Pasta met broccoli

Pasta met broccoli

Deze pasta met broccoli is anders gemaakt dan je denkt. We maakten namelijk van de helft van de broccoli een pesto. Van rauwe broccoli, die je later nog verhit, met lekker veel Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Super lekker, een stuk gezonder en weer eens wat anders dan met basilicum. Een pasta pesto broccoli dus! Wij worden van gewone gekookte broccoli niet zo blij, maar van deze broccoli pasta enorm. Ga jij hem ook maken?

Pasta met broccoli
Ingrediënt broccoli
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr broccoli
  • 300 gr pasta
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr pijnboompitten
  • 40 gr rucola
  • 15 gr verse basilicum
  • 2 knoflookteentjes (gepeld)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Bewaar 200 gram van je broccoli voor de pesto. Kook de overgebleven broccoli beetgaar in ruim water met zout. Giet af met koud water en zet apart.

  2. Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Wij hebben fusilli gebruikt, maar je kunt ieder soort pasta gebruiken dat je lekker vindt.

  3. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

  4. Maal de rauwe broccoli samen met 30 gr van de pijnboompitten, 40 gr van de Parmezaanse kaas, de knoflooktenen, de basilicum en een royale scheut olijfolie tot een gladde pesto in je keukenmachine. Met een hakmolentje of staafmixer kan ook. Is het mengsel nog te droog? Voeg dan wat extra olijfolie toe. Breng de broccolipesto op smaak met wat peper en zout.

  5. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Voeg de gekookte broccoli toe en de broccolipesto. Verhit de pasta nog even kort en meng alles goed door elkaar.

  6. Verdeel de pasta met broccolipesto over de borden. Verdeel over ieder bord een handje rucola, wat geroosterde pijnboompitjes en maak het af met extra Parmezaanse kaas. Geniet van de pasta met broccoli!

Pasta met broccoli

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Broccoli Pesto Italiaanse recepten Gezonde recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in