fbpx
Menu

Video: Pizza plukbrood

Ik heb een leuke variatie bedacht op het geliefde borrelbrood recept van de site. Dit recept voor Pizza Plukbrood is hetzelfde idee, alleen dan met een Italiaanse twist. Ik vind een plukbrood perfect voor feestjes, maar het is ook superlekker bij de lunch of een diner met vrienden. Ik hou van shared dining en daar past dit recept voor pizza plukbrood goed bij. Je zet het brood op tafel en iedereen kan er lekker van snoepen. Bovendien is het ook nog supermakkelijk te maken en staat het in een kwartiertje op tafel.

Ik heb in dit pizza plukbrood tomatensaus, mozzarella, kaas en salami verwerkt. Maar je kunt natuurlijk variëren met andere ingrediënten. Je zou er bijvoorbeeld ham in kunnen doen, in plaats van salami. Of verschillende soorten kaas gebruiken. Geef het een Spaanse twist door er chorizo tussen te doen. Of hou het lekker vega met kaas en kruidenboter. Je kunt dit receptje ook met de kids samen maken en daarna samen opeten natuurlijk. Dat vinden ze vast lekker!

Klik hier als je de video niet kunt zien. Iedere zaterdag komt er een nieuwe video online. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube kanaal (alleen als je de video’s leuk vindt natuurlijk). Zie ik je daar?

Ingrediënten voor 1 plukbrood
1 rond brood
100 ml passata (=gezeefde tomatensaus)
6 plakjes salami
3 grote plakken kaas
1 bol mozzarella
1 tl oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd met een mes horizontaal en verticaal inkepingen in het brood. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt.

Snij de mozzarella, de kaas en de salami in kleine plakjes. Breng de passata op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Verdeel de tomatenpassata tussen de inkepingen. Doe vervolgens de salami, kaas en mozzarella ertussen.

Bak het brood vervolgens ongeveer 1o minuten af op 200 graden, totdat de kaas lekker gesmolten is.

pizza plukbroodPizza plukbroodpizza plukbrood

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • Timo V V
    25 februari 2018 om 23:42

    Kaas is alleen niet vega, maar goed recept verder!

    Beantwoorden
  • Annika
    26 februari 2018 om 09:46

    Jawel hoor, kaas is geen vlees toch?

    Beantwoorden
  • Timo V V
    26 februari 2018 om 19:18

    In kaas zit stremsel, stremsel komt uit de maag van een dood kalf. Dat is dus niet vegetarisch. Er schijnen vega-kazen te zijn, maar weet niet waar die verkocht worden.

    Beantwoorden
  • Annika
    27 februari 2018 om 08:14

    Ah ok, bedankt voor de uitleg. Maar over het algemeen wordt kaas gezien als vega, ook door de meeste vegetariërs. Wist niet dat er vega kazen bestonden.

    Beantwoorden
  • Timo V V
    27 februari 2018 om 15:40

    Denk dat de meeste vegetariërs daar niet van op de hoogte zijn.

  • Lisette van Dort
    28 september 2017 om 20:18

    Hallo, Moet ik dit met gebakken of ongebakken brood maken? Ik heb van plan om oerbrood origine van de jumbo te kopen.

    Beantwoorden
  • Annika
    29 september 2017 om 12:21

    Het kan met beide. In dit geval is het brood al gebakken.

    Beantwoorden
  • Galina
    15 april 2017 om 23:29

    Zou je dit een dag van te voren kunnen bereiden en op de dag zelf afbakken?

    Beantwoorden
  • Abigail
    28 december 2016 om 13:55

    Kan je dit ook maken met een ongebakken brood? Die je dan pas bakt inclusief de saus en kaas etc? Of moet je echt een gebakken brood gebruiken.

    Beantwoorden
  • Annika
    29 december 2016 om 11:35

    Ik zou het brood eerst afbakken en dan op het einde de saus en kaas toevoegen.

    Beantwoorden
  • Lidwien
    1 mei 2016 om 18:35

    Het brood staat in de oven, mau's recept voor tomatensoep staat te pruttelen op het fornuis... en ik zit kwijlend de minuten af te tellen tot beiden klaar zijn :p. Kan niet wachten!!!

    Beantwoorden
  • Joyce
    4 maart 2016 om 19:09

    Heerlijk, alleen de onderkant wordt bij mij een beetje zompig door de tomatensaus.
    En ik vroeg me af; doen jullie nog iets met de bodem? Je houdt toch wat brood over als je het er zo afplukt.

    Beantwoorden
  • Vivian | stayaliveandcooking
    27 februari 2016 om 16:55

    Yes, fan van plukbroden hier! Zou het ook smaken met zoete ingredienten? Misschien ga ik daar maar eens mee experimenteren ;)

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 februari 2016 om 11:09

    Ik denk dat dat wel kan. Goed idee! Ik ga er eens over nadenken.

    Beantwoorden
  • Miriam Fit
    29 februari 2016 om 15:43

    kaas en jam

    Beantwoorden
  • Margot
    27 februari 2016 om 13:55

    Dat ziet er echt heel erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Lea
    27 februari 2016 om 12:07

    dit recept en een aantal andere zag ik al eerder op facebook via bv Tiphero langskomen... dat zou ik wel in je blog vermelden...

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 februari 2016 om 11:11

    Dat kan natuurlijk, maar dit is wel echt onze eigen creatie en een variatie op ons borrelbrood dat we in 2012 al deelden http://uitpaulineskeuken.nl/2012/12/borrelbrood.html

    Beantwoorden
  • hafida
    27 februari 2016 om 12:00

    Leuke video, waar hebben jullie de kruidenmolen zout en peper gekocht?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 februari 2016 om 11:11

    Die is van Menu en heb ik bij Bol.com gekocht.

    Beantwoorden
  • chantal
    27 februari 2016 om 10:06

    Ik moet dit echt een keer gaan maken, maar 'in een kwartier aan tafel'? Onze oven doet er zeker 20 minuten over om op 200 graden te komen.

    Beantwoorden
  • Saar
    27 februari 2016 om 09:29

    Ik heb laatst een variant met plakjes kaas en kruidenboter gemaakt, met als brood een Turks brood (stiekem ;-) één van de Aldi).....heerlijk!! En heel gemakkelijk klaar te maken!

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 februari 2016 om 11:12

    Bedoel je deze http://uitpaulineskeuken.nl/2012/12/borrelbrood.html Die is inderdaad ook erg lekker!

    Beantwoorden
  • Saar
    1 maart 2016 om 19:27

    Ja, die bedoel ik! ?

    Beantwoorden
  • Cheese and Chinese
    27 februari 2016 om 09:17

    Super leuk idee! En heerlijk voor in het weekend! :)

    Beantwoorden
  • Nicole
    27 februari 2016 om 08:14

    Wat leuk en lekker zeg!

    Beantwoorden
  • Marlotte
    27 februari 2016 om 06:44

    Yum, zo'n plukbrood ziet er altijd zo gezellig uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen