pasta met broccolipesto

Fresh & Easy: Pasta met broccolipesto

Vandaag weer een Fresh & Easy receptje online. Ik maakte pasta met broccolipesto. Ideaal voor mensen die geen broccoli lusten, toch Annika? Annika houdt niet van broccoli, maar ik wist zeker dat ze deze pesto wel lekker zou vinden. Op haar bordje viste ik de extra stukjes broccoli er tussenuit. Nadat ze 3 keer had gezegd dat het echt lekker was (en haar bord bijna leeg was) vertelde ik dat er broccoli in de pesto zat. Ha got you!

Ik ben zo’n type die vind dat je altijd alles moet proeven (mijn kinderen zullen het later zwaar met mij krijgen). Hele gekke dingen nagelaten hoor, want insecten, orgaanvlees en rauwe dingen hoef je van mij echt niet te leren eten. Maar bij gewone ingrediënten zoals groenten en fruit vind ik dat je eerst moet proeven. Ik kan me voorstellen dat je van gewone gekookte broccoli niet heel blij wordt, vind ik zelf ook wat saai. Maar je kunt deze groente zo ontzettend lekker maken. Met geroosterde amandeltjes, met specerijen en vooral met kaas. Ik maakte van de helft van de broccoli een broccolipesto. Yes van rauwe broccoli (je verhit het later alsnog) met lekker veel Parmezaan en geroosterde pijnboompitjes. En de rest gebruikte ik als extra groente. Superlekker vond ik het.. en Annika ook.

pasta met broccolipesto

ingredienten-broccoli

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pasta
50 gr rucola
1 grote broccoli (500 gr)
2 teentjes knoflook
40 gr Parmezaan + extra
30 gr + 20 gr pijnboompitten
Flinke hand basilicum
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Kook iets meer dan de helft (ongeveer 300 gr) gaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart. De rest bewaar je voor de pesto.

Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Ik heb speltpasta gebruikt, maar je kunt ieder soort gebruiken dat je fijn vindt.

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

Maal de rauwe broccoli samen met 30 gr pijnboompitten, 40 gr Parmezaan, de knoflook, een flinke hand basilicum en een royale scheut olijfolie tot een gladde pesto in je keukenmachine (een hakmolentje of staafmixer kan ook). Is het mengsel nog te droog, voeg dan wat extra olijfolie toe. Breng de broccolipesto op smaak met wat peper en zout.

Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Voeg de gekookte broccoli toe en de broccolipesto. Verhit de pasta nog even kort en meng alles goed door elkaar.

Verdeel de pasta met broccolipesto over de borden. Verdeel over ieder bord een handje rucola, wat geroosterde pijnboompitjes en maak het af met extra Parmezaan.

Geniet ervan!

Tip: Het recept is voor 2 volwassenen en 2 kinderen. 4 volwassenen aan tafel? Voeg dan wat extra broccoli toe.

pasta met broccolipesto

pasta met broccolipesto

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Review Bart's Fish Tales
Geroosterde paprikasoep
Bewaar
9 Comments
 • Grego

  10 januari 2017 at 17:41 Beantwoorden

  Heerlijk recept! Alleen waren de 2 knoflookteentjes voor de sier? Ik zag ze niet meer terug in het recept?. Ben er van uitgegaan dat ze door de pesto moesten.

  • Pauline

   11 januari 2017 at 09:48 Beantwoorden

   Oeps foutje, die moeten inderdaad door de pesto.

 • Eline

  9 mei 2016 at 22:49 Beantwoorden

  Heey! Ik heb een vraagje. Ik woon op mezelf en wilde dit graag maken. Ik maak meestal meerdere porties, zodat het makkelijker is met inkopen, zo wilde ik dat ook hier doen. Het leek me makkelijk om de pesto (en rucola) apart in de koelkast te bewaren, want de pasta en brocoli kan ik invriezen. Hoelang kan ik de pesto ongeveer in de koelkast bewaren denk je?

 • Annika

  18 april 2016 at 18:56 Beantwoorden

  Vond het een beetje droog, maar misschien hadden we te weinig olijfolie in de pesto gedaan. Erg lekker met parmezaanse kaas inderdaad. En de knoflook moet in de pesto, stond alleen niet beschreven 🙂

  • Laura

   17 januari 2017 at 19:53 Beantwoorden

   Ik vond het persoonlijk ook wat droog. Hebben toen wel extra olie toegevoegd maar het was het toch niet helemaal. Wel een super leuk idee en inderdaad je proeft de groenten niet zo sterk!

 • Nicole

  30 maart 2016 at 09:09 Beantwoorden

  Hmmm dit klinkt goed! Ik hou van pesto, dus deze vast ook.

 • Cheese and Chinese

  30 maart 2016 at 08:39 Beantwoorden

  Lekker! Wij hebben laatst spinaziepesto gemaakt en dat was ook al zo’n succes, deze gaan we sowieso ook een keer proberen!

 • Margot

  30 maart 2016 at 07:45 Beantwoorden

  Hihi wat een leuke intro! En het ziet er weer heerlijk uit!

Plaats een reactie