Menu

Appelkruimel cheesecake in een glaasje

Ik houd van appelkruimeltaart en ik houd nog meer van cheesecake! Deze appelkruimel cheesecake is the best of the both worlds. Romige zijdezachte cheesecake met gebakken appel en een lekkere zoete crumble. Echt duizend hartjes voor deze combi. Als ik iets lekkers wil maken, denk ik meteen aan cheesecake. Weet je wat best wel gek is? Toen de cheesecake net ingeburgerd was in Nederland (ik denk een jaar of 10 geleden) had ik er niet zoveel mee. Domme ik! Ik vond het wel ok, maar niet superlekker. Annika was meteen hooked. Nu ben ik er net zo dol op als Annika en is het misschien wel mijn favo taart.

Deze cheesecake in een glaasje is meer een mousse dan een taart. Perfect als toetje. Het is een no bake versie, dus hij hoeft niet de oven in. Lekker easy. De crumble wel, maar die is zo gemaakt. Je zou ook wat van je lievelingskoekjes kunnen verkruimelen, nog makkelijker. Als je het extra lekker wilt maken, voeg dan een scheutje Calvados aan de gebakken appeltjes toe. Mmmm… En natuurlijk deed ik er nog slagroom bovenop. Want als je wilt zondigen, doe het dan vooral goed.

Geniet van deze zondag lieve foodies. Hebben jullie nog lekkere plannen? Ik ga vandaag koken bij Miljuschka (van 24 Kitchen) met Monique en Liselotte van Culy, Brenda – en Francesca Kookt,  Sabine (Oh my foodness) en Philippine van Liefde voor lekkers. Als dat niet lekker gaat worden! Ik heb nog even overwogen om cheesecake mee te nemen (wij houden wel van veel toetjes). Maar Miljuschka is Queen cheesecake dus ik ben heel benieuwd naar haar versie. Wil je live meegenieten, volg mij dan ook op snapchat – @paulineskeuken is mijn naam. Zie je daar!

appelkruimel cheesecake

crumble maken

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr roomkaas naturel
125 ml slagroom
30 gr suiker (of meer als je van zoet houdt)
2 appels
2 tl kaneel
Klontje roomboter

Crumble
60 gr bloem
30 gr koude roomboter in blokjes
30 gr suiker

Zo maak je het
Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Houd je van zoet? voeg dan gerust wat extra suiker toe.

Klop in een andere kom de roomkaas soepel en luchtig. Vouw de slagroom nu voorzichtig door het roomkaas-mengsel.

Giet de cheesecake mousse in 4 glaasjes en laat ze minimaal 3 uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.

Voor de crumble verwarm je de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Doe de bloem met de roomboter en de suiker in een kom. Vorm hier met je vingers grove kruimels van. Verdeel de crumble over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekkruimels in 12 – 15 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op de bakplaat.

Schil de appeltjes en snijd deze in blokjes. Verhit wat roomboter in een pannetje en bak de appelstukjes samen met wat kaneel goudbruin. Voeg eventueel een scheutje Calvados toe. Laat de appeltjes iets afkoelen.

Verdeel de appeltjes over de cheesecake mousse. Verdeel de crumble er overheen.

Serveer de appelkruimel cheesecake mousse met een lekkere dot slagroom.

Geniet ervan.

appelkruimel cheesecake

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

27 reacties

 • Annika
  18 december 2018 om 11:00

  Ja max 1 dag van tevoren kan wel!

 • Marlies Wardenier
  17 december 2018 om 22:02

  Hoi Pauline! Kun je de crumble ook een dag (of paar uur) van tevoren maken? Of wordt hij dan slof/taai/niet meer lekker? :) Hoor het graag!

 • Nina
  16 december 2018 om 22:19

  Welke appels kun je het beste gebruiken in dit recept?

 • Fleur van Driel
  24 december 2017 om 12:06

  Hoe warm moet je een hetelucht oven zetten voor de crumble? Ik ben erg benieuwd!

