hamburger recept

Fresh & Easy: TEX-MEX burger

Op Koningsdag eet je tompoucen en burgers. Althans ik wel! Daarom deel ik vandaag een fijne Tex-Mex burger met jullie. Heel makkelijk om te maken en vooral heel lekker. Vroeger stond ik altijd op de vrijmarkt (zelfs 5 jaar geleden nog), met een kleedje vol spullen dat ik verzameld had. Dat vond ik fantastisch. En stiekem vind ik dat nog steeds leuk. Van mijn verdiende centjes kocht ik dan altijd wat lekkers. Meestal zo’n kleffe hamburger met lekker veel uien en curry en mayo. Op een wit kadetje. Nostalgie. Ook at ik steevast een oranje tompouce. Ik ben zelfs een keer zwaar teleurgesteld geweest omdat alle tompoucen uitverkocht waren. Dat was stiekem 2 jaar geleden..

Nu zorg ik dus dat ik ze op tijd in huis heb. En die burger maak ik zelf! Deze Mexicaanse versie is “mijn lievelings”. Ik ontwikkelde dit recept voor de Food We Love box die ik vorig jaar uitbracht. Het is een lekkere kruidige burger met de picadillo kruiden van Jonnie Boer. Die kan je kopen bij Albert Heijn. Uiteraard gaat er cheddar op (mijn guilty pleasure) en nacho’s. Dat geeft een lekkere bite. Ik heb nu een gerookte ketchup gebruikt van Marks & Spencer, maar het is ook lekker om tomatensalsa te gebruiken. Als het maar een beetje pit heeft. Want dat kan je wel gebruiken na een dag slenteren, verkopen of biertjes drinken.

Maak er een leuke dag van vandaag en vergeet vooral die tompouce niet.
tex mex burger
Ingrediënten voor 4 personen
Burger
4 hamburger broodjes
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook gehakt
3 tl picadillo kruiden (van Jonnie Boer)
1 ei
Handje paneermeel
Chilipeper & Zeezout

Toppings
8 blaadjes little gem of rucola sla
1 rode ui
2 avocado’s
4 el smokehouse M&S ketchup of salsasaus
4 tl zure room
4 plakjes cheddar kaas
Handje tortilla chips

Zo maak je het
Begin met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de knoflook, de picadillo kruiden en wat extra chilipeper en zeezout. Voeg het eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers. Laat ze minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast.

Toast de broodjes kort in een droge grillpan. Haal ze uit de pan en leg de burgers erin.

Bak de Tex-Mex burgers om en om gaar in een grillpan. Of leg ze bij mooi weer op de barbecue. Leg vlak voor het serveren een plakje cheddarkaas op de burger, zodat deze kan smelten.

Was de little gem en trek de blaadjes los, leg dit apart. Snij de rode ui in dunne ringen en de avocado in partjes.

Verdeel de sla, de rode ui en de avocado over de broodjes.

Leg daarop de burgers met de gesmolten cheddarkaas.

Verdeel op iedere burger een el van de smokehouse ketchup en een tl zure room.

Garneer de Tex-Mex burger met een paar tortillachips.

Geniet ervan!

tex mex burger

tex mex burger

Photo 1: Mitchell van Voorbergen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Review: Pizzasteen
Salade met bietjes en grapefruit
Bewaar
11 Comments
 • Fran

  27 juni 2016 at 10:41 Beantwoorden

  Ik heb het recept gemaakt hoor afgelopen vrijdag, lekker met verse ovenfrites. Het was heerlijk, een keer wat anders dan een gewone burger en ga het zeker nog een keer maken.

 • Deborah

  21 juni 2016 at 17:02 Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk met die tortilla chips ertussen. Geeft weer een lekkere crispy bite! Ik ga hem snel eens maken!

 • Belinda

  16 mei 2016 at 17:45 Beantwoorden

  Ik heb dit recept anderhalf week gemaakt, en wat waren ze lekker! M”n vriend vond ze ook heerlijk.\r\nEcht súper, het recept staat in mijn favorieten en we gaan ze zeker vaker maken =D

  • Belinda

   16 mei 2016 at 17:49 Beantwoorden

   Anderhalf week GELEDEN gemaakt.. ‘t Zou wat zijn dat ik ze anderhalf week heb gemaakt hihi..

 • Fran

  28 april 2016 at 09:35 Beantwoorden

  Oh lekker zeg Pauline! Leuk dat je ook de kruiden van Jonnie Boer gebruikt. Ik heb ze allemaal maar soms nog wel wat gebrek aan inspiratie waar ze voor te gebruiken. Ik ga dit recept zeker maken in de toekomst. Dank.

 • Eilish

  27 april 2016 at 17:21 Beantwoorden

  Wat ziet dit er goed uit!

 • Mattie

  27 april 2016 at 13:36 Beantwoorden

  Ik heb nog noit gehoord van piccadillo kruiden, Ook niet te koop in New Zealand.\r\nWat zit er precies in, kun je die zelf ook maken????\r\nZou ik graag willen weten, klinkt aantrekkelijk.

  • Pauline

   27 april 2016 at 20:29 Beantwoorden

   Het lijkt een beetje op cajun kruiden. Dit zit er in paprika, knoflook, chili, ui, oregano, rode ui, komijnzaad, jalapeno, peterselie, korianderblad, zwarte peper, chipotle, lavaswortel, kaneel, piment.

 • Ellen

  27 april 2016 at 08:52 Beantwoorden

  Jum, dit brengt me al helemaal in de zomerse sferen! 🙂

 • chantal

  27 april 2016 at 08:30 Beantwoorden

  Oh ik ben dol op de piccadillo kruidenmix! En mijn broertjes zijn dol op hamburgers, dus dit recept zal ik bewaren

Plaats een reactie