fbpx
Menu

Weekendbites: Valentijn frambozen cheesecake

Love is in the air…Volgende week zondag is het Valentijnsdag. Met deze frambozen cheesecake scoor je zeker punten bij je lover. Dat beloof ik! Ik vond het wel weer eens tijd om een lekker zoet recept te maken voor jullie. En om het helemaal zoetsappig te maken, ging ik helemaal los met roze sprinkles. Zo ziet het er extra romantisch uit. Ik ben zelf best romantisch aangelegd. Voor mij hoeft dat alleen niet specifiek op Valentijnsdag. Af en toe en overwacht iets liefs doen vind ik stiekem veel leuker. Hoe is dat bij jou? Ben jij een sucker voor romantiek of eerder een nuchter persoon?

Ook als je niet zo romantisch bent, is deze frambozen cheesecake een aanrader. Want hij is om te smullen. En dat kan altijd. Of het nu Valentijn is, of niet. Ik heb de cheesecake roze gemaakt door er een mengsel van frambozen doorheen te doen. Daardoor smaakt de cheesecake ook lekker naar framboos. Je kunt dit ook prima een dag van tevoren maken. Dat is zelfs beter, want een nachtje in de koelkast doet de cheesecake goed. Dan wordt hij net even wat steviger. Ik heb de frambozen cheesecake versierd met roze sprinkles, maar je kunt het natuurlijk versieren zoals jij dat wil. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog verse frambozen op doen, of slagroom toefjes.

frambozen cheesecake

Ingrediënten 
400 gr roomkaas
250 gr zure room
200 gr (diepvries)frambozen + 50 gr suiker
4 eieren
100 gr suiker
80 gr boter
150 gr koekjes (ik nam biscuitjes)
roze sprinkles

bakvorm 20 x 20 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).

Doe de frambozen in een steelpan met een el water en de 50 gr suiker.

Laat dit zachtjes koken en pureer de frambozen fijn met een staafmixer. Laat het mengsel gedurende 8 minuten zachtjes koken, totdat de massa wat ingedikt is. Je kan het eventueel door een zeef halen als je de pitjes storend vindt. Laat de frambozenpuree afkoelen.

Smelt de boter in een steelpannetje. Voor de bodem maal je de koekjes samen met de gesmolten boter fijn in een keukenmachine.

Vet de bakvorm in en bekleed het met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van de lepel aan. Zet de bodem weg in de koelkast.

Meng de roomkaas zacht en romig met een mixer. Voeg de zure room, de eieren en de suiker toe en mix het tot een glad geheel. Voeg vervolgens de afgekoelde frambozenpuree toe en mix het nog even door elkaar. Nu krijgt het beslag een mooie roze kleur.

Verdeel het cheesecake beslag over de bakvorm. Bak de cheesecake in 50-60 minuten af in de oven.

Laat de cheesecake afkoelen en laat hem daarna opstijven in de koelkast. Minimaal 4 uur, maar een hele nacht is nog beter.

Snijd de cheesecake in 6 gelijke vierkantjes en bestrooi ze met de sprinkles. Je kunt de cheesecake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

frambozen cheesecakeframbozen cheesecake

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

26 reacties

  • Janna
    23 april 2017 om 08:30

    Ik ben benieuwd of je het ook in de vriezer zou kunnen bewaren?!

    Beantwoorden
  • Michelle
    7 februari 2017 om 13:24

    Hij staat in de oven, ben benieuwd!

    Beantwoorden
  • Annika
    8 februari 2017 om 11:22

    Yum!

    Beantwoorden
  • Anne
    6 februari 2017 om 14:31

    Ziet er goed uit! Mag ik vragen welke roomkaas jij hiervoor gebruikt? Ik heb nog niet echt de 'perfecte' roomkaas gevonden voor cheesecake.

    Beantwoorden
  • Annika
    8 februari 2017 om 11:27

    Ik gebruik zelf altijd naturel roomkaas van de AH of Philadelphia.

