Menu

Easy: Thai Chicken Pot Pie

Mmm dit is lekker! Thaise curry onder een dakje van filodeeg. Pot pie noemen ze dat met een mooi woord. Ik wilde eigenlijk een Thaise kippenpastei maken. Maar omdat de vulling vrij nat is (het is immers een curry) bedacht ik mij net op tijd dat, dat niet zou gaan werken. De bodem zou never nooit niet krokant worden. Tenminste niet als je filodeeg gebruikt. Ik denk dat het wel lukt als je een bodem maakt van korstdeeg en deze eerst blind bakt (dat wil zeggen zonder vulling). Maar dat idee bewaar ik voor later want dit recept is zo ook al te lekker om niet te delen.

Een lekkere romige en kruidige curry met kokosmelk. Lekker! Ik heb de curry op smaak gebracht met kerrie, kurkuma, komijn en natuurlijk een ui en wat knoflook. Je kunt ook een lepel gele currypasta gebruiken mocht je dat fijner vinden. Het krokante laagje filodeeg is echt heerlijk bij de zachte curry. En het is weer eens wat anders dan rijst of noodles. Je kunt er gerust een kommetje bij zetten hoor, maar ik heb de rijst niet gemist in dit recept.

Ik koop mijn filodeeg trouwens altijd bij de Turk. Dat is veel beter van kwaliteit. Een tijdje geleden had mijn Appie nog wel vers filodeeg in de koeling liggen, maar dat heb ik al lang niet meer gezien. Zo jammer. Want die ellendige plakjes uit de vriezer zijn echt niet mee te werken. Dat scheurt alleen al, als je ernaar kijkt. Ik ben heel benieuwd wat je van mijn Thai Chicken Pot Pie vindt. Laat je het weten als je het gemaakt hebt?thai chicken pot pie

ingredienten paksoi en lente uithai chicken pot pie

Ingrediënten voor 4 personen
3 grote vellen filodeeg
3 kipfilets
1 paksoi
125 gr taugé
1 ui
2 lente uitjes
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
200 ml kokosmelk
2 tl maïzena + scheutje water
Handje cashewnoten
2 tl kerriepoeder
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 cm verse gember
Sap van een halve limoen
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Snijd de kipfilets in blokjes en bak deze kort mee.

Voeg de kerriepoeder, de kurkuma en de komijn toe en bak dit mee.

Snijd de paksoi in stukjes, was deze en bak ze kort mee. Voeg nu ook de taugé toe en bak het geheel kort om.

Voeg de kokosmelk toe en zet de Thaise curry op een middel vuurtje.

Rasp de gember boven de gele curry en breng hem verder op smaak met wat limoensap en peper en zout.

Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit bij de curry. Op deze manier wordt de curry wat dikker.

thai chicken pot pie

Giet de Thaise curry in een ovenschaal. Strooi er wat gehakte cashewnoten en gesneden lente ui overheen.

Bestrijk het filodeeg met wat olijfolie en verdeel de 3 vellen over de ovenschaal. Dit mag best een beetje over elkaar heen. Filodeeg is zo dun, dus een dubbel laagje is alleen maar lekkerder.

Bak de Thai Chicken Pot Pie in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven. De pot pie is klaar als het filodeeg krokant is.

Serveer meteen. Eventueel met wat extra rijst erbij.

Tip: in plaats van alle specerijen en smaakmakers kan je ook 1 el gele currypasta gebruiken.

thai chicken pot pie

thai chicken pot pie

thai chicken pot pie

Dit recept is zonder het filodeeg Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

 • Wildir
  26 januari 2020 om 09:46

  Gisteren hadden wij de kleindochters te logeren. Wat hebben wij met zijn vieren gesmuld van dit heerlijke gerecht. I.p.v. paksoy (was niet voorradig)chinese kool gebruikt. Complimenten Pauline

 • Lianneeetgraaglekker
  12 september 2019 om 01:59

  Dit was lekker! Ik heb de tip van Amber opgevolgd en de kruiden x 1,5 gedaan, dit was perfect! Filodeeg uit de supermarkt werkt bij mij juist goed, had het rechtstreeks uit de vriezer 15 sec in de magnetron gedaan. Ipv paksoi heb ik peultjes gedaan, ook erg lekker! Goed recept!

 • Amber
  18 mei 2017 om 18:48

  Ik heb het net gemaakt! Vond er alleen weinig smaak aan zitten. Ondanks alle kruiden. Maar volgende keer gewoon wat meer erin gooien dan komt het vast goed :-)

 • Stéphanie
  24 februari 2016 om 22:11

  Ziet er heerlijk uit, ga het morgen maken! Heb je van de paksoi ook het blad gebruikt? Hmm heb er nu al zin in!

 • Ellen
  19 februari 2016 om 19:35

  Mmmm, het ziet er zo ongelofelijk lekker en mooi uit! Wel wat veel ingrediënten voor door de week, maar dit lijkt me een weekend receptje om uit te proberen!

 • Annika
  18 februari 2016 om 16:22

  Haha nee hoor, Pauline is momenteel op reis door Australië. En ik zit sinds december bij het UPK team ;)

 • Cheese and Chinese
  17 februari 2016 om 14:59

  Haha wow wat toevallig, wij hebben toevallig vandaag thaise curry pasteitjes op onze blog gemaakt! Je hebt wel gelijk hoor, het is best moeilijk om ze krokant te krijgen (wij hebben loempiavellen gebruikt) maar het is wel gelukt door ze eerst eventjes in de oven en daarna de pan te doen! Maar ik vind dit ook een super leuk én lekker idee! Die paksoi lijkt me er heerlijk bij.

 • Britt
  17 februari 2016 om 14:40

  Je bent echt een inspiratie voor mij! Dat wilde ik even kwijt.... ;-)

 • Patricia
  17 februari 2016 om 14:02

  Ben je ineens Annika geworden , Pauline? :) ...aan je reacties te zien...

 • Annika
  17 februari 2016 om 12:51

  Nee, niet altijd. Dat verschilt per recept. Maar er staat altijd bij voor hoeveel personen of stuks het is :)

 • Annika
  17 februari 2016 om 12:50

  Ja, moet je zeker doen!

 • Annika
  17 februari 2016 om 12:50

  Nee, dat is echt een ramp inderdaad!

 • Julia
  17 februari 2016 om 10:53

  Wat een lekkere combinatie! Leuk om eens te proberen. Maak je altijd recepten voor 4 personen (ik ben net voor het eerst aan het rondsnuffelen op je site) ;)

 • Elza
  17 februari 2016 om 10:15

  Lijkt me heerlijk...... Dat ga ik zeker proberen!

 • chantal
  17 februari 2016 om 10:03

  Ik vind het zo jammer dat ik geen turk in de buurt heb. Ik heb een keer met diepvriesfilodeeg gewerkt maar dat nooit meer.

 • Margot
  17 februari 2016 om 07:36

  Ik moet snel eens vers filodeeg gaan halen geloof ik!

 • Emma
  17 februari 2016 om 07:30

  Wat ziet dat er onwijs lekker uit! Met dat filodeeg!

 • Nicole
  17 februari 2016 om 07:18

  Jeetje, ik zie wel weer dat ik echt eens iets met filodeeg moet gaan doen. Lekker hoor!

 • Marlotte
  17 februari 2016 om 06:47

  Wauw, wat een prachtig gerecht is dit! Klinkt onwijs lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.