Pecan vlechtbroodjes

Video: Pecan vlechtbroodjes

Ook dit is weer zo’n lekker receptje voor Pasen. Deze Pecan vlechtbroodjes kocht ik vroeger wel eens bij de bakker. Maar je kunt ze ook heel goed zelf maken. Hoe je dat doet, laat ik zien in deze video. Want ik kan je verklappen dat het helemaal niet moeilijk is. Je hoeft dus niet te stressen als je schoonfamilie op visite komt met Pasen. Deze pecan vlechtbroodjes vallen vast en zeker in de smaak. Heerlijk voor bij de koffie of thee. Of lekker voor bij de Paasbrunch. Eigenlijk is er altijd wel een excuus om deze lekkere broodjes te maken, vind je ook niet?

Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat is het absoluut niet. In de video laat ik zien hoe makkelijk het eigenlijk is. In ruim een half uur tijd kun je deze lekkere pecanbroodjes op tafel zetten, geen probleem! Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten voor 10 broodjes
10 plakjes bladerdeeg
40 gr roomboter op kamertemperatuur
40 gr bruine basterdsuiker
3 tl kaneel
100 gr pecannoten (deel is voor de garnering)
ei om te bestrijken

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Laat de bladerdeeg alvast ontdooien.

Doe de roomboter, de basterdsuiker, de pecannoten en het kaneel in een hakmolen en hak dit fijn. Bewaar nog wat pecannoten voor de garnering.

Maak aan de onder,- en bovenkant van het bladerdeeg inkepingen. Snij vervolgens beide zijkanten in dunne reepjes. Leg een eetlepel van het pecannoten mengsel in het midden van het bladerdeeg.

Vouw de boven,- en onderkant van het bladerdeeg naar binnen. Vouw vervolgens de reepjes bladerdeeg over elkaar heen, als een vlecht.

Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het eigeel.

Bak de broodjes 20 tot 25 minuten af in de oven, totdat ze goudbruin zijn.

Pecan vlechtbroodjesPecan vlechtbroodjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Eggs Norwegian met Hollandaisesaus uit de blender
Weekendbites: Kaasdip
Bewaar
13 Comments
 • Kelsey

  12 april 2017 at 20:36 Beantwoorden

  Zojuist gebakken.. ben benieuwd morgen bij de paas lunch op mijn werk.

 • Louise Gerhardt

  30 maart 2016 at 21:54 Beantwoorden

  Pauline, als ik ze bij de bakker koop, zit er ook altijd een stroperig smaakje aan en dat maakt het ook smeuiig, heb jij een idee wat ik daar voor zou kunnen gebruiken. Ahornsiroop misschien en moet ik de suiker dan achterweg laten? (zo wie zo voor mijn lijn :-))

 • Lisanne

  30 maart 2016 at 17:01 Beantwoorden

  Als je ze in de winkel koopt zit er altijd nog jam/ marmelade in. Vind ik heerlijk al kan ik de smaak niet goed thuis brengen. Mis ik in jouw recept.

 • Marieke

  28 maart 2016 at 21:49 Beantwoorden

  Bij gebrek aan bladerdeeg in huis heb ik ze gemaakt van Danneroles croissantseeg. Ook een aanrader! Volgende ker probeer ik ze met bladerdeeg, want de vulling is absoluut voor herhaling vatbaar!

 • T Visser

  28 maart 2016 at 21:22 Beantwoorden

  Ik heb ze gemaakt, ze zijn heerlijk! \r\nDit recept gaat in mijn receptenboek, en het is niet moeilijk om te maken!

 • Elisabeth van winkelen

  26 maart 2016 at 14:06 Beantwoorden

  Ze lijken me heerlijk! Maar waarom 10 plakjes bladerdeeg voor 5 broodjes?\r\nGroetjes Elisabeth

 • Marieke

  26 maart 2016 at 10:48 Beantwoorden

  Mooie en lekkere video post weer! Leuk om te zien dat jullie deze keer elkaar afwisselden. Dan voorkom je dat één van jullie er soms wat verloren bij staat. Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel, het is positief bedoeld!

 • Cheese and Chinese

  26 maart 2016 at 10:06 Beantwoorden

  Lekker!! Ik zie ze weleens liggen bij de appie maar het lijkt me nog leuker om ze zelf te maken!

 • Jeetje wat klinken jullie stemmen hetzelfde! Haha. Klinkt hartstikke lekker, misschien een fijne vervanging voor de koffiebroodjes die ik wel eens uit de winkel mee neem. \r\nFijn weekend!

 • Nicole

  26 maart 2016 at 08:33 Beantwoorden

  Hmmm die zien er lekker uit. Jammer dat ik geen bladerdeeg mag.

Plaats een reactie