afbeelding graag.

    Beantwoorden
  • John
    24 april 2016 om 19:05

    Ik heb het bij de Aldi gekocht, staat in de koeling bij de toetjes

    Beantwoorden
  • Rina
    26 april 2016 om 07:56

    Ik heb kwark van Danio gebruikt kokos/limoen smaak was heerlijk!

    Beantwoorden
  • Anne
    20 april 2016 om 08:06

    Als het net zo lekker is als dat het er uit ziet dan moet ik dit zeker eens gaan proberen :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen