Menu

10 x havermout recepten

Ik ben dol op havermout. Dat kan je ook wel zien aan de vele havermout recepten op mijn blog.  Ik gebruik het in cakes, taarten en koekjes en eet bijna dagelijks havermoutpap. Daarin varieer ik wel volop, want het moet wel leuk blijven. Vandaag zet ik mijn 10 favoriete havermout recepten voor je op een rijtje. En laat ik je eigenlijk zien hoe veelzijdig dit graan is.

Ik krijg trouwens heel vaak de vraag, wat voor havermout ik gebruik. Nou meestal de goedkoopste van de appie. Deze is prima en wat fijner van structuur waardoor je papje snel klaar is. Of ik gebruik de oats van Quaker. Het liefst wel de naturel versie want die is suikervrij.

Maar hier komen ze hoor, mijn 1o favo recepten met havermout (klik op de link voor de recepten)

1. Havermoutpap met pindakaas
havermoutpap
Laat ik meteen maar met een ontbijtrecept starten. Havermoutpap met pindakaas en banaan is echt te gek. De pindakaas smelt heerlijk in de warme havermout. In combinatie met het zoete van de banaan is dit een heerlijk ontbijt (of lunch).

2. Havermout pannenkoekjes

Yes je kunt dus ook heel goed pannenkoekjes bakken van havermeel. En havermeel is niets anders gemalen haver. Meestal meng ik het havermeel met een andere soort meel zoals boekweitmeel. Ik eet ze het liefst met gebakken appeltjes, kaneel en rozijnen. Heerlijk!

3. Appelkoeken
gezonde appelkoeken

Ohh deze appelkoeken zijn zo lekker. En yes, het hoofd ingrediënt is natuurlijk havermout. De koeken hebben een beetje een cake-achtige structuur. En ze zijn heerlijk zoet door de geraspte appel.

4. Smoothie met havermout

Door wat oats aan je smoothie toe te voegen vult deze extra goed. En hoewel ik de laatste tijd meer van de sapjes ben, vind ik deze smoothie met blauwe bessen ook nog steeds te gek.

5. Havermouttaartje met banaan
havermouttaartje
Dit is echt lekker. Het is eigenlijk meer een ontbijt- dan een taartrecept. Het upside down havermouttaartje met banaan bak je af in de oven. Extra lekker met een lepel Griekse yoghurt.

6. Granola met kokos

Heerlijke crunchy granola. Gemaakt van grove havervlokken. En afgemaakt met cranberry’s en kokos. Een heerlijk verwenontbijtje.

7. Hartige muffins
havermout muffins

Soms heb ik meer zin in een hartig dan in een zoet tussendoortje. Deze hartige havermuffins zijn een prima en gezonde oplossing daarvoor.

8. Havermout koekjes met banaan

Lekkere chewy havermout koekjes met banaan. Deze zijn zo gemaakt, maar ook zo op.

9. Havermout mug cake
healthy mug cake
Ik hou van mug cakes. Omdat je dan binnen 2 minuten een lekker en verantwoord tussendoortje hebt. Deze mug cake maakte ik met haver en blauwe bessen. Heerlijk.

10. Snickers muffins
havermoutmuffins
En als laatste mogen de havermout muffins natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Ik heb al meerdere variaties online staan. Maar deze snickers muffins met chocola, pinda’s en pindakaas is toch wel mijn favoriet.

Op mijn blog en in mijn kookboek vind je nog tal van andere havermout recepten, maar dit zijn mijn favo’s.

Welke is jouw favoriet?

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Ger
  11 maart 2016 om 20:04

  Oh wat heerlijk veel variaties! Granola met kokos is mijn nummer 1. Maar eigenlijk vind ik ze allemaal wel lekker.

 • annelies
  10 maart 2016 om 22:02

  Je nummer 1 scoort ook bij mij hoog maar mijn absolute favoriet is je havermout appeltaartje! Heerlijk verwarmend in de winter. Morgenvroeg staat ie weer op het menu... Kijk er al naar uit!

 • Pauline
  10 maart 2016 om 18:43

  Komt dat even goed uit dat ik net opzoek was naar nieuwe inspiratie! Misschien dat ik dit weekend wat ga proberen.

 • Salina
  10 maart 2016 om 14:40

  Ik ben echt totaal niet van de havermout, althans niet in de vorm van overnight oats/pap. Maar havermout snickers.muffins klinken wel heel goed!

 • Pauline
  10 maart 2016 om 12:04

  Ohhh dat is zo lekker. Een van mijn favo's.

 • Vivian | stayaliveandcooking
  10 maart 2016 om 09:55

  Jaa hier word ik blij van! Liefde voor havermout, gister nog lekker granola gebakken.
  Ik eet elke dag een kommetje havermout als ontbijt, soms simpel met honing en noten en soms met bijvoorbeeld matcha poeder of ook pindakaas zoals hier beschreven. Favoriet!

 • Ellen
  10 maart 2016 om 09:53

  Havermout is zo veelzijdig! Ik ben er dol op! Ik vind het ook heerlijk dat je het kan gebruiken in hartige gerechten! Ik heb zelfs een bloemkoolpizza met havermout. :) Love it!

 • Nicole
  10 maart 2016 om 09:22

  Ik eet ook bijna dagelijks havermouut. Zo ontzettend lekker :-) Mooi overzicht.

 • Margot
  10 maart 2016 om 09:04

  Ik zit toevallig nu havermout te eten, maar ik heb ook wel trek in die pannenkoekjes!

 • Cheese and Chinese
  10 maart 2016 om 08:26

  Zo lekker, vooral dat taartje lijkt me heerlijk!

 • Emma
  10 maart 2016 om 07:26

  Het spreekt me allemaal aan, wauw wat een heerlijkheden! Ik ben heel erg benieuwd naar de pindakaas havermout, ik denk dat ik die toch maar eens ga proberen!

 • Marlotte
  10 maart 2016 om 06:36

  Oh, ik ben ook echt dol op havermout. Ik moet glutenvrij eten en havermout is absoluut één van de betere soorten om mee te bakken. Mijn favoriet? Poeh, daar vraag je me wat. Ik gok dat het granola wordt of van die knapperige koekjes. Zo lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.