vietname springrolls

Video: Vietnamese springrolls

Yum samen met Annika maakte ik Vietnamese springrolls. Ook wel bekend als verse loempia’s. Deze keer gingen we voor een vega versie met lekker veel groente en verse mango. Ik vind mango echt heerlijk in springrolls. In mijn kookboek staat een variatie met kip en mango. Ook lekker! Je zou eventueel ook wat garnalen kunnen toevoegen. Vers zijn ze het allerlekkerste dus eet ze het liefst meteen op. Het rollen is ook zo gepiept. Het snijwerk kan je eventueel wel van tevoren doen.

Annika en ik maken tegenwoordig wat vaker samen video’s. Dat is namelijk een stuk gezelliger. Vind je ook niet? Ik hoop dat je onze video’s leuk vindt. We doen in ieder geval onze stinkende best om iedere keer weer wat leuks en vooral lekkers te laten zien. Wat we vooral willen laten zien is dat koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

vietname springrolls

Ingrediënten voor 8 st.
8 rijstvellen (te koop bij de Toko)
60 gr rijstnoedels
1/2 mango
1 avocado
1 rode paprika
50 gr wortel julienne
2 lente ui
Handje cashewnoten

Zo maak je het
Week de rijstnoedels ongeveer 2 minuten in gekookt water. Trek ze uit elkaar met een vork. Giet de noedels af en spoel ze na met koud water. Laat ze goed uitlekken en zet apart.

Snijd de mango, de avocado en de paprika in dunne reepjes. Snijd de lente ui in ringetjes en hak de cashewnoten grof.

Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap.

Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel een beetje van de rijstnoedels over het loempiavel.

Verdeel de paprika, mango en avocado in het midden van het vel. Maak het af met een paar ringetjes lente ui en wat gehakte cashewnoten.

Je gaat de Vietnamese spingrolls net zoals een loempia vouwen. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op.

Je kunt de springrolls een nachtje in de koelkast bewaren, maar vers zijn ze het allerlekkerste.

Serveer  de verse loempia’s met een lekker chilisausje bij en je hebt een heerlijke healthy lunch.

vietname springrolls

vietname springrolls

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Flammkuchen met gerookte zalm
Weekendbites: Chocolade pindakaas koekjes
Bewaar
19 Comments
 • Evelien

  10 januari 2017 at 20:57 Beantwoorden

  Is er maar 1 maat rijstvelden? Of welke maat gebruik je hiervoor?

  • Pauline

   11 januari 2017 at 09:47 Beantwoorden

   In principe maakt het niet uit welke maat je gebruikt. De springrolls worden hoogstens wat kleiner of groter. Ik vind er altijd maar 1 bij de toko en die neem ik dan mee.

 • Cindy

  26 augustus 2016 at 10:25 Beantwoorden

  Wat ziet dat er heerlijk uit! Wat voor soort cashewnoten gebruik je in dit recept? Gezouten of ongezouten?

 • Britt

  23 maart 2016 at 15:33 Beantwoorden

  Ze staan vanavond al weer voor de derde keer op het menu bij mij thuis!

 • Fran

  23 maart 2016 at 09:11 Beantwoorden

  Ik heb deze afgelopen maandag meegenomen als lunch naar het werk en vandaag weer. De springrolls uit je boek had ik ook al eens gemaakt en die waren ook lekker. Deze waren ook erg lekker en voor herhaling vatbaar. \r\n\r\nNu nog een keer de springrolls met pindadressing van je blog maken.\r\n\r\nIk heb nog wel een vraagje: ik maak gebruik van een feedreader om mijn favoriete blogs te lezen zodat ik niet alle pagina’s apart hoef aan te klikken. Je blog heb ik wel in mijn feedreader maar als ik ergens een reactie plaats (zoals hier) wil ik dat ook altijd graag in mijn feedreader toevoegen om andere reacties daarop te lezen. Dat is niet mogelijk vanaf jouw blog, is het mogelijk dat je dat toevoegt?

 • Rianne

  22 maart 2016 at 18:22 Beantwoorden

  Dit.was.echt.lekker!!\r\nIk heb de avocado vervangen voor gerookte kip. Echt een aanrader en ik ga het zeker nog een keer maken. Bedankt weer voor het recept!

 • Rianne

  7 maart 2016 at 09:44 Beantwoorden

  weet je een leuke vervanging voor de avocado? dat lust ik helaas echt niet!

 • Antoinette

  5 maart 2016 at 13:40 Beantwoorden

  Moet je ze direct opeten of kun je ze ook van te voren maken??

 • marjolein

  5 maart 2016 at 12:07 Beantwoorden

  Ooh wauw! Dit ziet er echt super lekker uit. Ik moet het toch eens zelf proberen te maken. xoxo Marjolein

 • Margot

  5 maart 2016 at 10:48 Beantwoorden

  Wat zien ze er goed uit! Toevallig ga ik vanavond naar een Vietnamees restaurant, daar verheug ik me nu al op!

 • Charelle

  5 maart 2016 at 08:54 Beantwoorden

  Oh ik houd echt van Vietnamse springrolls, die moet ik nodig weer een keer maken!

 • Nicole

  5 maart 2016 at 08:30 Beantwoorden

  Oh lekker zeg! Ik moet ze toch eens zelf gaan maken.

 • Esmée

  5 maart 2016 at 08:02 Beantwoorden

  Oeh lekker! Ik heb dit al vaker willen maken maar kon de rijstvelden helaas niet vinden

 • Marlotte

  5 maart 2016 at 07:31 Beantwoorden

  Mmm, ik vind zelfgemaakte springrolls zó lekker!

 • Cheese and Chinese

  5 maart 2016 at 07:13 Beantwoorden

  Super handige video, wij vinden het rollen van deze rolls toch nog altijd een beetje lastig! Gelukkig maakt dat niet uit want het smaakt altijd goed!

Plaats een reactie