gnocchi met cavolo nero

Fresh & Easy: Gnocchi met cavolo nero

Onlangs deelde ik het recept voor zoete aardappel gnocchi met jullie. En vandaag een lekker ideetje daarmee. Met cavolo nero. Beter bekend als palmkool of Toscaanse boerenkool. Ik vind hem persoonlijk net iets lekkerder dan onze Hollandse versie. Maar dat heb ik bijna met alles wat uit Italië komt (hallo ijsjes en hallo pizza). Cavolo Nero heeft wat meer bite. Het is soms wat lastig te vinden, maar de betere groentewinkel heeft het zeker. Kan je het niet vinden, dan kan je uiteraard ook gewone boerenkool gebruiken.

Ik maakte dit recept dus met de zoete aardappel gnocchi, maar het kan ook met gewone gnocchi. Voor mijn part koop je de kant en klare versie, ik doe dat zelf ook wel eens en heb daar helemaal geen problemen mee. Want het moet wel easy blijven natuurlijk. Ik heb de palmkool op smaak gebracht met ansjovis, lekker zoutig. Je zou ook wat pancetta mee kunnen bakken. En natuurlijk gaat er rijkelijk Parmezaan over. Nog zo’n fijne uit Italië. Ik moet er snel maar weer eens naar toe (zegt zij die nu in Australië vertoeft). Mocht je benieuwd zijn naar mijn Ozzie updates, volg mij dan op Instagram. In de tussentijd houdt Chief Kitchen Annika de boel hier een beetje in de gaten. Dus aan inspiratie geen gebrek. Geniet ervan.

gnocchi met cavolo nero
zoete aardappel gnocchi

Ingredienten voor 4 personen
1 x recept zoete aardappel gnocchi (of 600 gr gewone)
300 gr Cavolo nero
1 rode ui
1 teentje knoflook
5 ansjovisfilets
Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Bereid de gnocchi volgens het recept. Gebruik je een kant en klare gnocchi kook deze dan in 3 – 4 minuten gaar in ruim water met zout. De gnocchi is klaar als deze boven komt drijven.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de ansjovis fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Was de palmkool en snijd deze in grove stukken. Roerbak de palmkool mee. Dit heeft een minuut of 5 nodig. Dan is hij nog lekker crispy. Breng de cavolo nero op smaak met peper en zout.

Meng de gnocchi met de palmkool en bak het nog even kort aan. Ik vind het zelf altijd lekker als mijn gnocchi een krokant laagje heeft.

Serveer de zoete aardappel gnocchi met de cavolo nero en garneer het rijkelijk met Parmezaan.

Buon appetito.

gnocchi met cavolo nero

palmkool

gnocchi met cavolo nero

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Hotspot: Roast Chicken Bar Haarlem
Carrot cake havermout
Bewaar
10 Comments
 • Pauline

  11 februari 2016 at 14:21 Beantwoorden

  Ik heb cavola nero vaker voorbij zien komen de laatste tijd. Helaas heb ik het hier nog niet in de winkel zien liggen. Ben er wel heel benieuwd naar.

 • Yvette

  11 februari 2016 at 00:19 Beantwoorden

  Cavolo Nero is tegenwoordig ook gewoon te koop, voorgesneden en wel, bij grotere AH’s. Daar zitten helaas wel alle kneiterharde ribben in meegesneden… Dit recept is het misschien wel waard die er allemaal uit te peuteren, ha!

 • Nicole

  10 februari 2016 at 11:24 Beantwoorden

  Ik kende het nog helemaal niet, maar ga cavola nero zeker proberen. Lekker recept!

 • Cheese and Chinese

  10 februari 2016 at 09:52 Beantwoorden

  Wat een leuk recept, weinig ingredienten en toch ziet het er super lekker uit!

 • Ellen

  10 februari 2016 at 09:50 Beantwoorden

  Gnocchi maken staat écht eens op de planning dit jaar. Ik ben benieuwd of het er van gaat komen. 😉

 • Rineke

  10 februari 2016 at 09:32 Beantwoorden

  Heb lekker palmkool in mijn volkstuin staan, dus lekkere recepten zijn altijd welkom. Ook zo lekker de combinatie met ansjovis. Ga dit zeker gauw maken.

 • Margot

  10 februari 2016 at 07:43 Beantwoorden

  Ik kende cavola nero nog niet, wat interessant!

 • Emma

  10 februari 2016 at 07:16 Beantwoorden

  Ik had nog nooi tvan cavolo nero gehoord, maar ik ben persoonlijk niet de grootste liefhebber van boerenkool, dus ik ga daar zeker even naar op zoek!

 • Marlotte

  10 februari 2016 at 07:02 Beantwoorden

  Oh ik ben ook echt dol op cavola nero. Ziet er weer heerlijk uit, leuk recept!

Plaats een reactie