Menu

Easy: Penne met boerenkool en Parmezaan

Deze penne met boerenkool is het allerlaatste recept dat ik vooruit schrijf voor mijn grote reis. Op het moment dat jullie dit lezen, ben ik net weer terug van een maand Australië. Maar op het moment dat ik dit schrijf is het maandag 18 januari. Deze dag ook wel bekend als blue monday, de meest deprimerende dag van de maand. Ik heb nergens last van, want ik lig op schema. Yes! Nadat dit recept uitgewerkt is, hoef ik in principe niets meer te doen. Tot 2 maart. Wat een luxe. Behalve nog wat campagnes die voorbij komen en uiteraard nieuwe dingen koken. En daar heb ik zin in.

Het is nog net boerenkool tijd. Maart is geloof ik de laatste maand waarin we van deze groente van eigen bodem kunnen genieten. Ik gaf er een Italiaanse twist aan. Enerzijds door de pasta, maar vooral ook door de romige citroensaus en de Parmezaan. Het is dus een half winter – half zomer recept. Dat kan je prima combineren. De frisse citroensaus gaat heel goed samen met de knapperige boerenkool. En de zoute Parmezaan maakt het helemaal af. En het is supersnel klaar. Een echt Fresh & Easy-tje dus. Ik heb hem nu vega gehouden, maar het is ook heerlijk om wat krokant gebakken pancetta toe te voegen. Of een lekker Italiaans worstje. Dan is het net boerenkool met worst, maar dan anders. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

penne met boerenkool

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr penne
250 gr gesneden boerenkool
1 ui
1 teentje knoflook
Halve rode peper
150 ml kookroom
Rasp en sap van een halve citroen
Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de penne gaar in ruim water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af, voeg een scheutje olijfolie toe en zet apart.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg de gesneden boerenkool toe en bak dit mee. Het is lekker als de boerenkool nog een beetje bite houdt.

Voeg de kookroom toe. Breng de room op smaak met peper en zout en het sap en de rasp van een halve citroen (wel even goed wassen).

Laat de saus iets inkoken.

Giet de gekookte penne bij de citroensaus. Breng het gerecht eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout.

Garneer de penne met boerenkool met lekker veel Parmezaan.

penne met boerenkool penne met boerenkool penne met boerenkool

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Annemarie
    21 oktober 2019 om 19:32

    Mmmm wat een heerlijk gerecht!! Bedankt :-)

  • Anja
    15 januari 2019 om 20:11

    Dit is een blijvertje in ons receptenboek voor het gezin. Man en kinderen waren unaniem (en ik zelf) dit is een smakelijk recept!

  • Lizet beek
    3 maart 2016 om 22:15

    Wat ziet dit er heerlijk uit ook, en lekker makkelijk om klaar te maken! Binnenkort maar eens proberen :)

  • Rosalie
    2 maart 2016 om 19:23

    Deze had je in januari wel alvast mogen posten ? Wat klinkt dit lekker!

  • Charelle
    2 maart 2016 om 10:03

    Oh dit klinkt echt heerlijk! Ik eet de laatste tijd steeds vaker boerenkool en merk dat het toch wel overal in toepasbaar is, leuk!

  • Cheese and Chinese
    2 maart 2016 om 08:52

    Lijkt me een heerlijke combinatie!

  • Ellen
    2 maart 2016 om 08:19

    Mmmm! Als het boerenkool heeft, ben ik fan!

  • Margot
    2 maart 2016 om 08:10

    Wat een leuke combinatie!

  • Nicole
    2 maart 2016 om 07:15

    Dit lijkt me super lekker!

  • Marlotte
    2 maart 2016 om 06:55

    Mmm wat een heerlijk gerecht!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.