Menu

Fresh & Easy: Gnocchi met cavolo nero

Onlangs deelde ik het recept voor zoete aardappel gnocchi met jullie. En vandaag een lekker ideetje daarmee. Met cavolo nero. Beter bekend als palmkool of Toscaanse boerenkool. Ik vind hem persoonlijk net iets lekkerder dan onze Hollandse versie. Maar dat heb ik bijna met alles wat uit Italië komt (hallo ijsjes en hallo pizza). Cavolo Nero heeft wat meer bite. Het is soms wat lastig te vinden, maar de betere groentewinkel heeft het zeker. Kan je het niet vinden, dan kan je uiteraard ook gewone boerenkool gebruiken.

Ik maakte dit recept dus met de zoete aardappel gnocchi, maar het kan ook met gewone gnocchi. Voor mijn part koop je de kant en klare versie, ik doe dat zelf ook wel eens en heb daar helemaal geen problemen mee. Want het moet wel easy blijven natuurlijk. Ik heb de palmkool op smaak gebracht met ansjovis, lekker zoutig. Je zou ook wat pancetta mee kunnen bakken. En natuurlijk gaat er rijkelijk Parmezaan over. Nog zo’n fijne uit Italië. Ik moet er snel maar weer eens naar toe (zegt zij die nu in Australië vertoeft). Mocht je benieuwd zijn naar mijn Ozzie updates, volg mij dan op Instagram. In de tussentijd houdt Chief Kitchen Annika de boel hier een beetje in de gaten. Dus aan inspiratie geen gebrek. Geniet ervan.

gnocchi met cavolo nero
zoete aardappel gnocchi

Ingredienten voor 4 personen
1 x recept zoete aardappel gnocchi (of 600 gr gewone)
300 gr Cavolo nero
1 rode ui
1 teentje knoflook
5 ansjovisfilets
Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Bereid de gnocchi volgens het recept. Gebruik je een kant en klare gnocchi kook deze dan in 3 – 4 minuten gaar in ruim water met zout. De gnocchi is klaar als deze boven komt drijven.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de ansjovis fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Was de palmkool en snijd deze in grove stukken. Roerbak de palmkool mee. Dit heeft een minuut of 5 nodig. Dan is hij nog lekker crispy. Breng de cavolo nero op smaak met peper en zout.

Meng de gnocchi met de palmkool en bak het nog even kort aan. Ik vind het zelf altijd lekker als mijn gnocchi een krokant laagje heeft.

Serveer de zoete aardappel gnocchi met de cavolo nero en garneer het rijkelijk met Parmezaan.

Buon appetito.

gnocchi met cavolo nero

palmkool

gnocchi met cavolo nero

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Esther van Tent
  1 maart 2019 om 18:05

  Ik heb het net op, man wat lekker! Dit recept komt op mijn favorieten lijstje, dank je wel!

 • Pauline
  11 februari 2016 om 14:21

  Ik heb cavola nero vaker voorbij zien komen de laatste tijd. Helaas heb ik het hier nog niet in de winkel zien liggen. Ben er wel heel benieuwd naar.

 • Yvette
  11 februari 2016 om 00:19

  Cavolo Nero is tegenwoordig ook gewoon te koop, voorgesneden en wel, bij grotere AH's. Daar zitten helaas wel alle kneiterharde ribben in meegesneden... Dit recept is het misschien wel waard die er allemaal uit te peuteren, ha!

 • Nicole
  10 februari 2016 om 11:24

  Ik kende het nog helemaal niet, maar ga cavola nero zeker proberen. Lekker recept!

 • Annika
  10 februari 2016 om 10:12

  Ja, zeker doen! Het is zo lekker :)

 • Cheese and Chinese
  10 februari 2016 om 09:52

  Wat een leuk recept, weinig ingredienten en toch ziet het er super lekker uit!

 • Ellen
  10 februari 2016 om 09:50

  Gnocchi maken staat écht eens op de planning dit jaar. Ik ben benieuwd of het er van gaat komen. ;)

 • Rineke
  10 februari 2016 om 09:32

  Heb lekker palmkool in mijn volkstuin staan, dus lekkere recepten zijn altijd welkom. Ook zo lekker de combinatie met ansjovis. Ga dit zeker gauw maken.

 • Margot
  10 februari 2016 om 07:43

  Ik kende cavola nero nog niet, wat interessant!

 • Emma
  10 februari 2016 om 07:16

  Ik had nog nooi tvan cavolo nero gehoord, maar ik ben persoonlijk niet de grootste liefhebber van boerenkool, dus ik ga daar zeker even naar op zoek!

 • Marlotte
  10 februari 2016 om 07:02

  Oh ik ben ook echt dol op cavola nero. Ziet er weer heerlijk uit, leuk recept!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.