 • Annika
  14 februari 2017 om 15:20

  Wat leuk om te horen! En klinkt lekker zeg :)

 • NATHALIE E.
  13 februari 2017 om 16:36

  Ps: mijn excuses voor het fout spellen van uw naam, het moest Pauline zijn.

 • NATHALIE E.
  13 februari 2017 om 16:16

  Dit weekend dit dessertje gemaakt...en zeker goedgekeurd! Is origineel, licht en zéér lekker. Voor de crumble heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt en voor bij de room zelfgemaakte vanillesuiker :). Dit weekend maak ik dit lekkernijtje terug :) maar nu met rum ipv Calvados :) Doe zo verder Paulien met deze lekkere recepten! Groeten uit Belgie

 • Annika
  5 augustus 2016 om 13:17

  Ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar je kunt het proberen!

 • Rosanne
  5 augustus 2016 om 11:28

  Ziet er heerlijk uit! Kan je er ook kokospalmsuiker voor gebruiken ipv normale suiker?

 • Pauline
  3 augustus 2016 om 21:12

  Gewoon naturel roomkaas, bij Ah noemen ze dit ook wel zuivelspread.

 • Ilona
  2 augustus 2016 om 14:22

  wat voor roomkaas moet je hiervoor gebruiken?

 • Maud van Leijden
  16 juni 2016 om 14:45

  Weet iemand toevallig wat de voedingswaarden zijn per portie?

 • Annika
  24 mei 2016 om 15:52

  Ja, dat staat ook in het recept :)

 • Cynthia
  21 mei 2016 om 00:41

  Vraagje: moet de slagroom eerst geklopt worden voordat je het toevoegt by de roomkaas ?

 • Magalie
  23 april 2016 om 08:58

  Gisteren gemaakt! Heel makkelijk en superlekker! Dankje voor het recept!

 • Pauline
  5 april 2016 om 13:30

  Gek he? Dat je smaak zo kan veranderen.

 • Pauline
  5 april 2016 om 13:29

  Deze valt mee, al zeg ik het zelf :)

 • Pauline
  5 april 2016 om 13:28

  Van de Dille & Kamille :)

 • Ellen
  4 april 2016 om 08:34

  Oh, my! Cheesecake is een van mijn favoriete! En heerlijk met zo wat zomers fruit, ik kan niet wachten tot we weer elke dag (betaalbare) aardbeien kunnen eten!

 • Caroline van den Berg
  3 april 2016 om 19:17

  Waar heb je die handige glaasjes vandaan voor dit leuke dessert?

 • Rowan - sillysis.nl
  3 april 2016 om 18:30

  Dit ziet er echt heel leuk en lekker uit! Ga ik zeker eens uitproberen!

 • Pauline
  3 april 2016 om 14:32

  Ik hou echt van dit soort nagerechten. Deze lijkt me heerlijk.

 • Cheese and Chinese
  3 april 2016 om 12:21

  Oei ik heb hier nu ontzettend zin in gekregen! Ziet er lekker en ook heel schattig uit!

 • Julie
  3 april 2016 om 10:09

  Hele leuke foto's. En cheesecake is natuurlijk all time favourite! Tof dat je gaat koken met je food vriendinnetjes - geniet ervan!

 • Nicole
  3 april 2016 om 08:47

  Ik vind cheese cake heerlijk, maar vaak te machtig. Deze zien er lekker uit!

 • Esmée
  3 april 2016 om 08:32

  Ik ben gek op cheesecake! Deze ziet er ook heel goed uit!

 • doortjesblog
  3 april 2016 om 07:37

  Ik was eerst ook niet zo'n fan van cheesecake, maar inmiddels... Je kunt mij er echt wakker voor maken! Deze versie lijkt me makkelijk om te maken, dus helemaal ideaal. Veel plezier vandaag!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST