Menu

Video: Pecan vlechtbroodjes

Ook dit is weer zo’n lekker receptje voor Pasen. Deze Pecan vlechtbroodjes kocht ik vroeger wel eens bij de bakker. Maar je kunt ze ook heel goed zelf maken. Hoe je dat doet, laat ik zien in deze video. Want ik kan je verklappen dat het helemaal niet moeilijk is. Je hoeft dus niet te stressen als je schoonfamilie op visite komt met Pasen. Deze pecan vlechtbroodjes vallen vast en zeker in de smaak. Heerlijk voor bij de koffie of thee. Of lekker voor bij de Paasbrunch. Eigenlijk is er altijd wel een excuus om deze lekkere broodjes te maken, vind je ook niet?

Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat is het absoluut niet. In de video laat ik zien hoe makkelijk het eigenlijk is. In ruim een half uur tijd kun je deze lekkere pecanbroodjes op tafel zetten, geen probleem! Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten voor 10 broodjes
10 plakjes bladerdeeg
40 gr roomboter op kamertemperatuur
40 gr bruine basterdsuiker
3 tl kaneel
100 gr pecannoten (deel is voor de garnering)
ei om te bestrijken

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Laat de bladerdeeg alvast ontdooien.

Doe de roomboter, de basterdsuiker, de pecannoten en het kaneel in een hakmolen en hak dit fijn. Bewaar nog wat pecannoten voor de garnering.

Maak aan de onder,- en bovenkant van het bladerdeeg inkepingen. Snij vervolgens beide zijkanten in dunne reepjes. Leg een eetlepel van het pecannoten mengsel in het midden van het bladerdeeg.

Vouw de boven,- en onderkant van het bladerdeeg naar binnen. Vouw vervolgens de reepjes bladerdeeg over elkaar heen, als een vlecht.

Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het eigeel.

Bak de broodjes 20 tot 25 minuten af in de oven, totdat ze goudbruin zijn.

Pecan vlechtbroodjesPecan vlechtbroodjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

 • Annika
  7 november 2018 om 11:54

  Ja hoor, dat kan!

 • Sarine
  2 november 2018 om 09:23

  Hoi Pauline, Zou je ook walnoten ipv pecannoten kunnen gebruiken?

 • Pauline
  23 april 2018 om 13:18

  Je zou dan gewoon wat plakjes of kleine blokjes appel mee kunnen bakken in het deeg.

 • Tineke Naafs
  22 april 2018 om 11:13

  Heb ze net gemaakt, was Idd gemakkelijk :) vraagje, bij de bakker zit er volgens mij appel bij in. Heb je daar ook recept voor?

 • Truus Visser
  23 december 2017 om 21:19

  Ik heb ze al een paar keer gebakken! Heerlijk! Echt een traktatie! En handig, die video!

 • Annika
  13 april 2017 om 09:26

  Ah lekker!

 • Kelsey
  12 april 2017 om 20:36

  Zojuist gebakken.. ben benieuwd morgen bij de paas lunch op mijn werk.

 • Louise Gerhardt
  30 maart 2016 om 21:54

  Pauline, als ik ze bij de bakker koop, zit er ook altijd een stroperig smaakje aan en dat maakt het ook smeuiig, heb jij een idee wat ik daar voor zou kunnen gebruiken. Ahornsiroop misschien en moet ik de suiker dan achterweg laten? (zo wie zo voor mijn lijn :-))

 • Lisanne
  30 maart 2016 om 17:01

  Als je ze in de winkel koopt zit er altijd nog jam/ marmelade in. Vind ik heerlijk al kan ik de smaak niet goed thuis brengen. Mis ik in jouw recept.

 • Marieke
  28 maart 2016 om 21:49

  Bij gebrek aan bladerdeeg in huis heb ik ze gemaakt van Danneroles croissantseeg. Ook een aanrader! Volgende ker probeer ik ze met bladerdeeg, want de vulling is absoluut voor herhaling vatbaar!

 • T Visser
  28 maart 2016 om 21:22

  Ik heb ze gemaakt, ze zijn heerlijk!
  Dit recept gaat in mijn receptenboek, en het is niet moeilijk om te maken!

 • Pauline
  26 maart 2016 om 21:02

  Haha dat horen we vaker :)

 • Pauline
  26 maart 2016 om 21:01

  Foutje dat moet 10 st zijn ;)

 • Elisabeth van winkelen
  26 maart 2016 om 14:06

  Ze lijken me heerlijk! Maar waarom 10 plakjes bladerdeeg voor 5 broodjes?
  Groetjes Elisabeth

 • Marieke
  26 maart 2016 om 10:48

  Mooie en lekkere video post weer! Leuk om te zien dat jullie deze keer elkaar afwisselden. Dan voorkom je dat één van jullie er soms wat verloren bij staat. Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel, het is positief bedoeld!

 • Cheese and Chinese
  26 maart 2016 om 10:06

  Lekker!! Ik zie ze weleens liggen bij de appie maar het lijkt me nog leuker om ze zelf te maken!

 • Vivian | stayaliveandcooking
  26 maart 2016 om 09:29

  Jeetje wat klinken jullie stemmen hetzelfde! Haha. Klinkt hartstikke lekker, misschien een fijne vervanging voor de koffiebroodjes die ik wel eens uit de winkel mee neem.
  Fijn weekend!

 • Nicole
  26 maart 2016 om 08:33

  Hmmm die zien er lekker uit. Jammer dat ik geen bladerdeeg mag.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.