Menu

Fresh & Easy: TEX-MEX burger

Op Koningsdag eet je tompoucen en burgers. Althans ik wel! Daarom deel ik vandaag een fijne Tex-Mex burger met jullie. Heel makkelijk om te maken en vooral heel lekker. Vroeger stond ik altijd op de vrijmarkt (zelfs 5 jaar geleden nog), met een kleedje vol spullen dat ik verzameld had. Dat vond ik fantastisch. En stiekem vind ik dat nog steeds leuk. Van mijn verdiende centjes kocht ik dan altijd wat lekkers. Meestal zo’n kleffe hamburger met lekker veel uien en curry en mayo. Op een wit kadetje. Nostalgie. Ook at ik steevast een oranje tompouce. Ik ben zelfs een keer zwaar teleurgesteld geweest omdat alle tompoucen uitverkocht waren. Dat was stiekem 2 jaar geleden..

Nu zorg ik dus dat ik ze op tijd in huis heb. En die burger maak ik zelf! Deze Mexicaanse versie is “mijn lievelings”. Ik ontwikkelde dit recept voor de Food We Love box die ik vorig jaar uitbracht. Het is een lekkere kruidige burger met de picadillo kruiden van Jonnie Boer. Die kan je kopen bij Albert Heijn. Uiteraard gaat er cheddar op (mijn guilty pleasure) en nacho’s. Dat geeft een lekkere bite. Ik heb nu een gerookte ketchup gebruikt van Marks & Spencer, maar het is ook lekker om tomatensalsa te gebruiken. Als het maar een beetje pit heeft. Want dat kan je wel gebruiken na een dag slenteren, verkopen of biertjes drinken.

Maak er een leuke dag van vandaag en vergeet vooral die tompouce niet.
tex mex burger
Ingrediënten voor 4 personen
Burger
4 hamburger broodjes
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook gehakt
3 tl picadillo kruiden (van Jonnie Boer)
1 ei
Handje paneermeel
Chilipeper & Zeezout

Toppings
8 blaadjes little gem of rucola sla
1 rode ui
2 avocado’s
4 el smokehouse M&S ketchup of salsasaus
4 tl zure room
4 plakjes cheddar kaas
Handje tortilla chips

Zo maak je het
Begin met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de knoflook, de picadillo kruiden en wat extra chilipeper en zeezout. Voeg het eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers. Laat ze minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast.

Toast de broodjes kort in een droge grillpan. Haal ze uit de pan en leg de burgers erin.

Bak de Tex-Mex burgers om en om gaar in een grillpan. Of leg ze bij mooi weer op de barbecue. Leg vlak voor het serveren een plakje cheddarkaas op de burger, zodat deze kan smelten.

Was de little gem en trek de blaadjes los, leg dit apart. Snij de rode ui in dunne ringen en de avocado in partjes.

Verdeel de sla, de rode ui en de avocado over de broodjes.

Leg daarop de burgers met de gesmolten cheddarkaas.

Verdeel op iedere burger een el van de smokehouse ketchup en een tl zure room.

Garneer de Tex-Mex burger met een paar tortillachips.

Geniet ervan!

tex mex burger

tex mex burger

Photo 1: Mitchell van Voorbergen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Fran
  27 juni 2016 om 10:41

  Ik heb het recept gemaakt hoor afgelopen vrijdag, lekker met verse ovenfrites. Het was heerlijk, een keer wat anders dan een gewone burger en ga het zeker nog een keer maken.

 • Deborah
  21 juni 2016 om 17:02

  Lijkt me heerlijk met die tortilla chips ertussen. Geeft weer een lekkere crispy bite! Ik ga hem snel eens maken!

 • Belinda
  16 mei 2016 om 17:49

  Anderhalf week GELEDEN gemaakt.. 't Zou wat zijn dat ik ze anderhalf week heb gemaakt hihi..

 • Belinda
  16 mei 2016 om 17:45

  Ik heb dit recept anderhalf week gemaakt, en wat waren ze lekker! M"n vriend vond ze ook heerlijk.
  Echt súper, het recept staat in mijn favorieten en we gaan ze zeker vaker maken =D

 • Pauline
  2 mei 2016 om 19:02

  Ja fijn zijn ze he?

 • Fran
  28 april 2016 om 09:35

  Oh lekker zeg Pauline! Leuk dat je ook de kruiden van Jonnie Boer gebruikt. Ik heb ze allemaal maar soms nog wel wat gebrek aan inspiratie waar ze voor te gebruiken. Ik ga dit recept zeker maken in de toekomst. Dank.

 • Pauline
  27 april 2016 om 20:29

  Het lijkt een beetje op cajun kruiden. Dit zit er in paprika, knoflook, chili, ui, oregano, rode ui, komijnzaad, jalapeno, peterselie, korianderblad, zwarte peper, chipotle, lavaswortel, kaneel, piment.

 • Eilish
  27 april 2016 om 17:21

  Wat ziet dit er goed uit!

 • Mattie
  27 april 2016 om 13:36

  Ik heb nog noit gehoord van piccadillo kruiden, Ook niet te koop in New Zealand.
  Wat zit er precies in, kun je die zelf ook maken????
  Zou ik graag willen weten, klinkt aantrekkelijk.

 • Ellen
  27 april 2016 om 08:52

  Jum, dit brengt me al helemaal in de zomerse sferen! :)

 • chantal
  27 april 2016 om 08:30

  Oh ik ben dol op de piccadillo kruidenmix! En mijn broertjes zijn dol op hamburgers, dus dit recept zal ik bewaren

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.