Menu

Weekendbites: Kaasdip

Sommige gerechten klinken beter in het Engels. Zo ook bij dit recept voor een romige Kaasdip. Ik zag dit leuke ideetje op Pinterest voorbij komen onder de naam ‘Cheeseball‘. Vertaald naar het Nederlands zou dit Kaasbal worden. Maar dat vond ik toch niet zo goed klinken, dus heb ik er kaasdip van gemaakt. Eigenlijk maakt het ook allemaal niet uit, als het maar lekker is. Op Pinterest zag ik verschillende variaties voorbij komen, en ik heb mijn eigen twist er aan gegeven. Als je niet van kaas houdt, kun je dit recept beter overslaan. Er zitten namelijk drie soorten kaas in. Voor een echte cheeselover zoals ik, de hemel!

Deze kaasdip is perfect voor feestjes. Het ziet er namelijk superfeestelijk uit. Toastjes of dipstokjes ernaast en dippen maar! Het is niet moeilijk om te maken en je kunt er makkelijk je eigen draai aan geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor andere kaassoorten. Ook kun je er eventueel nog stukjes bacon doorheen doen. Ik heb als topping pistachenootjes gebruikt, maar je kunt hier ook amandelen of peterselie voor gebruiken. Deze kaasdip is zo klaar, maar ik raad wel aan om het een nachtje in de koelkast op te laten stijven. Anders is het kaasmengsel te zacht en stort de ‘bal’ in.

Kaasdip

Ingrediënten
600 gram roomkaas
50 gram verse cheddarkaas
25 gram parmezaan
1 teentje knoflook
2 lenteuitjes
peper en zout
evt. cayennepeper
50 gram gehakte pistachenoten
huishoudfolie

Zo maak je het
Rasp de cheddar en de parmezaan fijn met een rasp. Hak de knoflook en de lenteuitjes in kleine stukjes. Hak de pistachenootjes is kleine stukjes.

Meng in een kom de roomkaas met de cheddar en de parmezaan. Voeg hier de knoflook en de lenteuitjes aan toe.

Breng het kaasmengsel op smaak met wat peper en zout. Voeg eventueel wat cayennepeper toe, als je van pittig houdt.

Rol een stukje huishoudfolie uit op het keukenblad. Bestrooi de folie met de gehakte pistachenootjes.

Probeer met een spatel een bal te maken van het kaasmengsel. Leg dit in het midden van de gehakte nootjes op de folie.

Til de folie (met het kaasmengsel) op en leg dit in een kommetje. Druk het kaasmengsel iets aan en vouw het huishoudfolie dicht.

Laat de kaasdip een nachtje opstijven in de koelkast.

Vouw de folie open. Keer het kommetje om op een bordje en haal de huishoudfolie eraf. Serveer de kaasdip met toastjes.

KaasdipKaasdip

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

11 reacties

  • Laura
    19 maart 2017 om 18:21

    Heb het gemaakt met bieslook en prei. Wat een toprecept.. Kreeg niks als complimenten.. Thanks!

  • Annika
    15 april 2016 om 11:18

    Hoi Angela, je zou het ook met bieslook of peterselie kunnen garneren.

  • Angela Wanrooij
    14 april 2016 om 16:23

    Hoi Pauline ik had een vraagje weet jij toevallig een vervanger voor de pistachenootjes voor iets anders ik mag namelijk geen noten hebben
    Maar het recept ziet er zo lekker uit dat ik het wel een keer wil proberen

  • Pauline
    25 maart 2016 om 19:08

    Jaa you should ;)

  • Cheese and Chinese
    25 maart 2016 om 11:50

    Geweldig, vooral omdat wij ook enorme kaaslovers zijn! Zie zo'n bal vaak voorbij komen, maar volgende keer gaan we 'm echt op tafel zetten voor een feestje!

  • Vivian | stayaliveandcooking
    25 maart 2016 om 11:49

    Haha, kaasbal! Ook leuk. Weet je wel gelijk wat het is. Klinkt lekker, ben benieuwd naar de combi met de pistachenoten.

  • Margot
    25 maart 2016 om 09:53

    Wat een goed idee! Yum!

  • Nicole
    25 maart 2016 om 07:57

    Leuk! Ik zag deze al vaker voorbij komen inderdaad.

  • Julie
    25 maart 2016 om 07:42

    Ooooh perfect voor het aankomende weekend! Ik ga dit proberen!

  • Karin
    25 maart 2016 om 07:40

    Wat voor Roomkaas gebruik jij Pauline?

  • Marlotte
    25 maart 2016 om 06:38

    Wat een leuk idee is dit zeg! Ga ik onthouden!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST