Menu
bietjes-uit-de-oven-met-sinaasappel-6.jpg

Bietjes uit de oven met geitenkaas

Back to business! Ik ben er weer. En ik deel meteen dit fijne recept voor bietjes uit de oven met jullie. Mijn favo methode om deze groente te bereiden. En ook meteen de makkelijkste methode, je gooit alles in een ovenschaal en de oven doet haar werk. Easy does it. Bieten zijn aards van smaak,dus voegde ik lekkere frisse bloedsinaasappel en geitenkaas toe. Lekker bij een stukje kip of vis. Of eet het als een salade met wat extra rucola.

De foto’s bewerkte ik al in het vliegtuig naar Nederland. In totaal moest ik 33 uur reizen (man wat lang). Na Burnt, Jamies Comfort Food en en Jamies 15 minute meals (fijn entertainment) kreeg ik de kriebels om aan de slag te gaan. En ik verveelde me. Ik had geen Wifi aan boord dus ging ik maar foto’s bewerken. En dat werkte goed want voor ik het wist was er weer een uur verstreken.

Ik moet trouwens nog wel wennen. Het is superfijn om weer thuis te zijn. In ons eigen huis en in ons eigen bed. Maar man wat had ik het koud zaterdag. Op den duur had Maurits het dekbed maar naar beneden gehaald want ik was niet warm te krijgen. De jetlag valt trouwens nog mee. Ok ik slaap ’s avonds niet heel laat en ik ben vroeg wakker voor mijn doen. Maar verder gaat het ok. Ik heb alleen honger op de gekste tijden, dat is wel onhandig. Binnenkort deel ik een uitgebreid verslag met jullie van deel 2 van onze reis, maar nu eerst dit recept voor geroosterde bietjes uit de oven.

ingrediënten gekleurde bietjesbietjes uit de oven met sinaasappel-7

Ingrediënten voor 4 personen
2 gele bieten
2 rode bieten
2 chioggia bieten
2 bloedsinaasappelen
70 gr zachte geitenkaas
2 teentjes knoflook
Takje rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de bieten en snijd ze in gelijkmatige partjes. Je kunt uiteraard ook 1 soort bietjes nemen, maar ik vind het kleurenpalet zo mooi.

bietjes uit de oven met sinaasappel

Leg de bietjes in de ovenschaal en drizzle er wat olijfolie overheen.

Breng de bietjes op smaak met wat peper en zout en wat gehakte rozemarijn.

Hak de knoflook in grove stukken (mag met schil) en leg dit tussen de bietjes.

Rooster de bieten in ongeveer 30 minuten gaar.

Haal de bietjes uit de oven.

Schil de bloedsinaasappel en snijd deze in plakjes. Leg de sinaasappel tussen de bietjes.

Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de geroosterde bietjes.

Serveer de bietjes uit de oven met een stukje gegrilde kip of vis, of wat extra rucola voor een fijne salade.

bietjes uit de oven met sinaasappel-5

bietjes uit de oven met sinaasappel-5

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan