Eggs Norwegian
Deze Eggs Norwegian, eigenlijk eggs benedict, maar dan met gerookte zalm en spinazie zijn echt goddelijk! Lekkere gepocheerde eieren, met een nog lopende dooier en een romige hollandaisesaus. Dat laatste is ook meteen de reden waarom we het zelf niet zo vaak maken. Want hollandaisesaus maken is best een gedoetje. Maar vanaf nu niet meer! Wij hebben namelijk het ultieme recept voor een supersnelle hollandaisesaus uit de blender. Vanaf nu kan je dus heel snel eggs benedict met zalm maken. Je kunt de eggs royale in plaats van zalm ook met bacon maken. Net waar je zin in hebt!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 eieren
- 4 broodjes
- 300 gr gerookte zalm
- 200 gr spinazie
- Olijfolie
- Peper en zout
Ingrediënten voor de hollandaisesaus
- 200 gr roomboter
- 3 eidooiers
- Kneepje citroensap
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de roomboter in een pannetje smelten. Doe de eidooiers met het citroensap in de blender. Zet de blender aan en klop de eieren heel luchtig en romig.
Voeg nu beetje bij beetje de gesmolten boter bij de eieren, terwijl je de blender laat draaien. Giet het er met een kleine en langzame straal op. Blijf net zolang mixen totdat er een romige hollandaisesaus ontstaat.
Breng een pan water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten. Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.
Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.
Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water.
Slink de spinazie in de koekenpan met een scheutje olijfolie. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.
Verdeel de gerookte zalm over de broodjes. Leg hierop de spinazie.
Leg hierop een gepocheerd eitje. Verdeel over ieder eitje wat hollandaisesaus.
Snijd de bieslook fijn en garneer de eggs Norwegian hiermee. Serveer ze meteen!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in