fbpx

Japanse Noedelsoep (Ramen)

Japanse noedelsoep

Japanse Noedelsoep (Ramen)

Toen ik in Tokyo was heb ik geen noedelsoep gegeten. En daar heb ik nu spijt van. Domme ik. Ik was er slechts 2 dagen en had nogal last van de jetlag en daardoor niet echt zin in soep. Rare foodie ben ik ook. En dat terwijl de Ramen (dat is de Japanse naam voor noedelsoep) je daar om de oren vliegt. Op iedere hoek van de straat vind je wel een toko waar je zo’n kommetje geluk kunt bestellen. Sowieso kan je in Tokyo overal eten. Ik heb nog nooit zoveel eetwinkels, restaurants en toko’s bij elkaar gezien. Op straat hangt letterlijk een geur van eten. Een hele typische geur, beetje kruidig wel. Annika vertelde mij later dat dat in andere delen van Azië (zoals Thailand en Maleisië) ook zo is. Moet ik ook nog maar eens gaan ontdekken.

De bouillon wordt extra op smaak gebracht met sojasaus en dat geeft een hele krachtige basis voor de noedelsoep. Ik heb nu Ramen noodles gebruikt van het merk Hakabaku (de Appie verkoopt dit). Maar je kunt ook soba- of udon noodles gebruiken. Net wat je zelf lekker vindt. Ik heb de Ramen deze keer vega gehouden, met lekker veel groente erin. Maar noedelsoep is ook lekker met eend, kip, bief of gamba’s. Dat is het leuke hiervan, je kunt volop variëren. Door de noedels is het lekker vullend en kan je dit prima als avondeten nemen. Geniet ervan!

Japanse noedelsoep Japanse noedelsoep

Ingrediënten voor 4 personen
2 x 90 gr Ramen
1 ltr (kippen)bouillon
2 teentjes knoflook
1 cm gember
0,5 rode peper
1 tl vissaus
2 el sojasaus

Toppings
80 gr taugé
0,5 paksoi
2 lente uitjes
4 champignons
2 gekookte eieren

Zo maak je het
Doe de bouillon in een pan. Wil je het helemaal vega houden, gebruik dan groentebouillon.

Snijd de rode peper, de knoflook en de gember in grove stukken en voeg dit bij de bouillon.

Voeg de vissaus en de sojasaus bij de bouillon en laat de bouillon op een zacht vuur een minuut of 20 trekken.

Kook in de tussentijd de noodles zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel ze na met koud water en leg apart.

Kook de eieren in 8 minuten gaar en pel ze. Halveer ze en leg apart.

Was de paksoi en snijd deze in kleine reepjes. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Verdeel de noodles en de toppings over 4 kommen.

Vis de grove stukken knoflook, gember en peper uit de bouillon. Giet de hete bouillon op de groente en noodles.

Garneer de noedelsoep met wat extra rode peper en eventueel wat koriander.

Japanse noedelsoep Japanse noedelsoep

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Fresh & Easy: Kip Tikka Masala
Nieuwtje Kookboek #3 komt eraan
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

17 Comments
 • Maartje Kramer

  7 november 2017 at 19:49 Beantwoorden

  Heb er wel een eigen draai aan gegeven door andere groente te gebruiken bloemkool en shiitake. Deze twee (klein deel bewaren voor er later bij te voegen) bij de bouillon meekoken. Verder als garnering wortel, bosuitje en een zachtgekookt ei, dit gerecht ga ik zeker vaker maken!

 • Frence

  18 oktober 2016 at 22:29 Beantwoorden

  Hallo pauline,\r\n\r\nHet is altijd een plezier om recepten van jouw te lezen en toevallig kwam ik ook op dit recept uit.\r\nAlleen zou ik het graag met rundvlees willen maken. \r\nKan je het basisrecept (voor de bouillon) vervangen met runderbouillon/fond. Of hoort in zo’n recept weer andere ingrediënten? \r\n\r\nGroetjes frence

 • Iris

  21 april 2016 at 15:25 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Toevallig dit weekend zelf ook voor het eerst iets soortgelijks gemaakt maar deze ziet er ook erg goed uit!

 • Daniëlle

  21 april 2016 at 14:50 Beantwoorden

  Ik houd enorm van ramen. Zo lekker! Ik ga deze variant ook zeker eens proberen.

 • suzanne

  20 april 2016 at 14:10 Beantwoorden

  Even een vraagje …hoe pittig in dit recept…heb namelijk een meid die niet tegen echt pittig eten kan

 • Tanja

  20 april 2016 at 01:31 Beantwoorden

  Ik ben dol op soep,heerlijk! En deze lijkt me ook zalig 🙂 Snel eens maken. Overigens gebruik ik al noedels of rijstmie in mijn Chinese kippensoep en in mijn zoet/zure Chinese kippen-tomatensoep, ik ben geen fan van vermicelli.

 • Marieke

  19 april 2016 at 22:57 Beantwoorden

  Geweldig recept, vanavond gegeten! Erg vullend én ruikt ontzettend goed 🙂

 • Jaimyskitchen

  19 april 2016 at 21:32 Beantwoorden

  Jammie!\r\nToevallig heb ik laatst ook een recept voor vega ramen gemaakt, maar dan met tofu!\r\nHeerlijk vind ik het. Dit jaar ga ik naar Japan, ga er lekker veel proeven!

 • Anne ter Horst

  19 april 2016 at 18:28 Beantwoorden

  Wauw dit is echt geweldig lekker! Zit er nu heeeerlijk van te smikkelen. Lekker makkelijk ook nog, Ik ben blij 🙂

 • José van Grunsven

  19 april 2016 at 14:01 Beantwoorden

  Hoi Paulien,\r\n\r\nAlweer een lekker recept wat ik kan posten op mijn bord soep op Pinterest zodat heel veel en nog meer personen je goede recepten kunnen lezen en gebruiken.\r\n\r\nHeb je ook een recept voor misosoep? Ik ben al een poosje op zoek naar een simpel maar goed recept hiervoor…\r\n\r\nGroetjes, José

  • Pauline

   20 april 2016 at 13:09 Beantwoorden

   Wat leuk om te horen. Helaas nog geen misosoep op mijn blog. Ik ben er stiekem niet zo dol op.

 • Oeff, zonde inderdaad zeg! Lijkt me wel wat, zo’n echte Japanse Noedelsoep… 🙂 Deze ziet er ook lekker uit, ik koop meestal wat kruiden bij de toko maar zo’n stuk gember doet ook al veel natuurlijk.

 • Nicole

  19 april 2016 at 09:49 Beantwoorden

  Oh lekker zeg! En zo simpel om te maken!

 • Cheese and Chinese

  19 april 2016 at 09:43 Beantwoorden

  Jammie, dit wil ik al tijden maken! Zou zo graag een keer echte ramen in Japan proeven!

 • Margot

  19 april 2016 at 07:33 Beantwoorden

  Heerlijk, ik hou hier wel van maar eet het eigenlijk te weinig!

 • Rena

  19 april 2016 at 07:30 Beantwoorden

  In our canteen sometimes ramen is offered but I see that this is only a poor imitation in comparison with the ramen you show here :)\r\nxx from Bavaria/Germany, Rena \r\nhttp://www.dressedwithsoul.com

Plaats een reactie