Appelkruimel cheesecake in een glaasje
Ik houd van appelkruimeltaart en ik houd nog meer van cheesecake! Deze appelkruimel cheesecake is the best of the both worlds. Romige zijdezachte cheesecake met gebakken appel en een lekkere zoete crumble. Echt duizend hartjes voor deze combi. Als ik iets lekkers wil maken, denk ik meteen aan cheesecake. Weet je wat best wel gek is? Toen de cheesecake net ingeburgerd was in Nederland (ik denk een jaar of 10 geleden) had ik er niet zoveel mee. Domme ik! Ik vond het wel ok, maar niet superlekker. Annika was meteen hooked. Nu ben ik er net zo dol op als Annika en is het misschien wel mijn favo taart.
Deze cheesecake in een glaasje is meer een mousse dan een taart. Perfect als toetje. Het is een no bake versie, dus hij hoeft niet de oven in. Lekker easy. De crumble wel, maar die is zo gemaakt. Je zou ook wat van je lievelingskoekjes kunnen verkruimelen, nog makkelijker. Als je het extra lekker wilt maken, voeg dan een scheutje Calvados aan de gebakken appeltjes toe. Mmmm… En natuurlijk deed ik er nog slagroom bovenop. Want als je wilt zondigen, doe het dan vooral goed.
Geniet van deze zondag lieve foodies. Hebben jullie nog lekkere plannen? Ik ga vandaag koken bij Miljuschka (van 24 Kitchen) met Monique en Liselotte van Culy, Brenda – en Francesca Kookt, Sabine (Oh my foodness) en Philippine van Liefde voor lekkers. Als dat niet lekker gaat worden! Ik heb nog even overwogen om cheesecake mee te nemen (wij houden wel van veel toetjes). Maar Miljuschka is Queen cheesecake dus ik ben heel benieuwd naar haar versie. Wil je live meegenieten, volg mij dan ook op snapchat – @paulineskeuken is mijn naam. Zie je daar!
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr roomkaas naturel
125 ml slagroom
30 gr suiker (of meer als je van zoet houdt)
2 appels
2 tl kaneel
Klontje roomboter
Crumble
60 gr bloem
30 gr koude roomboter in blokjes
30 gr suiker
Zo maak je het
Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Houd je van zoet? voeg dan gerust wat extra suiker toe.
Klop in een andere kom de roomkaas soepel en luchtig. Vouw de slagroom nu voorzichtig door het roomkaas-mengsel.
Giet de cheesecake mousse in 4 glaasjes en laat ze minimaal 3 uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.
Voor de crumble verwarm je de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Doe de bloem met de roomboter en de suiker in een kom. Vorm hier met je vingers grove kruimels van. Verdeel de crumble over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekkruimels in 12 – 15 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op de bakplaat.
Schil de appeltjes en snijd deze in blokjes. Verhit wat roomboter in een pannetje en bak de appelstukjes samen met wat kaneel goudbruin. Voeg eventueel een scheutje Calvados toe. Laat de appeltjes iets afkoelen.
Verdeel de appeltjes over de cheesecake mousse. Verdeel de crumble er overheen.
Serveer de appelkruimel cheesecake mousse met een lekkere dot slagroom.
Geniet ervan.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in