    Beantwoorden
  • Margo
    20 januari 2017 om 20:26

    Ziet er mooi uit, wil hem voor een verjaardag maken. Kan het ook in een ronde springvorm en welke maat moet je dan nemen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 januari 2017 om 12:51

    Zeker, dan zou ik een 20 cm nemen. Of bij een 24 cm het recept x 1,5 doen.

    Beantwoorden
  • Hanneke
    30 juli 2016 om 15:14

    Zou je dit op de een of andere manier in kunnen vriezen? Bij het ontdooien worden de koekjes ntrlk zacht...
    Dit ziet er super leuk uit voor de kraamvisite! Maar ik zoek iets wat ik van tevoren kan klaarmaken!

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 augustus 2016 om 14:09

    Invriezen is inderdaad lastig met dit soort recepten. Ik zou dan iets van cake of muffins maken, dat gaat altijd goed.

    Beantwoorden
  • Bianca
    17 februari 2016 om 14:00

    Heel erg lekker! Ik heb aardbeien gebruikt ipv frambozen. Hij is alleen niet zo roze. Wellicht wat meer aardbeien gebruiken? Ben wel vergeten het eerst af te laten koelen, kan dat ermee te maken hebben? Gelukkig was de smaak er niet minder om.

    Beantwoorden
  • Annika
    18 februari 2016 om 16:23

    Fijn dat het lekker was! Ik denk dat aardbeien net iets minder roze zijn van kleur dan frambozen, vandaar het kleurverschil!

    Beantwoorden
  • Gerdien
    13 februari 2016 om 21:12

    Heb m gemaakt! Vroeg me af of je in plaats van frambozen ook gesmoken chocolade of bosbessen enzo kan gebruiken? ?

    Beantwoorden
  • Annika
    16 februari 2016 om 08:57

    Ja hoor, dat kan ook prima!

    Beantwoorden
  • Sabrina
    5 februari 2016 om 21:27

    Mmh dit ziet er wel een toppertje uit. Ik ben fan van cheesecake maar hoe me meestal aan de "brave" versie. Deze ga ik zeker eens proberen. *happy Valentine*

    Beantwoorden
  • Sanne
    5 februari 2016 om 16:58

    Wat voor roomkaas heb je gebruikt?

    Beantwoorden
  • Annika
    8 februari 2016 om 11:17

    Gewoon de naturel roomkaas van het AH huismerk.

    Beantwoorden
  • Megan
    5 februari 2016 om 16:31

    Ziet er lekker uit! Als ik een favoriete (ongebakken) cheesecake moet kiezen dan is het één met framboos. Ik maak de mijne altijd met een bodem van oreo koekjes, ook heel erg lekker!

    Beantwoorden
  • Annika
    8 februari 2016 om 11:16

    Yum, dat is ook lekker!

    Beantwoorden
  • Marion
    5 februari 2016 om 11:58

    Zien er heel erg mooi uit, super schattig!!

    Beantwoorden
  • Annemarie
    5 februari 2016 om 11:54

    Super leuk! Ik denk dat ik deze ga maken voor als mijn nichtje geboren wordt. Door al dat roze is het weer eens wat anders dan een beschuitje met muisjes. Voor Valentijn kan het natuurlijk ook prima.

    Beantwoorden
  • Annika
    5 februari 2016 om 13:48

    Jaa, dat kan natuurlijk ook! :)

    Beantwoorden
  • Margot
    5 februari 2016 om 08:49

    Wat ziet dat er leuk en lekker zoet uit!

    Beantwoorden
  • Annika
    5 februari 2016 om 09:00

    Ja, zoeter kan bijna niet toch? ;)

    Beantwoorden
  • nicole
    5 februari 2016 om 08:22

    Super cute gewoon! Ik ben zelf met vlagen romantisch ?

    Beantwoorden
  • Esmée
    5 februari 2016 om 07:10

    Wat ziet dat er leuk en schattig uit! Het lijkt me ook heerlijk

    Beantwoorden
  • Marlotte
    5 februari 2016 om 07:06

    Oh wat zien ze er onwijs schattig uit. Heel erg leuk voor Valentijn!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen