Pizza plukbrood

Video: Pizza plukbrood

Ik heb een leuke variatie bedacht op het geliefde borrelbrood recept van de site. Dit recept voor Pizza Plukbrood is hetzelfde idee, alleen dan met een Italiaanse twist. Ik vind een plukbrood perfect voor feestjes, maar het is ook superlekker bij de lunch of een diner met vrienden. Ik hou van shared dining en daar past dit recept voor pizza plukbrood goed bij. Je zet het brood op tafel en iedereen kan er lekker van snoepen. Bovendien is het ook nog supermakkelijk te maken en staat het in een kwartiertje op tafel.

Ik heb in dit pizza plukbrood tomatensaus, mozzarella, kaas en salami verwerkt. Maar je kunt natuurlijk variëren met andere ingrediënten. Je zou er bijvoorbeeld ham in kunnen doen, in plaats van salami. Of verschillende soorten kaas gebruiken. Geef het een Spaanse twist door er chorizo tussen te doen. Of hou het lekker vega met kaas en kruidenboter. Je kunt dit receptje ook met de kids samen maken en daarna samen opeten natuurlijk. Dat vinden ze vast lekker!

Klik hier als je de video niet kunt zien. Iedere zaterdag komt er een nieuwe video online. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube kanaal (alleen als je de video’s leuk vindt natuurlijk). Zie ik je daar?

Ingrediënten voor 1 plukbrood
1 rond brood
100 ml passata (=gezeefde tomatensaus)
6 plakjes salami
3 grote plakken kaas
1 bol mozzarella
1 tl oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd met een mes horizontaal en verticaal inkepingen in het brood. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt.

Snij de mozzarella, de kaas en de salami in kleine plakjes. Breng de passata op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Verdeel de tomatenpassata tussen de inkepingen. Doe vervolgens de salami, kaas en mozzarella ertussen.

Bak het brood vervolgens ongeveer 1o minuten af op 200 graden, totdat de kaas lekker gesmolten is.

pizza plukbroodPizza plukbroodpizza plukbrood

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Citroen cashew ballen
Weekendbites: Snelle Griekse mini pizza's
Bewaar
22 Comments
  • Lisette van Dort

    28 september 2017 at 20:18 Beantwoorden

    Hallo,

    Moet ik dit met gebakken of ongebakken brood maken?
    Ik heb van plan om oerbrood origine van de jumbo te kopen.

    • Annika

      29 september 2017 at 12:21 Beantwoorden

      Het kan met beide. In dit geval is het brood al gebakken.

  • Galina

    15 april 2017 at 23:29 Beantwoorden

    Zou je dit een dag van te voren kunnen bereiden en op de dag zelf afbakken?

  • Abigail

    28 december 2016 at 13:55 Beantwoorden

    Kan je dit ook maken met een ongebakken brood? Die je dan pas bakt inclusief de saus en kaas etc? Of moet je echt een gebakken brood gebruiken.

    • Annika

      29 december 2016 at 11:35 Beantwoorden

      Ik zou het brood eerst afbakken en dan op het einde de saus en kaas toevoegen.

  • Lidwien

    1 mei 2016 at 18:35 Beantwoorden

    Het brood staat in de oven, mau’s recept voor tomatensoep staat te pruttelen op het fornuis… en ik zit kwijlend de minuten af te tellen tot beiden klaar zijn :p. Kan niet wachten!!!

  • Joyce

    4 maart 2016 at 19:09 Beantwoorden

    Heerlijk, alleen de onderkant wordt bij mij een beetje zompig door de tomatensaus. \r\nEn ik vroeg me af; doen jullie nog iets met de bodem? Je houdt toch wat brood over als je het er zo afplukt.

  • Vivian | stayaliveandcooking

    27 februari 2016 at 16:55 Beantwoorden

    Yes, fan van plukbroden hier! Zou het ook smaken met zoete ingredienten? Misschien ga ik daar maar eens mee experimenteren 😉

    • Pauline

      28 februari 2016 at 11:09 Beantwoorden

      Ik denk dat dat wel kan. Goed idee! Ik ga er eens over nadenken.

    • Miriam Fit

      29 februari 2016 at 15:43 Beantwoorden

      kaas en jam

  • Margot

    27 februari 2016 at 13:55 Beantwoorden

    Dat ziet er echt heel erg lekker uit!

  • Lea

    27 februari 2016 at 12:07 Beantwoorden

    dit recept en een aantal andere zag ik al eerder op facebook via bv Tiphero langskomen… dat zou ik wel in je blog vermelden…

  • hafida

    27 februari 2016 at 12:00 Beantwoorden

    Leuke video, waar hebben jullie de kruidenmolen zout en peper gekocht?

    • Pauline

      28 februari 2016 at 11:11 Beantwoorden

      Die is van Menu en heb ik bij Bol.com gekocht.

  • chantal

    27 februari 2016 at 10:06 Beantwoorden

    Ik moet dit echt een keer gaan maken, maar ‘in een kwartier aan tafel’? Onze oven doet er zeker 20 minuten over om op 200 graden te komen.

  • Saar

    27 februari 2016 at 09:29 Beantwoorden

    Ik heb laatst een variant met plakjes kaas en kruidenboter gemaakt, met als brood een Turks brood (stiekem 😉 één van de Aldi)…..heerlijk!! En heel gemakkelijk klaar te maken!

  • Cheese and Chinese

    27 februari 2016 at 09:17 Beantwoorden

    Super leuk idee! En heerlijk voor in het weekend! 🙂

  • Nicole

    27 februari 2016 at 08:14 Beantwoorden

    Wat leuk en lekker zeg!

  • Marlotte

    27 februari 2016 at 06:44 Beantwoorden

    Yum, zo’n plukbrood ziet er altijd zo gezellig uit!

Plaats een reactie