Menu

Bietjes uit de oven met geitenkaas

Back to business! Ik ben er weer. En ik deel meteen dit fijne recept voor bietjes uit de oven met jullie. Mijn favo methode om deze groente te bereiden. En ook meteen de makkelijkste methode, je gooit alles in een ovenschaal en de oven doet haar werk. Easy does it. Bieten zijn aards van smaak,dus voegde ik lekkere frisse bloedsinaasappel en geitenkaas toe. Lekker bij een stukje kip of vis. Of eet het als een salade met wat extra rucola.

De foto’s bewerkte ik al in het vliegtuig naar Nederland. In totaal moest ik 33 uur reizen (man wat lang). Na Burnt, Jamies Comfort Food en en Jamies 15 minute meals (fijn entertainment) kreeg ik de kriebels om aan de slag te gaan. En ik verveelde me. Ik had geen Wifi aan boord dus ging ik maar foto’s bewerken. En dat werkte goed want voor ik het wist was er weer een uur verstreken.

Ik moet trouwens nog wel wennen. Het is superfijn om weer thuis te zijn. In ons eigen huis en in ons eigen bed. Maar man wat had ik het koud zaterdag. Op den duur had Maurits het dekbed maar naar beneden gehaald want ik was niet warm te krijgen. De jetlag valt trouwens nog mee. Ok ik slaap ’s avonds niet heel laat en ik ben vroeg wakker voor mijn doen. Maar verder gaat het ok. Ik heb alleen honger op de gekste tijden, dat is wel onhandig. Binnenkort deel ik een uitgebreid verslag met jullie van deel 2 van onze reis, maar nu eerst dit recept voor geroosterde bietjes uit de oven.

ingrediënten gekleurde bietjesbietjes uit de oven met sinaasappel-7

Ingrediënten voor 4 personen
2 gele bieten
2 rode bieten
2 chiogga bieten
2 bloedsinaasappelen
70 gr zachte geitenkaas
2 teentjes knoflook
Takje rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de bieten en snijd ze in gelijkmatige partjes. Je kunt uiteraard ook 1 soort bietjes nemen, maar ik vind het kleurenpalet zo mooi.

bietjes uit de oven met sinaasappel

Leg de bietjes in de ovenschaal en drizzle er wat olijfolie overheen.

Breng de bietjes op smaak met wat peper en zout en wat gehakte rozemarijn.

Hak de knoflook in grove stukken (mag met schil) en leg dit tussen de bietjes.

Rooster de bieten in ongeveer 30 minuten gaar.

Haal de bietjes uit de oven.

Schil de bloedsinaasappel en snijd deze in plakjes. Leg de sinaasappel tussen de bietjes.

Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de geroosterde bietjes.

Serveer de bietjes uit de oven met een stukje gegrilde kip of vis, of wat extra rucola voor een fijne salade.

bietjes uit de oven met sinaasappel-5

bietjes uit de oven met sinaasappel-5

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Irene
  14 maart 2016 om 19:43

  Waanzinnig lekker. Wat een verrassing! Deze bieten wist ik nooit wat je ermee moest doen en hoe t zou smaken. Bedankt voor t delen ! Ik blijf je volgen Pauline.

 • Pauline
  8 maart 2016 om 21:24

  Dat zijn recepten gebaseerd op de Voedselzandloper theorie van Kris Verburgh. Ik heb daar recepten voor ontwikkeld zonder granen, suiker, zuivel en rood vlees.

 • Denier Annie
  8 maart 2016 om 19:24

  Pauline, hartelijk bedankt voor de geweldige informatie, die ik verkrijg dankzij de mails die ik elke dag kan bekijken.
  Ook de kookboeken zijn geweldig.
  Maar wat betekent eigenlijk "zandloper proof": ofwel, denk ik, snelle gerechten,ofwel heel gemakkelijke.
  Wat is nu de juiste betekenis ?
  Bedankt

 • Pauline
  6 maart 2016 om 17:34

  Ohh dat klinkt heerlijk. Thanks for sharing :)

 • Lynn
  4 maart 2016 om 21:39

  Bieten en geitenkaas is geweldig! Nog een variatie-tip:
  Muffinvorm invetten, in iedere holte een plakje bladerdeeg, geitenkaas met (een gelijke hoeveelheid) crème fraiche, citroenrasp en beetje honing los roeren. Dit verdelen over de bladerdeeg. Bietjes in blokjes erop. 20 minuten in de oven. Pijnboompitjes erover en nog 10 minuutjes in de oven tot deze mooi bruin zijn. Ook heel erg kids-proof. Wie wil er nu geen taartje bij het avondeten ;-)

  Hopelijk wordt het snel voorjaar, kun je genieten van de lente-zon

 • Olaf
  1 maart 2016 om 22:44

  Gebruik je hiervoor rauwe bieten of voorgekookte?

 • Jaimyskitchen
  1 maart 2016 om 15:05

  Hmm, bietjes zijn zo mooi!
  Lijkt me heel lekker met bloedsinaasappel!

 • Marja de jong
  1 maart 2016 om 13:32

  Kan dit ook met (verpakte) voorgekookte bieten?

 • Pauline
  1 maart 2016 om 13:31

  Je kunt ze er uit laten. Ik kan er zelf ook niet goed tegen (ik krijg er migraine van).

 • Pauline
  1 maart 2016 om 13:30

  Dankjewel!

 • Cheese and Chinese
  1 maart 2016 om 08:43

  Wat zijn die bietjes fotogeniek! Ik vind de combo met geitenkaas altijd super lekker!

 • Margot
  1 maart 2016 om 07:40

  Welkom terug en wat ziet dat er prachtig uit met al die kleuren!

 • nicole
  1 maart 2016 om 07:34

  Heerlijk! Jammer dat ik geen citrusvruchten mag.

 • Marlotte
  1 maart 2016 om 06:51

  Aah, wat een heerlijk kleurrijk gerecht. Ik vind die gele bietjes altijd zo mooi!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.