Menu

Weekendbites: Griekse nacho’s

Een van mijn favoriete weekendsnacks is nacho’s. Normaal gesproken maak ik de Mexicaanse versie, maar dit keer ging ik voor Griekse nacho’s. Ik kan de Mexicaanse versie ook nog steeds waarderen. Lekkere tomatensalsa en gesmolten kaas, yum! Maar ik hou er van om te variëren. En zo kwam ik op het idee om een Griekse variant te maken, lekker met tzatziki en feta. Ik maakte het af met wat olijven, tomaat en rode ui. Smaken die wat mij betreft echt bij Griekenland passen.

Ik had het (on)geluk dat ik deze hele bak nacho’s in mijn eentje moest opeten. Ik heb ze dus uitgebreid getest en ze zijn superlekker. Ben je nog van plan om uit te gaan? Dan zou ik deze Griekse nacho’s skippen, want er gaat behoorlijk wat knoflook door de tzatziki. Toch denk ik dat dit recept het goed zal doen op een feestje. Het is zo lekker, dan neem je de knoflookgeur gewoon voor lief, toch? Hou je niet zo van olijven? Dan kun je deze ook achterwege laten. Je kunt eventueel ook wat lamsgehakt toevoegen, dan vult het nog iets meer. Dan kun je het ook als avondeten opdienen, met een salade on the side.

Griekse nacho's

Ingrediënten voor 1 kom Griekse nacho’s
1 zak naturel nacho’s (of zelf maken)
200 gr. Griekse yoghurt
2 knoflooktenen
1/2 komkommer
1 bosje dille
1 el olijfolie
peper en zout naar smaak
30 gr feta
paar olijven
1/2 rode ui
1/2 tomaat

Zo maak je het: 
Maak eerst de tzatziki klaar. Verdeel de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn en laat dit uitlekken in een vergiet.

Hak de knoflook en de dille fijn en voeg dit toe aan de Griekse yoghurt.

Voeg de komkommer toe en breng het geheel op smaak met wat olijfolie, peper en zout.

Doe de nacho’s in een schaal. Hak de rode ui en de tomaat in kleine stukjes. Snijd de olijven in plakjes.

Schep wat van de tzatziki op de nacho’s. Verdeel hier de tomaat, de ui en de olijven over. Verkruimel wat feta over de tzatziki en garneer met wat dille.
Griekse nacho's

Griekse nacho's

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

9 reacties

 • Marion
  15 april 2016 om 12:12

  Ziet er weer heerlijk uit, leuke variatie!!

 • Annika
  15 april 2016 om 11:19

  Ja het is inderdaad een stuk frisser dan de traditionele versie!

 • Annika
  15 april 2016 om 11:19

  Hihi, mijn vriend ook hoor! Lekker receptje voor het weekend :)

 • Nicole
  15 april 2016 om 10:14

  Oh lekker zeg! Heerlijk als snack!

 • Arieta
  15 april 2016 om 09:32

  Nacho's zijn natuurlijk altijd lekker, deze variatie vind ik wel een geweldig plan!

 • Ellen
  15 april 2016 om 08:17

  Hmmm! Als er nacho's op een feestje zijn, ben ik verkocht! Deze Griekse variant klinkt me heel fris tegen de (wat zwaardere) nacho's!

 • Cheese and Chinese
  15 april 2016 om 08:17

  Haha, wat een leuke twist! Een combinatie van twee favoriete keukens!

 • Margot
  15 april 2016 om 08:09

  Wat een leuke variatie!

 • Jaimyskitchen
  15 april 2016 om 07:00

  Oke, hier zou mijn vriend heeeeel gelukkig van worden!
  Nachos zijn ook gewoon heerlijk, leuke variant op het klassieke recept :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.