Mijn favoriete paastafel

Mijn favoriete paastafel

Sponsored. Nog eventjes en dan is het zover. Dan staat Pasen voor de deur. Dit soort feestdagen komen bij mij altijd een beetje onverwacht. Ik denk heel lang, oh dat is dan pas..en dan is het ineens al zover. Traditiegetrouw vier ik ieder jaar Pasen met mijn familie. We gaan dan lekker uitgebreid brunchen. Ik hou er van. Ik vind ook eigenlijk dat een brunch of ontbijt bij Pasen hoort. Toen ik nog een kleine ukkepuk was hoorde daar natuurlijk ook het eieren zoeken bij, zo leuk! En we gingen altijd noten schieten. Kennen jullie dat spel? Dan leg je een rij walnoten op de grond. Met een zware kogel, ter grootte van een pingpongbal, moet je dan proberen zoveel mogelijk noten weg te schieten.

Tegenwoordig zijn er ook mensen die gaan gourmetten met Pasen, maar dat relateer ik toch heel erg aan kerst. Ik hou toch van een lekkere traditionele paasbrunch. Ik laat jullie zien hoe mijn favoriete paastafel eruit ziet. Ik laat een top vijf zien van de gerechtjes en ideeën die wat mij betreft aanwezig moeten zijn op een paasbrunch. Wellicht haal je er wat inspiratie uit voor je eigen paasbrunch of ontbijt. Ik hou zelf van een gevarieerde brunch. Zoet afgewisseld met hartig. En gezonde gerechtjes afgewisseld met een lekker zoet broodje. Pasen is toch een beetje feest en dat mag je wat mij betreft terugzien op de paastafel. Het is voornamelijk belangrijk dat het in balans is. En uitgebreid brunchen hoeft niet ongezond te zijn, dat kan ook op een verantwoorde manier.

Verse sapjes en smoothies

paastafel

Verse sappen en smoothies horen bij een paasbrunch. Het is lekker en bovendien ook nog gezond! Het is ook leuk om een paar verschillende smoothies of sapjes te serveren. Heb je geen inspiratie? Ik heb al eerder 5 smoothie recepten gedeeld op het blog. Of wat dacht je van deze healthy sapjes? En je hoeft het jezelf niet moeilijk te maken. Bij PLUS kun je kant-en-klare smoothiemixen kopen, bijvoorbeeld in de smaken mango/banaan/aardbei of bosbes/framboos/druif/banaan. Je hoeft dan zelf alleen nog maar wat water of yoghurt toe te voegen. Supergezond en easy!

Ei nieuwe stijl

Paastafel

Eieren eten hoort natuurlijk bij Pasen. Vroeger lagen er standaard gekookte eitjes op tafel. Dat is ook altijd lekker natuurlijk, maar je kunt ook hele leuke receptjes bedenken met ei. Deze croissantcups met ei zijn niet alleen superlekker, maar zien er ook nog feestelijk uit. Of wat dacht je van deze broodjes uit de oven met ei? Deze gerechtjes zijn absoluut niet moeilijk om te maken. Het laatste wat je wilt, is stress voor de paasbrunch toch? Ik kies altijd voor vrije uitloop of biologische eieren. Bij PLUS worden exclusief de vrije uitloop eieren van GIJS verkocht. Deze eitjes hebben de hoogste Beter-Leven waardering gekregen van de dierenbescherming. Dit smaakt niet alleen lekkerder, maar is ook beter voor het milieu. De kippen hebben alle ruimte om vrij rond te lopen en worden goed verzorgd. Zo krijgen ze lokale voeding en er vinden uitgebreide controles plaats.

PLUS

Zoete broodjes

cinnamon-roll-3

Zoete broodjes zijn wat mij betreft een must tijdens de paasbrunch. Dit geeft een extra feestelijk tintje aan de brunch. En als je de rest gezond houdt, mag je dit wel afwisselen met iets lekker zoets. Deze Giant Cinnamon roll doet het altijd goed op de paastafel. Maar ook deze paasbroodjes zijn een aanrader. Of maak een lekker brioche brood met chocola. Yum! Ben je niet zo’n bakheld? Maak het jezelf dan makkelijk. Bij PLUS zijn heel veel kant-en-klare broodjes verkrijgbaar, zoals een lekkere zoete broodjes mix of een feeststol gevuld met spijs.

Hartige sandwiches

paastafel

Om het zoete af te wisselen is het lekker om ook wat hartige sandwiches te serveren. Je kunt hier eindeloos in variëren. Maak bijvoorbeeld deze luxe bruchetta’s met avocado en gepocheerd ei of pompoen en geitenkaas. Je kunt ook sandwiches maken, zoals je vaak ziet bij een high-tea. Beleg ze met zalm en kruidenkaas, of met prosciutto en mozzarella. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt er ook voor kiezen om alles los op tafel te zetten. Dus de broodjes en diverse soorten beleg. Dan kunnen de gasten aan tafel zelf hun broodje beleggen. Bij PLUS kun je terecht voor lekkere en verantwoorde vleeswaren. Deze zijn te herkennen aan het Beter Leven keurmerk. Aan de hand van het aantal sterren zie je hoe diervriendelijk het vlees geproduceerd is. Daarnaast verkoopt PLUS verschillende kazen, licht gerookte zalm en natuurlijk diverse soorten broden. Ze hebben een groot BIO assortiment, fijn!

Soep

aardappel-preisoep

Ik serveer ook altijd iets warms bij de brunch. Dit kan een warm broodje zijn, of een lekker soepje. Nu kun je natuurlijk een traditioneel tomatensoepje serveren, maar het is ook leuk om uit te pakken met Pasen. Maak bijvoorbeeld een aardappel-prei soepje. Niet een standaard combinatie, maar wel heel lekker. En ook  nog verantwoord. En heb je wel eens een pompoensoep gemaakt? Ook een aanrader! Wil je het jezelf echt makkelijk maken? Kies dan voor het soeppakket voor een romige bospaddenstoelensoep. Hier zitten alle ingrediënten in die je nodig hebt om de soep te bereiden. Hier hoef je verder niet veel aan toe te voegen. Zo heb je op een eenvoudige manier, toch een lekker en gezond gerechtje op tafel staan.

PLUS

En als laatste mogen de paaseitjes natuurlijk niet ontbreken. Mijn favo paaseitjes zijn de gevulde eitjes. Wist je dat alle paaseitjes van het PLUS huismerk fairtrade zijn? Ze dragen het Max Havelaar keurmerk. Dit houdt in dat de cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun cacao.

Dit zijn mijn favorieten voor de paasbrunch. Ik ben benieuwd, wat moet er bij jou sowieso op de paastafel staan? Laat het me weten in de comments! En voor nu wens ik jullie alvast een fijne Pasen!

Deze blog is in samenwerking met PLUS, lees mijn disclaimer.


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in