Menu

Banana Bread French Toast met Bacon

Wat doe je als je banana bread een beetje droog (niet dat het daar bij mij de kans voor krijgt) is geworden? Yes dan maak je er wentelteefjes van. Of zoals ze in de rest van de wereld zeggen French Toast. Terwijl ik dit schrijf zit ik ramvol. Want deze portie die je op de foto ziet heb ik bijna helemaal opgegeten. En ik ben er zo enthousiast over dat ik meteen de blog maar schrijf. Nog net op tijd voor Pasen…

De bacon klinkt misschien een beetje gek, maar is echt heerlijk! Het zoutige krokante spek smaakt perfect bij het zoete van het bananabread en de banaan. Je kunt de banaan ook bakken, ook lekker! Als je wilt kan je er nog wat maple syrup overheen gieten. Dat is voor echte zoetekauwen. Ik vind het zonder de siroop al zoet genoeg. Dit is echt genieten jongens. Maar wel machtig, dus ik vind eigenlijk 1 plakje (max 2) per persoon meer dan genoeg. Maar ik houd je niet tegen als je er meer van wilt eten. Ik snap het ook wel, want na één hap wil je alleen maar meer meer meer…

banana bread french toast

banana bread french toast

bananabread recept

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes banana bread (recept)
2 bananen
12 plakjes bacon (ik had reepjes)
200 ml (plantaardige) melk
1 ei
1 tl kaneel
Handje pecannoten
Maple Syrup
Boter om in te bakken

Zo maak je het
Bak de bananabread volgens het recept. Dit kan je dus prima een paar dagen van tevoren doen. (invriezen kan eventueel ook).

Klop het eitje los met de melk en een tl kaneel.

Verhit een klontje boter in een koekenpan. Haal de plakjes bananabread één voor één door het melk-ei mengsel en leg ze voorzichtig in de pan. Bak het Bananabread French Toast in ongeveer 3 minuten per kant op een niet al te hoog vuur goudbruin.

Bak in een andere koekenpan de plakjes bacon krokant. Gebruik verder geen vet in de pan, de bacon is al vet genoeg. Laat de bacon uitlekken op wat keukenpapier.

Snijd de bananen in plakjes en hak de pecannoten grof.

Garneer het Banana Bread French Toast met wat plakjes banaan, de krokante bacon en wat gehakte pecannoten.

Serveer eventueel met Maple Syrup voor de zoetekauwen.

Vrolijk Pasen.

banana bread french toast

banana bread french toast

banana bread french toast

Dit recept is zonder de bacon en de Maple syrup Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • anna
    25 maart 2016 om 09:22

    dat ziet er heel goed uit, met de combinatie van fruit en bacon kan dit heel lekker zijn. ook heb ik gehoord van kip met banaan en roomsaus, schijnt heel lekker te zijn.

  • Pauline
    23 maart 2016 om 18:29

    Ohh staat het daar op de kaart? Moet ik snel weer naartoe.

  • Pauline
    23 maart 2016 om 18:29

    Haha sorry ;)

  • zonderzooi
    23 maart 2016 om 16:57

    Wat een aparte combinatie zeg! Ben alleen zelf niet zo'n fan van bacon, maar ga je banana bread zeker maken voor pasen. Can't wait to try it!

  • Pauline
    22 maart 2016 om 20:12

    Oeh, dat is echt een goed idee! Ben heel benieuwd hoe die bacon erbij smaakt

  • Ageeth Mooij
    22 maart 2016 om 10:27

    Heerlijk!
    Tosti van donker grof brood met rijpe banaan en uitgebakken bacon is ook zo lekker (en eenvoudig).
    Voor de lunch met Hindoestaanse chutney <3

  • Julie
    22 maart 2016 om 09:30

    OMG die foto's... Please shoot me now. Ik MOET dit NU.

  • Cheese and Chinese
    22 maart 2016 om 09:21

    Oeeeef zoiets hebben we laatst bij bakers & roasters gegeten! Zo lekker! Vooral die bacon erbij doet 't 'm, zo lekker die combo tussen hartig en zoet!

  • Carin
    22 maart 2016 om 08:12

    Wat moet dit lekker zijn zeg... Klinkt als een geweldig ontbijt!

  • Margot
    22 maart 2016 om 07:37

    Het klinkt als een goede combinatie!

  • Nicole
    22 maart 2016 om 07:32

    Oh dat ziet er lekker uit! Voor mij wel zonder de bacon :)

  • Emma
    22 maart 2016 om 07:10

    Wat een geweldig recept Pauline, klinkt echt onwijs goed, oh dat zoutige van de bacon, dat zoete van de banaan, mmm, moet geweldig zijn zeg!

  • Marlotte
    22 maart 2016 om 06:31

    Aah, ik heb het weleens gemaakt, alleen dan zonder de bacon. Zó lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.