Menu
hartige-havermoutkoekjes-2.jpg

10 x havermout recepten

Ik ben dol op havermout. Dat kan je ook wel zien aan de vele havermout recepten op mijn blog.  Ik gebruik het in cakes, taarten en koekjes en eet bijna dagelijks havermoutpap. Daarin varieer ik wel volop, want het moet wel leuk blijven. Vandaag zet ik mijn 10 favoriete havermout recepten voor je op een rijtje. En laat ik je eigenlijk zien hoe veelzijdig dit graan is.

Ik krijg trouwens heel vaak de vraag, wat voor havermout ik gebruik. Nou meestal de goedkoopste van de appie. Deze is prima en wat fijner van structuur waardoor je papje snel klaar is. Of ik gebruik de oats van Quaker. Het liefst wel de naturel versie want die is suikervrij.

Maar hier komen ze hoor, mijn 1o favo recepten met havermout (klik op de link voor de recepten)

1. Havermoutpap met pindakaas
havermoutpap
Laat ik meteen maar met een ontbijtrecept starten. Havermoutpap met pindakaas en banaan is echt te gek. De pindakaas smelt heerlijk in de warme havermout. In combinatie met het zoete van de banaan is dit een heerlijk ontbijt (of lunch).

2. Havermout pannenkoekjes

Yes je kunt dus ook heel goed pannenkoekjes bakken van havermeel. En havermeel is niets anders gemalen haver. Meestal meng ik het havermeel met een andere soort meel zoals boekweitmeel. Ik eet ze het liefst met gebakken appeltjes, kaneel en rozijnen. Heerlijk!

3. Appelkoeken
gezonde appelkoeken

Ohh deze appelkoeken zijn zo lekker. En yes, het hoofd ingrediënt is natuurlijk havermout. De koeken hebben een beetje een cake-achtige structuur. En ze zijn heerlijk zoet door de geraspte appel.

4. Smoothie met havermout

Door wat oats aan je smoothie toe te voegen vult deze extra goed. En hoewel ik de laatste tijd meer van de sapjes ben, vind ik deze smoothie met blauwe bessen ook nog steeds te gek.

5. Havermouttaartje met banaan
havermouttaartje
Dit is echt lekker. Het is eigenlijk meer een ontbijt- dan een taartrecept. Het upside down havermouttaartje met banaan bak je af in de oven. Extra lekker met een lepel Griekse yoghurt.

6. Granola met kokos

Heerlijke crunchy granola. Gemaakt van grove havervlokken. En afgemaakt met cranberry’s en kokos. Een heerlijk verwenontbijtje.

7. Hartige muffins
havermout muffins

Soms heb ik meer zin in een hartig dan in een zoet tussendoortje. Deze hartige havermuffins zijn een prima en gezonde oplossing daarvoor.

8. Havermout koekjes met banaan

Lekkere chewy havermout koekjes met banaan. Deze zijn zo gemaakt, maar ook zo op.

9. Havermout mug cake
healthy mug cake
Ik hou van mug cakes. Omdat je dan binnen 2 minuten een lekker en verantwoord tussendoortje hebt. Deze mug cake maakte ik met haver en blauwe bessen. Heerlijk.

10. Snickers muffins
havermoutmuffins
En als laatste mogen de havermout muffins natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Ik heb al meerdere variaties online staan. Maar deze snickers muffins met chocola, pinda’s en pindakaas is toch wel mijn favoriet.

Op mijn blog en in mijn kookboek vind je nog tal van andere havermout recepten, maar dit zijn mijn favo’s.

Welke is jouw favoriet?

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan